17m3 Ducato İçin İzmir'de Mobilyacı Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKMühendis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 88
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,299
Ynt: 17m3 Ducato İçin İzmir'de Mobilyacı Arıyorum

ADNANILGAZ' Alıntı:
Sn. frigo merhaba,

Öncelikle sizin topiğiniz altında Süleyman Bey'in bana sitemkar şekilde yazdığı nota yanıt vermek istiyorum, Ancak bu sayede sizin de motokaravan yaptırma konusunda bence doğru bir karar verdiğinizi de vurgulamış olacağım. Uzunca bir süredir seyahat halinde olduğum için, siteyi detaylı bir şekilde takip edemiyordum. O nedenle bu başlığınızı da biraz önce görüp tesadüfen bir çırpıda okuyuverdim. Süleyman Bey'in dediği gibi Suat ve İsa Kardeşlere motokaravan yaptıran ilk kişi bendim. Ancak o dönemde farklı işlerle de uğraştıkları için, motokaravanın altyapısı olarak birçok işi (su tesisatı, gaz tesisatı, elektrik tesisatı, klima, güneş paneli vs) kendi seçimimle farklı kişilere yaptırdım. Onlar sadece izolasyon, mobilya ve montaj işleriyle ilgilendiler. Tabi bu yüzden de çok yoruldum. Aracı sürekli taşıyıp oradan oraya koşuşturdum. Kısa bir süre önce fabrikalarını ziyarete gittim. İsa ile görüştüm. Şimdilerde sizler daha avantajlısınız. Sürekli koşuşturmak zorunda kalmayacaksınız.
Gelelim Suat ve İsa kardeşler hakkındaki düşüncelerime;
Birincisi bu bir reklam yazısı olmayacaktır. Çünkü gerçek bir karavan imalatı bütün detayları ile ortada.

Adnan Bey;
Sanırım bir yanlış anlaşılma sözkonusu gerek sizin sayfanızda gerekse burada size veya dolphin'e dair olumsuz herhangi bir açıklama veya itham da bulunmam sözkonusu değil aksine sizin imalat sürecinin her aşamasını en az iki kez okuduğumdan paylaşımlarımda, yapılan işin sonucunda ortaya çıkan memnuniyetinizin en objektif referans olabileceğini vurgulamak amaçlıdır...Herhangi bir yanlış anlaşılma sözkonusu ise düzeltir gerekli olmaması durumunda dahi özürü kendime bir borç bilirim....Benim olumsuzluk olarak algılanabilecek paylaşımım farklı bir başlık altında idi yoğun övgü dolu paylaşımların hemen ardından bana göre yanlış bir zamanlama ile yapılan %15'lik fiyat artışıyla firmanın stratejik hatasına vurgu yapmak maksadıyla "gözde olma yolunda giderken gözden düşme durumu sözkonusu"mealindeydi.
Kalın sağlıcakla

(yanlış anlaşılmaya mahal vermenin sıkıntısıyla mesajları tekrar geriya doğru taradığımda Dolphin firma yetkililerine yöneltilen eleştirilerle ilgili harhangi bir cevap yazmamalarına yönelik eleştirimi Adnan Bey'in üzerine almış olabileceği kanaati oluştu.....)

Etiketler

Bu mesajı 2. kere yazıyorum,
bilmiyorum, sebebi sitede yük mü çok?

Adnan Bey merhaba.
Sizin karavanın yapım aşamaları veya resimleri hangi topikde;
belirtirseniz sevinirim.

Süleyman Bey,
çok düşünceli ve nazik bir beyefendi olduğunuz anlaşılıyor ama,
ben yazılarınızda kırıcı bir uslup veya ifadeye rastlamadım,
kendinizi sıkmayın.

Sağlık ve başarılar dilerim.

Sn. Frigo;
Adnan Bey'in aracının yapım aşamalarını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz...
selam ve saygılarımla

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88092.0

Biraz önce yazdığım yazı kesintiye uğramış. Kaldığım yerden devam edeyim;
-Suat ve İsa kardeşleri karavan imalat işine girmeleri için en çok teşvik edenlerden biriyim sanırım. Tespitimde de ne kadar haklı olduğumu yaptıkları işlerden görebiliyorum.
-Ben bu yıl yaklaşık 2 ay Avrupa seyahati yaptım. Toplam 9.000 km yol kat ettim ve aracın montajıyla ilgili en ufak bir sorunla dahi karşılaşmadım.
-Benim gözlemlediğim kadarıyla İsa çok çalışkan, kaliteli iş yapan, sanatkar ve pratik çözümler üretebilen bir usta. Suat da enerji ve elektrik işlerini çok iyi bilen, pazarlama ve ikna kabiliyeti yüksek olan ve sürekli araştırarak malzemelerin de en iyisine ulaşmaya çalışan özelliğiyle ikisi tam bir takım olmuşlar.
-Aracımın imalat aşamasında birçok konuda çözümler ürettiler ve bunların hepsi de mantıklıydı.

Süleyman Bey'in yazdıklarına hak veriyorum. İmalatın iyi ya kötü yönlerinin mutlaka paylaşılması ve bu sayede sektördeki üreticilerin de sürekli iyiye doğru gitmelerine güzel bir baskı yaratacaktır. Ancak yine de aracımın imalat aşamalarında düşüncelerimi az da olsa paylaşmıştım. Şimdi aradan yaklaşık 1,5 yıl geçti ve memnuniyetim hala sürüyor. Hatta yeni bir araç yaptırmaya karar verirsem ilk tercihim yine Dolphin Karavan olacaktır.

Tüm karavanseverlerin gönlünde yatan karavanlara sahip olması dileğiyle,
Adnan Ilgaz

MODA KARAVAN - Hüsamettin Ustam merhaba.

Bu tip yazışmalara dahil olmakta, ürünlerinizi ve firmanızı tanıtım açısından büyük yarar var.
Bu pazarda zannederim şimdilik payınız diğerlerine göre biraz küçük,
fakat bu bir eziklik ve eksiklik konusu olamaz.

sahibinden.com sitesine,
ürün standartınızla ve fiyatınızla ilgili ilan vermenizi de öneririm,
çok faydasını görürsünüz.
Standart olarak fiyatınıza neleri koyuyorsunuz bunları satırlar halinde açıklayın.

Referanslarınız şimdilik az görünüyor, ama herkes böyle başlıyor,
düzgün iş yapanlar zamanla referanslarını arttırıyor.
İşin illa 10 numarasını yapmaya da gerek yok,
ara kalite malın da alıcısı çok.
Yeterki açık ve dürüst olun,
bir de 3-5 sipariş aldıktan sonra havalara girmeyin.

Bu tevazu ve ara kalite mal üretimi konusunda GÜNEY KARAVAN
Ender Bey i çok sever ve takdir ederim.
O da başkalarının 16 binden başlatıp, 25*30 binlere fiyatlanan çekme karavanları
10.000 TL na yapıyor. Tabii 10.000 TL lık malzeme ve işçilik kalitesi ile.
Bundan da hiç gocunmuyor.
Benim malım bu, fiyatım bu diyor.

O da adım adım, fiyatı çok arttırmadan olabildiği kadar kaliteye yöneldi yıllar içinde.
Çok da mal satıyor,
şikayetçi olanları 124 fiyatı ile Mercedes kalitesi bekleyenler olabiliyor..
Ha teslim etmek gerekir başlangıçlarda su sızdırmazlığı ile ilgili
1-2 sorun yaşatmış, onları da zamanla gayet güzel ddüzeltmiş.
Ben bardaktan boşanırca yağmurla karşılaştım İzmir e dönüş yolunda, karavanı gram su almadı.

En beğendiğim tarafı da efendiliği, tevazuu ve müşteri saygısı,
yıllardır tanırım, hiç değişmedi.
İlk karavanımı 5 sene önce ondan almıştım.
Kullandığım en ucuz, en hafif ve en ferah çekme karavan onun malıydı.
1100 Kg karavan imal edip 740 Kg. etiketi vurmadı hiç.
Hafif, kullanışlı ve gerçekten 750 Kg. ın altında karavan imal etti ve sattı.

Her malın bir alıcısı oluyor, herkesin bu işlere ayırdığı yüksek meblağlar yok.
Size de önerim piyasada dolaşan fiyatların olabildiği kadar altında kalın,
lüx motokaravan alıcısı olduğu gibi, daha mütevazi bütçelerle imal edilmiş motokaravan müşterisi de var.
Herkesin yılda 15 20 gün kullanacağı ve zar zor 20-25 bin Tl na aldığı panelvan araca,
araç fiyatının üstüne fırlayan 25.000 den başlayıp 50 binlere fırlayan paraları verme gücü yok.
Bu da son derece doğal, gezme zevki apayrı bir şey,
mütevazi bütçeleri ile bunu gerçekleştirmeye didinen çok insanımız var.

Bugün en lux otel zannederim 7 yıldızlı.
Ama orada dahi, seçtiğiniz manzara durağan.
yani ya dağ manzarasına dönük uyanırsınız, ya deniz manzarasına.

Karavancı öyle değil, zira yattığı oda 7 değil 17 yıldızlı :smiley:
Hergün beğendiği ayrı bir manzarada uyanır, bu anlatılmaz bir tadtır, ayrıcalıktır.

Konuyu değerlendirmek sana ait Hüsamettin Ustam.

ADNAN Bey e NOT: Zannederim 500 m yakınlarda oturuyoruz !

Sn.frigo,

Yakınlarda olduğunuzu belirtmişsiniz. Ben Hıfzıssıhha'da oturuyorum. Siz neredesiniz?

Adnan Bey merhaba.
Özelden bilgileri yolladım.

Sağlık ve başarı dileklerimle.

Merhabalar.

Epey eskiden bisiklete ön veya arka teker üzerine monte edilen,
döner küçük tanbur ile bisiklete hareket veren
40-50 cc lik motorlar vardı.
Bunlardan halen mevcut mu acaba?
İnternette Honda mini motorlu arka tekere monte edilen bir tip buldum ama,
Türkiyede satışını yapanı bulamadım.Bu konuda bilgisi olan arkadaşımız var mı?

Bir de bisiklet montajı için en uygun Ducato dizaynı ile ilgili link veren arkadaşımız olursa,
müteşekkir olurum.

Velosolex'den bahsediyorsunuz her halde...

imagesCANL8TQ4.jpg

Atilla Bey merhaba.
Bu harika nostaljiyi nereden buldunuz?
Gençlik yıllarımızın mopeti idi bu.
Ben farklı bir modeli internette görmüştüm, arayıp bulunca linkini gönderirim.

Nostaljinin güzelliğine bakın.. :smiley:
http://www.youtube.com/watch?v=BWwoOW1d2EM

Hafta sonu Dolphin karavandaydım.
Mutlu sona adım adım yaklaşıyoruz :smiley:
Söz verdikleri tarihe yetiştirecekler.
Mobilyalar yerleşmeye başladı,
kaplama renklerini İsa ustamızla beraber seçmiştik,
harika gözüküyor.

Sabırla, doğrusunu söyliyeyim,
binmek için sabırsızlıkla bekliyorum..

sayın Frigo;
Araç ile ilgili bir gelişme varmı tamamlanmış olması lazım?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR