16 Yaşında İki Sırtçantalı Gezginin Soruları?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xPixieSx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,546
Ynt: 16 Yaşında İki Sırtçantalı Gezginin Soruları?

Ben geçen sene 1 haftalığına gittim Muğlaya. Sadece otostop çekerek ve yürüyerek neredeyse tüm önemli yerleri gördüm ve çoğu aktiviteyede katıldım. Kız olmanız ve yaşınızın küçük olması biraz handikap gibi görünsede yapılmayacak bişe değil. Ölüdeniz de 2 tane kamp yeri var ve 2side aynı fiyat. Güvenli vede temiz. Fiyatıda değişmediyse 15liraydı. 2.bi kamp alanıda tavsiye edebileceğim Akyaka Milli Parkı. Akyaka Ölüdenize oranla daha ucuz (7.5 liraydı değişmediyse)... Ama aktivite olarak Ölüdeniz tabi çok daha iyi. İstersen gidebileceğin yerlerin web adresleriini verebilirim. ;)

Etiketler

sanırım artık arkadaşlar yoldadırlar... umarım bir yerden internete girip son mesajlarını alırlar ve ilk izlenimlerinide bizlerle paylaşabilirller :smiley:

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
sanırım artık arkadaşlar yoldadırlar... umarım bir yerden internete girip son mesajlarını alırlar ve ilk izlenimlerinide bizlerle paylaşabilirller :smiley:

Ertuğrul Bey merhaba;

Ne kadar garip şeyler oluyor şu hayatta. Benim de 17 yaşında bir oğlum var, böyle bir şey yapacak olsa gerçekten çok düşünürüm.

16 yaşında iki kız tek başlarına ne yaparlar, düşüncesi bile beni gerdi.

Selamlar.

selamlar serhat bey Allah bağışlasın.ayrıca herkesinkini aynı yaşlarda benimde oğlum var.Sanırım hal den anlamak için illadea anne ve ya baba olmaya gerek yok.Bunu duyduğumdan beri hayret ediyorum.Bana şaka gibi geliyor.ben işim gereği gezen biri olarak yaş itibari ilede her türlü hile dubareye şahit kısmen de katılmış biri olarak,böyle bir pervasızlık akıl almaz, hadi onlar çocuk,yasal olarak reşit bile sayılmazlar.Bunların hic mi sahibi dostu yok.Elde avucta 3 krş.yok bigi tecrübe yok.harita okuma yok.tek bildikleri şey kelebekler vadisi.orasıda malum ne me nem yer olduğu mal gibi derenin ağzına ac susuz güneş altına yayıl,bumu allah aşkına doğa deniz güneş.Bu güzel nimetleri hiç mi fark edip farka varmayacakmıyız.Bence o iki arkadaş kuyuya bir taş attılar.herkes küllahını önüne koyup bir daha düşünsün derim .selam ile

freegraf' Alıntı:
selamlar serhat bey Allah bağışlasın.ayrıca herkesinkini aynı yaşlarda benimde oğlum var.Sanırım hal den anlamak için illadea anne ve ya baba olmaya gerek yok.Bunu duyduğumdan beri hayret ediyorum.Bana şaka gibi geliyor.ben işim gereği gezen biri olarak yaş itibari ilede her türlü hile dubareye şahit kısmen de katılmış biri olarak,böyle bir pervasızlık akıl almaz, hadi onlar çocuk,yasal olarak reşit bile sayılmazlar.Bunların hic mi sahibi dostu yok.Elde avucta 3 krş.yok bigi tecrübe yok.harita okuma yok.tek bildikleri şey kelebekler vadisi.orasıda malum ne me nem yer olduğu mal gibi derenin ağzına ac susuz güneş altına yayıl,bumu allah aşkına doğa deniz güneş.Bu güzel nimetleri hiç mi fark edip farka varmayacakmıyız.Bence o iki arkadaş kuyuya bir taş attılar.herkes küllahını önüne koyup bir daha düşünsün derim .selam ile

Size yürekten katılıyorum. Bu genç arkadaşların kafalarında bir hedef var, anlaşılan o hedefe ulaşmak için evdeki büyüklerine neler söylediler bunu da ayrıca çok merak ediyorum. Bu düşündükleri şeyleri çok gelişmiş ülkelerde bile belli sorumluluklar çerçevesinde izin verilir, kaldıki ülkemizin şartları ve durumu belli, dediğiniz gibi hiç bir bilgiye de sahip değiller. Ülkemizde hala kayıp olan ve bulunamayan çocukları düşündükçe, bu yapılan işin ne kadar mantıksız ve anlamsız olduğunu söylememize gerek yok.

Ben yukarılarda ki yorumlar da bulunan, bu genç arkadaşlara yol gösteren arkadaşlarımıza da biraz hayret ettim. En azından bu genç arkadaşlara daha değişik farklı yorumlar getirselerdi sanırım daha faydalı olurlardı diye düşünüyorum.

Hatta bir iki yorumdan sonra planlarında değişiklik bile yapmışlardı, daha fazlada yapabilirlerdi.

Allah yollarını, bahtlarını açık etsin, bütün kötülüklerden korusun onları. Kendi çocuklarım olsa asla izin vermeyeceğimi belirtmek isterim. Konuyu takip etmeye devam edeceğim.

Saygı ve sevgilerimle.

katılıyorum. benden de selamlar.

Merhaba Arkadaşlar,

Bu iki hanım kızımız ve hedefleri, endişeleriniz, yazdığınız herşeye katılıyorum, ancak, bu gençleri çok güzel ifade eden, ve başka hiçbir dilde varolmayan, olsa bile anlamı bu kadar güçlü olmayan bir terimimiz var "delikanlı".

Yapacak birşey yok, dileğim güzel, güvenli, ve daha ilerisi için olumlu tecrübeler kazanacakları bir tatil geçirmeleri.

Saygılar,

Arkadaşlar Ülkemiz gerçekleri ve ortalama insanımız düşünüldüğünde böyle bir durumda hepimizin kafasında soru işaretleri oluşması ve endişelenmemiz normal.. ancak bu genç arkadaşlarımız anladığımız kadarıyla evden kaçmamışlar kendilerine göre bir plan çizmişler ve en güzelide böyle bir siteyi araştırıp bulmuşlar.. sizler bizler gibi deneyimli arkadaşlardan öneri istiyorlar.. nitekim ilk mesajlarda hemen hepimiz onlara seyahatlerinde sorun oluşturabilecek riskleri anlatmaya çalıştık onlarda planlarının en riskli bölümlerinden vazgeçtiklerini söylediler.
Şimdi gerekçelerinin pek çoğuna katılsak bile çıkıpta keşke kendilerine yorumcular tarafından daha fazla telkinde bulunulsaydıda hepten vazgeçirilseydi .. Hayret Ettim !! gibi uygulayıp uygulamayacakları belli olmayan belkide hepten ters etki yapabilecek tarzdaki yorumları doğru bulmuyorum.
Kendileri bu forum başlığını 18 temmuzda açmışlar ve son mesajlarınıda 19 temmuz da yazmışlar..20 temmuzdada yola çıkmış olabilirler..
Yani ne kadar vakit vardıyı düşünün..
selamlar

Bu arkadaşlar bilgisiz, cahil yada bazı yaşça olgun fakat hala ergen psikolojisinden kurtulamamış ebeveynlerinde dediği gibi 'mal' değiller! Buraya sordukları soruda yolculuğa çıktıklarında karşılacakları olumlu ve olumsuz durumları öğrenmek istemişler. Yani sizden gidellimmi yada gitmeyelimmi diye izin almamışlar! 2. bir konuda ülkemiz diyip duruyorsunuz. Allah aşkına neyi var ülkemizin? Yurtdışındaki durum bizim ülkemizden çokmu farklı? (Hırsızlık, zaman kötü, vs.vs.) İnsan yaşamının mantık ile yönetildiğini kabul edersek, hayatın olasılığı kaybolur. Size tavsiyem o beton yığını bilmem kaç yıldızlı otellerinizden hiç çıkmamanız.

‎'İnsan çepeçevre bir doğa ile içiçe olunca içinden bir yaratıcıya şükretme isteği duyar.' (Nietzsche)
"Yolu olmayan ormanlarda mutluluk vardır. Yalnız yürünen deniz kıyısında sevinç. Topluluklar vardır kimsenin zorla girmediği derin denizlerde, sesinde de müzik. İnsanı az seviyorum diyemem, ama doğayı daha fazla..." (Lord Byron)

Alexander Supertramp' Alıntı:
Bu arkadaşlar bilgisiz, cahil yada bazı yaşça olgun fakat hala ergen psikolojisinden kurtulamamış ebeveynlerinde dediği gibi 'mal' değiller! Buraya sordukları soruda yolculuğa çıktıklarında karşılacakları olumlu ve olumsuz durumları öğrenmek istemişler. Yani sizden gidellimmi yada gitmeyelimmi diye izin almamışlar! 2. bir konuda ülkemiz diyip duruyorsunuz. Allah aşkına neyi var ülkemizin? Yurtdışındaki durum bizim ülkemizden çokmu farklı? (Hırsızlık, zaman kötü, vs.vs.) İnsan yaşamının mantık ile yönetildiğini kabul edersek, hayatın olasılığı kaybolur. Size tavsiyem o beton yığını bilmem kaç yıldızlı otellerinizden hiç çıkmamanız.
‎'İnsan çepeçevre bir doğa ile içiçe olunca içinden bir yaratıcıya şükretme isteği duyar.' (Nietzsche)
"Yolu olmayan ormanlarda mutluluk vardır. Yalnız yürünen deniz kıyısında sevinç. Topluluklar vardır kimsenin zorla girmediği derin denizlerde, sesinde de müzik. İnsanı az seviyorum diyemem, ama doğayı daha fazla..." (Lord Byron)
Daha önce bu geziye çıkan arkadaşların büyük riskleri olduğunu düşünmeleri nedeniyle hiç geziye çıkılmamasını savunan arkadaşlar kadar sizin bu yazdığınız yorumada katılmıyorum..ayrıca kullandığınız kelimeleri ise hiç onaylamıyorum.Hayata şimdi olduğu gibi 21 yaşındayken baktığınız gözlüklerle 40 yaş üzerinde helede kendileri burada olmadan hakkında konuştuğumuz arkadaşlar gibi kendi kız çocuklarınız olduğunda bakacağınız gözlükler çok farklı olacak o zaman sıkça kullanmak zorunda kaldığımız ÜLKEMİZ kelimesinin anlamını daha iyi anlamış olacağınızı umuyorum.. dolayısıyla bu konuda yazan arkadaşların duygu ve düşüncelerine daha saygılı olmak gerektiğini düşünüyorum.alıntı yaptığınız yabancı ülkelerden düşünürlerin sözlerinden çok daha fazlası ve ders verici olanları kendi Türk Atasözlerimiz içindede mevcut onlarıda biliyor olmanızı dilerim.
Sonuç itibariyle siz dahil burda yazan herkes hem bugün hemde gelecekte (sizin kullanılmasını pekte sevmediğiniz kelime olan ) Ülkemizde iyi şeyler olsun istiyor.. bu nedenle çok değerli paylaşımlar yaparak güzel kalıcı Dostluklar kurduğumuz bu güzel forumda polemiklere ve diğer arkadaşlara savunma hakkı doğuracak ve kırabilecek tartışmalara girmeden herkese keyifli paylaşımlar diliyorum..

Ben ülkemizde kelimisini kullanmasını sevmiyor değilim bi yanlış anlaşılma olmasın. Her olumsuz olayda ülkemizde denmesinden muzdaribim...

Buğdayın yanında acı ot da sulanır. :smiley: Biraz özgür olmaktan bi zarar gelmez derim ben. Yeterki insan kendini bilsin...

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
Daha önce bu geziye çıkan arkadaşların büyük riskleri olduğunu düşünmeleri nedeniyle hiç geziye çıkılmamasını savunan arkadaşlar kadar sizin bu yazdığınız yorumada katılmıyorum..ayrıca kullandığınız kelimeleri ise hiç onaylamıyorum.Hayata şimdi olduğu gibi 21 yaşındayken baktığınız gözlüklerle 40 yaş üzerinde helede kendileri burada olmadan hakkında konuştuğumuz arkadaşlar gibi kendi kız çocuklarınız olduğunda bakacağınız gözlükler çok farklı olacak o zaman sıkça kullanmak zorunda kaldığımız ÜLKEMİZ kelimesinin anlamını daha iyi anlamış olacağınızı umuyorum.. dolayısıyla bu konuda yazan arkadaşların duygu ve düşüncelerine daha saygılı olmak gerektiğini düşünüyorum.alıntı yaptığınız yabancı ülkelerden düşünürlerin sözlerinden çok daha fazlası ve ders verici olanları kendi Türk Atasözlerimiz içindede mevcut onlarıda biliyor olmanızı dilerim.
Sonuç itibariyle siz dahil burda yazan herkes hem bugün hemde gelecekte (sizin kullanılmasını pekte sevmediğiniz kelime olan ) Ülkemizde iyi şeyler olsun istiyor.. bu nedenle çok değerli paylaşımlar yaparak güzel kalıcı Dostluklar kurduğumuz bu güzel forumda polemiklere ve diğer arkadaşlara savunma hakkı doğuracak ve kırabilecek tartışmalara girmeden herkese keyifli paylaşımlar diliyorum..

Ertuğrul Bey Merhaba;

Konuyu uzatmaya hiç niyetim yok, bu tür konular böyle ortamlamlarda tartışılacak konular değil. Söylediğiniz gibi bir sürü polimiklere sebep olabiliyor. Herkes kendi düşüncesini bir şekilde paylaşıyor, fakat bu düşünceleri paylaşırken de karşı tarafada saygı göstermek gerekiyor. Sizin yukarıda yazdığınız düşüncelerinize katıldığımız ve çok doğru tespitler yaptığınızı ifade etme isterim.

Ben kendi adıma bu konuyu burada kapamak istiyorum. Yine de daha henüz 16 yaşında çocuk sayılacak bu arkadaşlarımızın tek başlarına böyle bir yolculuğa çıkmalarını uygun bulmadığımı belirtmek istiyorum.

Diğer genç arkadaşımızın söylediği şeyler için yorum yapmayacağım, gereksiz polimik yaratmak istemiyorum.

Genç arkadaşlarımıza daha önce dediğim gibi, allah yollarını açık etsin, bahtları açık olsun, allah tüm kötülüklerden korusun onları.

Saygılarımla.

Ortak paydada buluşmak işte buna denir sanırım ... :smiley:
Geriye, genç arkadaşlarımızın sağ salim .. olabildiğince sorunsuz .. keyifli bir gezi ve keşif yaparak döneceklerini... bu forumdaki yazışmalardan kendilerine deneyimler çıkaracaklarını umarak .. izlenimlerini yine bizlerle paylaşmalarını beklemek kalıyor.. :smiley:
Herkese düşüncelerini demokratik ve karşılıklı saygıya dayanan bu güzel ortamda bizlerle paylaştığı için kendi adıma teşekkür ederim ..

tamamen varmı yokmu hala teredütlerim var,yani bu arkadaşlar şaka yapmadı iseler.neyse onu gecelim.Bizde bir laf vardır(.Ga ket, keer pır due) =öküz düşünce bıcak cok olur.şimdi herkes bir şey diyecektir.ama gerceği her zaman hayat söyler.hem de tam söyler,eskilerin deyimi ile(kitabın tam ortasından.)Birde unutmayalım tuna hergün kütük getirmez.Bir şey daha ilave yada yanına koyayım.Kayserili arkadaşın dediği gibi bizim Anadolu kültürü ve inancı başka mukallitlerin bizden caldıklarını kimse onların satış temsilcisi olarak bize satmasınlar.Dalından düştüğümz ağacı daha altındayken inkar etme gafletine düşmeyelim.Ayrıca herkese selam ve muhabetlerimi ileteyim.maksadımız üzüm yemek.Tam da mevsimine girmişken.

Öncelikle iki evladımızı cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Ancak cesaert her zaman iyi bir şey olmakla beraber bilgi, deneyim ve öngörü olmadan bir işe yaramaz. Benim tavsiyem bu yıl için bu siteden deneyimli arkadaşların önereceği güvenli bir kampinge gitmeleri. Cesaretlerini kırmamak lazım, bu ülkenin öz güveni olan gençlere ihtiyacı var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Yoldaki Adam

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR