1987 Range Rover 3.5 ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fclef Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,802

fclef

Ana Kamp
Merhaba bir arkadaşımın 1987 model range rover 3.5'ini almak istiyorum. Bu aracı off road için imkanlarım el verdiğince yavaş yavaş modifiye etmek istemekteyim (lift kit, lastikler, snorkel vs vs). Araç düz vites benzinli, aracın sahibi arkadaşım otomobilden pek anlamıyor, kendisi aracı sadece şehirde kullanan bir bayan sürücü. Bu araçta dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? Araca bakarken nerelerde arıza, çürüme olup olmadığına dikkat etmem gerekiyor. Bunun yanı sıra parça sorunu yaşayabilir miyim? Yaşarsam hangi parçalardır ve nereden getirtebilirim. Arac LPG dönüşümü yapmaya müsait midir? Nasıl bir sistem tercih etmeliyim ve maliyeti hangi civarlardadır? İstanbul'da tavsiye edeceğiniz servis, usta isimleri var mıdır? Şimdiden tavsiye, görüş ve önerileriniz için teşekkürler...

Etiketler
Ynt: 1987 Range Rover 3.5 ?..

Almayi dusundugunuz aracı mutlaka guvendiginiz bir ustaya gosterin.
Maslak oto sanayide Oto Mekanik Huseyin Akbulut size yardimci olacaktir.

Armayı düşündüğünüz araç
Defender ve Discovery 1 , şase ve yürüyenine sahiptir parça sıkıntısı yoktur
En kolay ve sorunsuz LPG uygulanabilen v8 dir

yunus bager' Alıntı:
Armayı düşündüğünüz araç
Defender ve Discovery 1 , şase ve yürüyenine sahiptir parça sıkıntısı yoktur
En kolay ve sorunsuz LPG uygulanabilen v8 dir

yunus abi dediğin gibi kolay uygulanıyor fakat motorda hiçbir sorun olmaması gerekiyor özellikle ateşleme sisteminde yoksa uygulama sonrasında lpg ayar tutmadığı gibi benzin ayarlarınıda bozuyor bu EFI için geçerli

eğer sistem karbüratörlü ise herhangi bir sorun çıkmıyormuş

altug onaran' Alıntı:
yunus abi dediğin gibi kolay uygulanıyor fakat motorda hiçbir sorun olmaması gerekiyor özellikle ateşleme sisteminde yoksa uygulama sonrasında lpg ayar tutmadığı gibi benzin ayarlarınıda bozuyor bu EFI için geçerli

eğer sistem karbüratörlü ise herhangi bir sorun çıkmıyormuş
EFİ olmadığı için söyledim zate

Bizdeki RRC de de 3.5 V8 benzin ve EFI idi,

yanlız şaşılacak olay aldığımızda normal LPG dönüşüm kiti vardı. (sıralı sistem değil).

Rampa bulamadığımız için TIR a bindirirken Kum tepesine tırmanıp TIR ın kasasına Atlamıştık ;D,
Abim indirirken de yine aynı metodla aşağı atlamış. Ve bütün bunları LPG deyken yaptık ;D.
Tam bir canavardı.

Sizin yapmayı düşündüğünüz benzer modifikasyon için Garaj bölümünde bir arkadaşımız örnek modifikasyon şeklini vermiş,ı ama photobucket deki hesabı bloke olmuş resimler gözükmüyor. link i yazayım düzelirse bir göz atın.

yapım şekli: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16525.0

son hali: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23212.0

saygılar.

hyavuz2000' Alıntı:
Bizdeki RRC de de 3.5 V8 benzin ve EFI idi,

yanlız şaşılacak olay aldığımızda normal LPG dönüşüm kiti vardı. (sıralı sistem değil).

Rampa bulamadığımız için TIR a bindirirken Kum tepesine tırmanıp TIR ın kasasına Atlamıştık ;D,
Abim indirirken de yine aynı metodla aşağı atlamış. Ve bütün bunları LPG deyken yaptık ;D.
Tam bir canavardı.

Sizin yapmayı düşündüğünüz benzer modifikasyon için Garaj bölümünde bir arkadaşımız örnek modifikasyon şeklini vermiş,ı ama photobucket deki hesabı bloke olmuş resimler gözükmüyor. link i yazayım düzelirse bir göz atın.

yapım şekli: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16525.0

son hali: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23212.0

saygılar.

Merhaba ilginize teşekkür ederim. Gerçekten de linkler ölmüş ama bir fotoyu görebildim araç harika Bulduğum bir linkte 1987 modeli yılından itibaren tüm 4 kapılı modellerde EFI motorun kullanılmakta olduğu yazmakta. Acaba almak istediğim aracın motoru EFI mıdır, karbüratörlü müdür? Zira daha önce de belirttiğim gibi aracın sahibi arkadaşım bayan ve sorunca ben bilmiyorum ki sadece binip gidiyorum diyor. Araç Bodrum'da olduğu için görmeye gitmeden önce yeterince tatmin edici bilgi toplamak istiyorum. Özetle 1987 yılında karbüratörlü 3.5 motor var mıydı? Yoksa tüm motorlar EFI'mıdır. Teşekkür ederim...

fclef' Alıntı:
.... Araç Bodrum'da olduğu için görmeye gitmeden önce yeterince tatmin edici bilgi toplamak istiyorum. Özetle 1987 yılında karbüratörlü 3.5 motor var mıydı? Yoksa tüm motorlar EFI'mıdır. Teşekkür ederim...

Aracın motoruna ait resim göndermesini isteyin bence. Resmi görünce motor hakkında daha rahat yorum yapılabilir.

fclef' Alıntı:
Merhaba ilginize teşekkür ederim. Gerçekten de linkler ölmüş ama bir fotoyu görebildim araç harika Bulduğum bir linkte 1987 modeli yılından itibaren tüm 4 kapılı modellerde EFI motorun kullanılmakta olduğu yazmakta. Acaba almak istediğim aracın motoru EFI mıdır, karbüratörlü müdür? Zira daha önce de belirttiğim gibi aracın sahibi arkadaşım bayan ve sorunca ben bilmiyorum ki sadece binip gidiyorum diyor. Araç Bodrum'da olduğu için görmeye gitmeden önce yeterince tatmin edici bilgi toplamak istiyorum. Özetle 1987 yılında karbüratörlü 3.5 motor var mıydı? Yoksa tüm motorlar EFI'mıdır. Teşekkür ederim...

%99 EFI dir ama, çok basit şunu sorabilirsiniz, Kaputu açınca en üstte Büyük aluminyum bir kapak var mı?, Şekli ise üçgene benzer ve oldukça büyüktür. Aracın kaputun ortasından başlar ve aracın sol tarafına doğru uzanır. Ucunada hava tertibatları ve filtresi bağlanır. Eğer bu şekilde ise EFI dir.

[attachment=1]

Aslında EFI veya Karburatörlü olması çokta önemli değil. Karbüratörlü olması sizi üzer ise "LandRover V8 altında adı geçen" Edelbrock performans karburatörlerinden takabilirsiniz. Ama bence kesin EFI dir. Yinede motorun bir resmini alabilirseniz, daha net söyleyebiliriz.

GlenTowery2-B.jpg

Tekrar merhaba bahsettiğim aracı görmeye henüz gidemedim ancak bugün aynı araçtan başka bir tane satılık buldum ve görmeye gittim. Araç hakkında kısaca bilgi verip sizden izlenimlerinizi rica edeceğim. Araç 1987 model RR 3.5 EFI düz vites lpg'li. Dıştan ilk bakışta temiz görünmekte ancak detaylı bakıldığında kaportadaki hatalar belli olmakta. Öncelikle tüm RR Classic'lerdeki hastalıktan nasibini almış bagaj camında paslanmalar ve arka bagaj kapağında kabarmalar var. Aynı şekilde sol arka kapıda da bir yerde küçük kabarma var ve sol arka kapıyı açtığınızda arka çamurluk çıkıntısı ile koltuk arasında paslanma mevcut. İç aksam ilk bakışta temiz görünmekle vites konsolu oynuyor 4camdan sadece sürücü camı çalışıyor merkezi kilit çalışmıyor. El freni çalışmıyor. Motor marşa basınca kolay çalışıyor ama sanırım gazı kökleyince az da olsa mavi duman var (sanıyorum). Sürüş izlenimlerine gelince ilk kez RR classic kullandığım için şaşırdım açıkçası daha konforlu ve yumuşak bir araç beklerdim. Ama belki de araçtaki muhtemel arızalardan kaynaklanıyordur. Direksiyon oldukça yumuşak, yolda araba gezinmiyor ancak debriyaj çok sert hatta 5-10 dakikalık sürüş neticesinde sol ayağım ağrıdı, vitesleri güçlü değiştirmek gerekiyor. Araç ara sıra stop ediyor. LPG ayarlarından olduğunu söylediler. Sorularım şunlar, debriyajın bu kadar sert olması normal mi keza aynı soru vitesler için de geçerli. Bunun yanısıra motorda yıpranma varsa bunun yenilenme masrafı hakkında bilginiz var mı? Kaportadaki çürükler halledilebilir mi? Camlardaki arıza, cam motorlarından kaynaklanıyorsa bunları bulmak mümkün mü keza merkezi kilit için de geçerli aynı sorum. Klimadaki sorun gaz meselesi değilse (kompresör, borulardaki delik vs parça sorunu var mı). Aslında almayı ciddi ciddi düşünürsem elbette bir ustaya göstereceğim ama ön bilgi olarak sormak istediğim böyle bir araç alınıp uzun vadede adam edilebilir mi? Tabii sınırlı bütçe ile ve buna değer mi (küçüklüğümden beri tek istediğim aracın RR classic olduğu göz önünde tutularak :smiley:) Zira istenen fiyat 10000 TL. Son tahlilde başka bir soru. Bulduğum başka bir otomatik lpg'li RR var. Biraz daha pahalı.Tek araba olarak kullanılır mı şehir içinde? İşletim masrafı pahalı mıdır? Diğer bir deyişle kendi arabamı takas yapıp bu otomatik RR'yi ikinci araba değil de tek araba olarak düşünürsem mantıklı mı bu düşünce (zira senede 20-25 bin km yol yapıyorum)? Yoksa ilk bahsettiğim manuel RRtyi biraz daha zorlanarak ikinci araba yapıp zaman içinde toplamak daha mı doğru? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

düz vites rrc için istenen fiyat, bahsettiğiniz masrafları da düşünürsek, pahalı. Sanayi ortamında yaptıracağınız düzeltmeleri; boya kabarmaları 250 TL, cam başına 50 TL, merkezi kilit 100 TL, el freni ayarı 50 TL gibi rakamlara yaptırabilirsiniz. debriyaj sert ve kolay ayırmıyorsa, bakım istiyor olabilir. sorunun tipine göre ufak bir ayarla ya da yağ eklentisi ile de çözülebilir; merkez değişimi de isteyebilir. Ustanın görmesi lazım. LPG ayarı ücretsiz yapılıyor genelde, ama mavi dumanın özel bir anlamı vardı... şuan hatırlayamadım. bilen arkadaşlarımız az sonra belirtir. ama yine de rakam yüksek.

otomatik RRC LPG ile belli bir yakıt seviyesine inecektir. ama çok yakıp yakmadığına sizin cebiniz karar verecek. araziye girmek isterseniz, manuel almakta fayda var. Ama otomatik vitesin de sunduğu avantajları göz ardı etmemek lazım. Eğer manuel'de karar kılacak olursanız; başka bir araca bakın.

iyi günler.

İlginize teşekkürler. Bu arabayı zaten ihtimaller listesinden çıkarmış bulunmaktayım. İki araca daha bakmaktayım. Bu iki araçta da kafamı kurcalayan meseleler var. İkisi de otomatik biri 87 model diğeri 89 vogue SE. Öncelikle ikisini de kullanma imkanı bulduğum için izlenimlerimden bahsetmek sonra da sorularımı sormak istiyorum. İlk bktığım 87 model aracın ilk bakışta herhangi bir sorunu görünmüyor kullanımda da herhangi bir probleme rastlamadım araç gayet düzgün gidiyor. Çok ufak tefek çürükler dışında herhangi bir problemi ve masrafı yokmuş gibi görünüyor. Sahibi de forumdan bir arkadaş ve güvenilir ve iyi bir insan ilk izlenimlerim. Bu araba ile ilgili sorum ruhsatta 4200 yazması. Araç 3.5 neticede ruhsata 4.2 yazılmış. İlk planda motor mu değişti acaba diye sordum ancak motorun 3.5 olduğunu ruhsata yanlış yazıldığını söyledi. 4.2 olması yıllık 1100 lira gibi bir vergi çıkaracak. Bu sebeple sorum şu olacak motor hacmini düzeltmek mümkün mü ruhsatta? Onun dışında bir problemi yok gayet sıcak bakıyorum arabaya. Bir diğer baktığım araba ise şu linkte:http://www.sahibinden.com/otomatik_4x4_4x2_cok_diri-56WQQaXQQ15763278WQQpXQQdisplayitem. Bunda ise aslında kafama takılan çok şey var ama fiyat makul. Hatta pazarlık payı var dedi satıcı. İç mekanda bir problem gözükmüyor. Elektrikli aksamının çoğu (klima, merkezi kilit) çalışıyor, devir saati ve korna bozuk. Boyada genel bir problem gözükmüyor ancak kaput boyanmış (önden darbe ihtimali getirdi aklıma). Sol on kapı biraz yüklenince kapanıyor. Ayrıca tabanda ön tarafta çürüme var dedi satan kişi. Sağ arka kapı ile çamurluğun arasında da biraz çürüme var Bunun yanısıra k Kullanım izlenimlerine gelince otomatik viteste sorun yok. Direksiyonda boşluk var. Ancak en çok kafama takılan mesele aracın 4 çekerinde sorun var. Ama şöyle bir sorun öncelikle satıcı araba 4x2 , 4x4'e geçişinde bazen sorun çıkıyor dedi. Ancak kendisine bu araçların sürekli 4 çeker olduğunu söylediğimde işte sorun var dedi. Ya tam anlamadı ya anlamazlıktan geldi ya da büyük bir sorun var saklıyor. Zincirinde bir problem olduğunu ve 200-300 liralık masrafı olduğunu ve kendisinin bunu tamir edebileceğini belirtti. Daha sonra aracı arazide denedik. Ancak arazide denemek için L'ye aldık. Araç L'de sorunsuz ilerliyor. Ama dediğim gibi bu mesele kuşku uyandırdı. Zira arabadaki problemleri ben sordukça söyledi satıcı. Bu 4 çeker meselesinde de dönüş yaparken alttan bir vuruntu sesi gedli onun üzerine sorun olduğunu söyledi. Almaya karar verirsem tabii kli ustaya göstereceğim. Ama sizden fikirlerinizi isteme sebebim daha baştan uzak durup durmamam konusunda. Ya da bunlar yapılabilir çok da baş ağrıtmaz diyorsanız. Çok masraflı olmaz diyorsanız yine ustaya göstermek kaydıyla düşünebilirim aracı. Teşekkürler saygılar...

Birinci araçtaki motor değişmiş olabilir. Orjinalini araştırıp motor numaralarına baktırmak lazım. Çok çok az da olsa münferit girişli 4.2lt RRC'ler mevcut. Genelde Amerika'da satılan Long versiyonu araçlarda çıkar bu motor.

İkinci araçta alttan gelen ses bakmak lazım. yürüyendeyse, çok sorun olmaz. şanzımandaysa maliyetli olabilir.

İlginize teşekkürler. İlk bahsettiğim araç TÜV muayenesinden geçtiğine göre sanırım yapılabilecek bir şey yok. Motor numarası ruhsatta yazanla farklı değildir bu durumda. Bu ihtimalde sanırım motor LWB'lerde bulunan 4.2 bu durumda...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,178
Kayıtlı Üye Sayımız
167,061
Kaydolan Son Üyemiz
AliCan07

Çevrimiçi üyeler