O rakamalara eskiden Ford Ranger olabilirdi ama şimdi bilemiyorum araştırmak lazım. Yine de illaki 4x4 olsun derseniz Tata olabilir ama onun da pek fazla taliplisi yok. Ben zorlamam idare ederim derseniz o rakamlara olabilecek 4x4 pick up ancak Tata olur. Alış rakamınız uygun olursa üzerine tamiri, bakımı, çadırı vs derken zaten o paraları rahat harcarsınız. Tavsiye edermisiniz derseniz, hayır etmem.
Tavsiyem şekil değiştirin, tavan çadırı kullanın Lada Niva bakın. Kolay kolay yolda bırakmaz. Tamiri bakımı yedek parçası bol ve ucuzdur. Tek kapıdır, iki kişiden fazla dolaşıldığında inmesi binmesi derttir. Kısa ve hafif olduğundan her yerden geçer. Samurai de idealdir ama Lada kadar ucuz ve parçası bol değildir.
Aslında bu kadar bilgiyle karar vermeyin. Forumlarda, sosyal medyada ve bulbildiğiniz her ortamda arazi araçlarıyla ilgili bilgi toplayın. En önemlisi çevrenizdeki en çok kullanılan marka araçları araştırın. Çünkü onların tamircisi ve yd parçası bulunabiliyor ki tercih ediliyordur. Tamirci, usta veya servis ayarlamadan bunu beğendim deyip bir araca kapılmayın. Sonra bir arıza veya yd prç ihtiyacında ah nereden bulacam diye dövünmeyeseniz.
Yıllardır edindiğimiz tecrübe ve bilgilerden bazılarıdır.
Yardımcı olmasını umarım.