1474 Megapiksel Fotoğraf

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,699

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Dünyanın en yüksek çözünürlüklü fotoğraflarından biri olmaya aday olan ABD Başkanı Barack Obama'nın
yemin törenini gösteren fotoğraf tam olarak 1474 Megapiksel çözünürlüğe sahip. 2 GB datayı içeren ve
220 karenin bir araya getirilmesi ile oluşan devasa panoramik fotoğrafta Barack Obama'nın yemin törenini
yaptığı alan ve izleyiciler görünüyor. Canon G10 fotoğraf makinesi ve Gigapan robot kamera
sehpası kullanılarak David Bergman tarafından çekilen fotoğraf, bugüne kadarki benzerleri arasında en yüksek
çözünürlüklü olmaya aday bir kare. Fotoğraf özel bir teknikle çekilmiş ve istenilen bölgesine zoom
girilebiliyor. Zoom girildikçe de detaylar daha belirgin hale geliyor.
Fotoğrafın orjinaline http://gigapan.org/viewGigapanFullscreen.php?auth=033ef14483ee899496648c2b4b06233c
adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler
Ynt: 1474 Megapiksel Fotograf

Fotograf tan pek anlamam ama gerçekten cok harika bir gürüntü hatta müzisyenlerin önündeki notalar bile neredeyse okunacak gibi

Ynt: 1474 Megapiksel Fotograf

Gigapan robot sehpa 8)
Fiyatı yaklaşık 380 $

1029820398_f1ca1259ed.jpg

0508_PROD_D_x600.jpg

Gigapan yardımıyla çekilmiş birkaç fotoğraf:

7695b1b6b2fd7d3657cc425a0e9675c9.jpg

05848b22b57821dc2a9e392bdd49117f.jpg

1429e7863462e014cac57a0297af6e3c.jpg

Üstteki fotoğrafın detayı:
be1c674b247417a63b17d403497a463f.jpg

Ynt: 1474 Megapiksel Fotoğraf

Selamlar,
aparat geldi (3 hafta once) , ilk denemeler yapıldı ;-)) .. Sonuclar:

0) Ben GipaPan "Epic" modelini aldim. Malum, ekonomi zamanı
i) Gumruge takıldı ama 120TL (yanılmıyorsam) gibi bir ucret odeyerek teslim aldım
1) Aparat cok akillca ama "dur hemen bir giga cekeyim" denemeyecek kadar "dikkatli" ve "ayarli" yapmak gerekiyor, zaman istiyor
2) Birlestirme yazilimi "saatlerce" calisarak birlestiriyor ama sonuc cok cok iyi bence
3) Yanınızda "onlarca" pil ile dolasmaniz gerek.. Ben "24 pil ile" dolastim.. Pil bittigi icin yarım kalan isler oldu. Ama "-8" derece soguk da etken olmustur pil omrunce
4) Aparat da "cok pratik" hatalar var..
i) pil soketini cikartmadan pilleri degistiremiyorsunuz
ii) Baglanti kablolarından biri aparatın "dik acilarina engel" oluyor
5) Benim kameramın zoom'u az oldugu icin (x2.5) cok da Mega fotograflar cekemedim maalesef..

Ha, "hic mi iyi tarafı yok bu aparatın??" derseniz, sonuclar asagidaki linkte.. Yanlız, zoom yaptiktan sonra sayfaların yuklenmesini beklemeyi unutmayın lutfen..

http://www.rehayurdakul.com/HighResPhotos/prag/

Sonuc: akıl edenin de, yapanın da, bizimle paylasanın da "ellerine saglık" . Bence muthis bir fikir..

Elinize sağlık Reha bey.

Hareketli nesnelerde (insan gibi) kısmen hayaletler olsa da (-ki beklenen bir durumdur) sabit nesnelerin birleştirilmesi konusunda tam başarılı bir sonuç verdirmiş. Benim de aradığım bu aslında. Beraberinde birleştirme (stitch) yazılımı geliyor anladığım kadarıyla.

Mesela şu fotoğrafın boyutları nedir? Kaç fotoğraftan oluşmakta, çekim ne kadar sürdü?

http://www.rehayurdakul.com/HighResPhotos/prag/prag%20pana8%20web/

Selamlar
aparatı alınca, stitch yazılımı da geliyor. Bahsettiginiz fotograf ile ilgili bilgiler,

0) Cekim hazirligi (ışık ayarı, setup vs. ) 20 dakika
1) bu fotograflarin cekilmesi 5 dakika surmus
2) olusturmak icin 56 kare cekilmis
3) ham hali 192 MB. (56 x 10MPix kare)
4) Birlestirme sanirim 4-5 saat surdu (stitch yazilimi ile) ..
5) TIFF formatlı hali 233MB,
6) JPEG hali 15.9MB, 106MPixel ve 11.856x 8.969 pixel

umarım fikir verebilmisimdir. iyi gunler dilerim, reha

resimler harkulâdeler gerçekten sanat eseri, bilgisizligimi mazur görün benim sormak istedigim şu; bu işi robot mu yapıyor yani resimlerin o derece çekimini ve o denli yakınlaştırma özelligini robotun resimlerinde normal bir digital makina gördüm ?
yoksa makinanında profesyonel mi olması gerekiyor kaç megapiksel mesela ?

Selamlar,
soyle aciklamaya calisayim.. Gigapan aslında hareketli bir sehpa. Siz fotograf makinanızı ona baglıyorsunuz ve sehpa sizin yerinize fotograflari cekiyor. Yani "bir suru kareden olusan" bir fotograf cekilmis oluyor. Daha sonra bir yazılım bu kareleri birlestirerek bu detaylı fotograflar olusuyor.

Ben bu fotograflari cekmek icin Leica D-LUX4 fotograf makinası kullandım. Yani amator bir "el tipi" fotograf makinasi. Umarim aciklayabilmisimdir. iyi gunler dilerim, reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
soyle aciklamaya calisayim.. Gigapan aslında hareketli bir sehpa. Siz fotograf makinanızı ona baglıyorsunuz ve sehpa sizin yerinize fotograflari cekiyor. Yani "bir suru kareden olusan" bir fotograf cekilmis oluyor. Daha sonra bir yazılım bu kareleri birlestirerek bu detaylı fotograflar olusuyor.

Ben bu fotograflari cekmek icin Leica D-LUX4 fotograf makinası kullandım. Yani amator bir "el tipi" fotograf makinasi. Umarim aciklayabilmisimdir. iyi gunler dilerim, reha

Öncelikle herkese merhabalar,
Reha Bey, sitenizdeki fotoğraflarınızı inceledim, hepsi birbirinden güzel. Elinize sağlık.
Merak ettiğim husus şu, aşağıdaki bağlantıda bulunan fotoğraftaki yazılar ve saat kulesindeki iki saatin rakamları ters duruyor. Böyle bir özellik birleştirme yazılımında mı var? Yoksa özel bir nedenle kendiniz isteyerek mi ters fotoğraf oluşturdunuz?

http://www.rehayurdakul.com/HighResPhotos/prag/prag%20pana5%20web/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri