195.80r.15 Lastik İle 215.80.15 İn Yükseklik Veya Ne Farkı Olur

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueclours Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,453

Etiketler
Ynt: 195.80r.15 Lastik İle 215.80.15 İn Yükseklik Veya Ne Farkı Olur

Aracınızın yerden yüksekliği yaklaşık 2.cm (1.6 cm) artar.Performansı düşermi ?
Aracınızı bilmiyorum.İki gün önce sanayide 99 md.standart jlx.de takılı gördüm,yükseltme yok. biraz kaba duruyordu.
Bu sitede veya başka yerde problem olmadan kullanan olduğunu okumuştum.

araba vitara 1.6 jlx 5cm yükseltme var ön tarafı 35 cm arka 38cm oldu yüksekliği ama zincir felan takılamaz cok daraldı çamurluklar

lastik değişimindeki farkı bulmak için,lastik taban genişliğini lastik yanak yüksekliğiyle çarpıyoruz.185/70/14 bir lastikte 185x70 gibi.çıkan sonuç lastik yanak yüksekliğini verir.

Yanak yükseklikleri: 195x0,8= 156 mm ve 215x0,8=172 mm dir. Fark 16 mm dir. Araç yerden bu kadar yükselir.

Çapta 32 mm fark yapar.
Lastik yuvarlanma çapları 693 ve 725 mm olur. Sürat saati ve km göstergesi yaklaşık %4 az gösterir.

Arkadaşlar konuyla alakası yok ama 1990 model 3 kapı vitara alma arefesindeyım araca baktım almak üzereyım sizce doğru seçim yapıyormuyum yoksa bu karbüratör sorunu felan var diyorlar 8 valf sorun yaşarmıyım birde araçta hub yok acaba bunlarda otamatık mi ? şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Eger arac temiz masrafsizsa Sorun yasamazsin sana tavsiyem almadan bilen Birne gostermek ufak Teufek masraflar gibt görüken masraflarda Epey bi para tutuyor bide sanayide harcadim zaman mümkünse imkanin Varsa daha modelli temizini al derim ben 90 Model 3 kapi aldim araclar hakkinda bilgim yoktu 12000 bine aldigim 6000 harcadigin 1 Ayim da sanayide gecti ustanin Basinda durmassam 5 Vida sökmüsse 3 unü takiyor 2 sini takmiyor vidalari tam sikmiyor bi Yeri yaparken bi Yeri bozuyor yapilmis masrafsizini alirsan Rahat edersin derim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR