1977 Model CJ5 İçin Disk Fren Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GÖKSEL61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,668

GÖKSEL61

Ana Kamp
Yer
Trabzon
HERKESE MERHABA,
1977 MODEL CJ5 ARACIMIN ÖNLERİ DİSK FREN YAPMAK İSTİYORUM.
KONU HAKKINDA BANA YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Etiketler

Ynt: 1977 Model CJ5 İçin Disk Fren Arıyorum

Teşekkürler ,
Ben Trabzondayım ama
Rauf ustanın adres ve telefonunu alabilirmiyim acaba

Sağolun Göktuğ Bey,

Kendisi ile görüştüm 1250 tl bir fiyat söyledi.
bakalım inşallah parayı ayarlayabiliğrsem inşallah alacağım ama hazır sizi bulmuşken de sorayım.

Geçtiğimiz günlerde yaşadığım bir sıkıntı üzerine (sizinde yazılarınızı okuyarak tabiki bilgi sahibi oluyoruz)
araç suya girdi çıktığında kampana frenler tutmuyor idi.
Disk fren bu durumda çok daha etkili olur düşüncesindeyim.
ama bunun yanında bilmediğimiz herhangi eksi yanı olurmu?
Sonuçda ben bu araç ile Offroad yapmıyorum ama (İnşallah birgün oda olur) sonuçlarda yaylalarda geziyorum
suya girmem gereken yer olacak daha sonra karlı bölge olacak.

ben 74 cj kullanıyorum en agır şartlarda su geçişide yapıyorum ama kampanadan hiç şikayetci deyilim bilinçli kullanmak işin özü bence su geçişlerinde takip mesafesine dikkat edersen sorun olmaz bence . ama disk olsa daha ii olur tabi ama lux bence kaldıkı sen offroad amaçlıda kullanmayacaksın neden bu gereksinim anlayamadım

Her şeyden önemlisi lüxde olsa güven ve emniyet.
Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız bir sel olayı sonucu zaten bu kararı aldım.
Araç tekerlek boyu su içine kadar girdi , herkes beklerken tabiki hiç bir şey olmamış
gibi basıp gitmek güzeldi lakin sudan çıktıktan sonra ayağımı frene attım ama
maalesef , tutmuyor. Ben Trabzon'dayım ve haliyle iniş çıkışlarımız fazla.
Ve aracımada ayrı bir tutku ile bağlıyım ve bu yüzden en iyisi olmasını istiyorum.

Merhaba kampanalı araçlarda sudan çıktıktan sonra araç yürür halde iken ayağınızı fren pedalına hafifçe basılı tutarsanız balatalar kurur ve frenleriniz tutar hale gelir bu eskiden beri böyledir kampana frenin bir iyi yanıda araç çalışmıyorkende fren tutar siz disk frene geçtiğinizde birde westinghauz taktırmanız lazım disk frenin tadı o zaman çıkar iyi sürüşler dilerim. 8)

Kampana da westinghouse da varda bence disk e geçmeye gerek yok. Ama suya tek taraflı girişler sonrası korkunç bir dengesizlik yaşanabilir.

merabalar arkadaşlar aracımı (79 cj5 ) sonradan diske çeviren biri olarak görüşlerimi belirteyim dedim...

aracımı 5 senedir günlük kullanıyorum vede ilk aldığım 2 sene boyunca önler kampanaydı..sudan geçince az tutuyordu wede aracı sağ yada sola atıyordu.. diske geçtikten sonra hiç bir sorun kalmadı ve virajlarda çok daha rahat fren yapabilir duruma geldi yani fren yaparken aracı kontrol etmek kolaylaştı.. bence önlerin disk olması her açıdan daha iyi..ne sudan geçince tutmamazlık yapar nede zamanla kapma yapar..kapma yaparsa önlerde allah korusun kazaya bile sebep olabilr.. ayrıca 80 model den sonrada tüm cj ler önler disk üretilmeye başlanmıştr yani daha iyi olmasa zaten ööle birşeye gerek duymazlardı heralde diye düşünüyorum..teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR