1984 Model Nisan Patrol Elektronik Ateşlemeye Çevirmek..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolaksakal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,905

erolaksakal

Yeni Üye
ARKADAŞLAR KENDİME 1984 MODEL 4000 CC 6 SİLİNDİR PATROL ALDIM AMA ARACI ELEKTRONİK ATEŞLEME VE HİDROLİK DİREKSİYON YAPTIRMAK İSTİYORUM . ACİLL BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Etiketler
Ynt: 1984 Model Nisan Patrol Elektronik Ateşlemeye Çevirmek..

Hıdrolık Taktıracaksanız Bu size pahalıya patlayabilir Benim nissanımda düz ama aynı hıdrolık gıbı aracınızın resmini görebilirsem daha detaylı bilgi vere bilirim.

resim olsa ayrdımcı oluruz ama resım yok hayal kurmak cok zor sistemı gormeden bısıler yapamayız kı

Fotoğraf0503.jpg

Selamlar şu an ben kendi 84 Patrolumu elektronik ateşlemeye çevireceğim. Size yardımcı olabilirim sanıyorum.

İki türlü yapabilirsiniz. Birincisi pertronix tipi ateşlemeye çevirmek. bu iş için yapmanız gereken sadece distribütor üzerindeki mekanik kısmı pertronix ünite ile değişmek ve performans bobini takmak. Ben uzunca bir araştırmadan sonra p40 ve l28 motor seçenekleri için hitachi distribütörde 1761 Ignitor and 40511 bobinin Patrol için olduğunu öğrendim. Bu kodlarla internette arama yaparak bulabilirsiniz. Ancak sipariş konusunda sabırlı olmanız gerek. Fiyat 160 dolar civarında. Performans veya ekonomi artışında yaklaşık %10 kadar bir iyileşme mümkün.
Bu işlemi bobin hariç Land Rover 110 için yapmıştım buradan bakabilirsiniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51499.msg594153#msg594153

Ancak bu uygulamanın sakıncası eski distribütörü kullandığı için onun mekanik dezavantajlarını ve yıpranma payını gidermemesi. Size tavsiyem benim de yapacağım gibi şu an otomotiv dünyasında en son teknoloji olan distribütörsüz ateşlemeye geçmeniz. Bunun için motorcraft bir ünite ve sürücü almanız gerekmekte. Bu sistemde distribitör olmadığı için her devir için çok net ateşleme programı yapılabilmekte ayrıca sistem su geçirmez olduğu gibi size eski sistemi yedekte tutma imkanı da veriyor. Fiyatı ise 300-350 dolar civarında. Bu konu ile ilgili önümüzdeki hafta forumda nasıl olacağını gösteren bir konu yazıcağım. Bu sistemi pertronix ateşlemeden yaklaşık %10-15 kadar daha iyi bir iş çıkarıyor yani eski siteme oranla %20-25 gibi daha iyi bir performans beklemek mümkün.

Ayrıca belirtmek isterim ki aracınızı sıralı sistem LPG yada Enjeksiyon sistemine de çevirmek mümkün. Bu durumda alacağınız sürücü beyin aynı zamanda ateşlemeyi elektronik sistemde sürmek için de kullanılabiliyor.
Hidrolik direksiyonu ise Suriye'den temin etmek çok ekonomik olabilir.

Patrolun Subap ayarı için http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58431.new#new
Bu ve diğer tüm servis dökümanları için http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51215.0
Adreslerine bakabilirsiniz.

alper bey yardımlarınız için çok teşşekür ederim . Bana burada bir usta dodge pikapların ateşleme üniteiernin patrol için uygun olduğunu söyledi ama araştıramadım . ayrıca araçta lpg var ama sürekli tekleme performans düşüklüğü oluyor.ayrıca diğer yazacağınız konu içinde bekliyorum iyi çalışmalar

seçkin_oto' Alıntı:
resim olsa ayrdımcı oluruz ama resım yok hayal kurmak cok zor sistemı gormeden bısıler yapamayız kı

Bu linkte hidrolik direksiyon için her tür bilgi mevcut ayrıca sistem resmi aşağıdadır. Suriye konusunu düşünmek gerek. Eğer uygun bir şey bulabilirseniz haber verin bende yaptırayım.

[attachment=1]

steer.jpg

erolaksakal' Alıntı:
alper bey yardımlarınız için çok teşşekür ederim . Bana burada bir usta dodge pikapların ateşleme üniteiernin patrol için uygun olduğunu söyledi ama araştıramadım . ayrıca araçta lpg var ama sürekli tekleme performans düşüklüğü oluyor.ayrıca diğer yazacağınız konu içinde bekliyorum iyi çalışmalar
Araç için buji kablolarınızı kontrol edin. avans problemleri yaşamak da eski distribütörlerle gayet normal. Subap ayarı ve tabi LPG beyninizin durumu da sebep olabilri. Detaylı bilgi verebilirseniz belki yardımcı olabiliriz Patrolcular olarak :D

Bilgiler ve paylaşım adına teşekkürler Alper bey..
sevgiler..

http://www.araba.com/2394471/Nissan%20Patrol?r=1 bu linkten diğer resimler görülebilir.

xea945dba9fe7083de4b3ac38c26c7d25.jpg

seçkin_oto' Alıntı:
Aracınız İspanyolların Merco dediği yüksek tavanlı modele benziyor. Mümkünse motor kompartımanındaki araç şasi etiketininin resmini gönderebilir misiniz?
Benim aracınki şu şekilde

[attachment=1]

etiket.jpg

Bu konuda yeni öğrendiğim bir şeyi paylaşmak isterim. Parçalar İran'da mevcut ve fiyatlar oldukça makul. Sıfır Orj. Nissan hidrolik direksiyon sistemi 1000 dolar civarında çıkmalar ise 350 dolar gibi. (Pajero'ya sıfır direksiyon kutusu için 7500 TL isteyen bir ülkede yaşadığımızı düşünürsek komşunun fiyatları oldukça iyi sayılır).

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR