14.000 Km.lik 80 Günde Devr-i Avrupa Turumuz Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,364
Ynt: 14.000 Km.lik 80 Günde Devr-i Avrupa Turumuz Hakkında

Adnan abi rotanız üzerindeki Antibes'e gelmişken sahili yukarıdan gören ortaçağ köyleri olan Tourettes Sur Loup ,Biot,Lex Beaux ve Grasse'yi görmeyi ihmal etmeyin çok etkileneceksiniz.

1899385_10152187399239485_98400646_o.jpg

1234090_10151861871624485_2067962285_n.jpg

537219_10151861857909485_108337642_n.jpg

1255208_10151801758389485_348197357_n.jpg

1956849_10152255172414485_498216222_o.jpg

Etiketler

Son olarakta eğer oralara kadar gitmişken rotanızı çok zorlamaz ise İspanya Endülüs'ü özellikle El Hambra sarayını ve beyaz köyleri muhakkak görmenizi isterim.
Size ağız tadı ile güzel bir gezi diliyorum.Paylaşımlarınızı bekliyor olacağız selamlar...

1522837_10152143606904485_1948144761_o.jpg

1519681_10152142708999485_653507752_o.jpg

999467_10152040258089485_51205450_n.jpg

1459235_10152040251964485_448071869_n.jpg

1384130_10151930328904485_1523176072_n.jpg

Fransa ve Italya gezilerimizde kampinglerle ilgili bir atlas yanımızda hiç bulundurmadık. Bize navigasyondaki bilgiler hep yeterli oldu. Özellikle Fransa‘ da hemen her yerleşim yerinin girişinde kamping levhaları var. Böyle bir gezide otobanları tercih etmeyeceğinizi düşünürsek, küçük yerleşim yerlerindeki kampingler çok zaman 10 €‘ nun altında (tatil zamanları dışında ve elektrik olmadan).
Kamping-Pois:
http://www.archiescampings.eu/dui1/

Karavanparklar için biraz ön hazırlık gerekiyor:
Avrupa‘ daki gezilerimizde yanımızda mutlaka „Bordatlas“ bulunur. Bordatlasın kullanımı çok pratik. Navigasyona bulunduğumuz yere yakın karavanparkları sorunca, ey yakından başlayan bir karavanpark listesi görüyoruz. Navigasyon bize karavanparkın kaç km mesafede olduğunu ve detaylı bilginin Bordatlasın hangi sayfasında olduğunu bildiriyor. Detaylı bilgiler çok önemli. Bu bilgiler sayesinde sıhhatli bir seçim yapabiliyor ve karavanparka gözü kapalı gitmiyoruz. Biz çok zaman bu seçimi yol kenarında 5-10 dakika durarak yapmışızdır.
Fransa gezilerimizde yanımızda ayrıca aşağıdaki Fransızca karavanpark atlasını bulundururuz. Bu atlasta, Bordatlastan daha fazla sayıda yer var. Öyle gün oluyorki, gittiğimiz karavanpark dolu oluyor veya hoşumuza gitmiyor. Bu durumlarda alternatif yerler olması çok iyi.

Ekli dosyalar

• Gezi kitabi.jpg
    Gezi kitabi.jpg
    188.5 KB · Görüntüleme: 264

Adnan bey izninizle, ben sizin yerinizde olsam, Yunanistan'da oyalanmaz, o vakti Prag, Burgos, Valencia, Lizbon, Lucca yada başka yerler için ayırırdım. Değmediği için değil, tam aksi ve üstelik herzaman elinizin altında olduğu için .
Siz yazdığınız gibi uzun yola çıkıyorsunuz. Yunanistan ise komşumuz ! Evinizden çıktıktan birkaç saat sonra Sakız'dasınız. Bence çok kimsede yok bu avantaj. Oradan Mora'ya ve kuzeyden tekrar yavaş yavaş geriye dönüş. Avrupayı düşünmediğiniz bir yaz için, Türkiye'ye tad, maliyet ve herşeyi ile en güzel bir alternatif. Hatta bizim bu ve iki sene evvel keyifle yaptığımız gibi, ikisi beraberce bile düşünülebilir. İnsan kendini hem Avrupa'da hem evinde (Ege'de) hissediyor. (En azından bizler için bu böyle. ;) )

Yunanistan'a doya doya zaman ayırmak lazım. Böyle yapan ecdadımızın da bir bildiği vardı muhakkak. ;)

Gerçi Amerika yazılarınızı da bekliyoruz ama Avrupa'yı bir kerede bitirmemeye bilmem dersiniz ? Schengen ve yengen(m) vizeleriniz zaten var. Üstelik Rabbim vizesinin bitiş tarihi de bereket pek okunaklı değil. :D

Not. Bu sene biz Hüseyinle oralarda iken, Demircili köyü güneyindeki iki koyda da yoktunuz ...

Hüseyin bey merhaba,
Verdiğiniz bilgilerle ve paylaşımlarınızla öyle teşvik ediyorsunuz ki, gezi planını yapmak bile müthiş keyifli hale geliyor. Zaten bu yazıma başlamadan önce destek alabileceğimi düşündüğüm gezginlerimizin katılımını görmek beni fazlasıyla sevindirdi.

Geçen gezimizde biz de sizin gibi ağırlıklı olarak lidl ve aldi marketleri kullandık. Ürün çeşidi ve ucuzluğu açısından hoşumuza gitti. Tek dezavantajlı konu, bazı marketlerinde Türkiye'de yoğunlukla kullandığımız kredi kartlarının geçerli olmadığı idi. Çünkü güvenlik açısından yanımıza kısıtlı nakit para alıyoruz. O nedenle de kredi kartlarının geçerli olduğu yerleri tercih ediyoruz.

Geceleme bütçesi açısından ben de sizin gibi düşünüyorum. Daha ucuza mal olabilir. Ancak genel bütçemizde sürpriz sapmalar olmaması için baştan rakamları biraz yüksek tuttum.

Yazılarınızdaki detaylardan hiç rahatsız olmuyorum. Ben de detaycı bir kişiliğe sahip olduğum için bana çok iyi geliyor.

Mesut bey merhaba,

Verdiğiniz linkler için çok teşekkürler. Bunları sitede bulmak da ayrı bir uğraş gerektiriyor. Bu gezi için de öyle araştırmalar yapıyorum ki biraz dağıldım diyebilirim. Ferhat beyin dediği gibi zorlu bir parkur seçmişim sanırım. Ancak ben kendi özelimden bakarak söylemeliyim ki bu tür yolculukları çok sık yapabilecek engin kaynaklara sahip olmadığımız için emekli bir bankacı ve ekonomist olarak minimum kaynaklarla maksimum verimi elde etmenin planlarını da göz önünde tutuyorum.
EvliyaCelebi2' Alıntı:
Adnan bey, aşağıdaki başlıklar sakın gözünüzden kaçmış olmasın ?
Tarihlere (aktüalite açısından) dikkat etmeyi unutmayın lütfen !

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=99023.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63120.0

Mustafa kardeşim merhaba,

Yazıma katılımınla verdiğin destekler için ayrıca teşekkür ederim. Sen, ve eşin gezi üstatlarından (çocuklar da bu konuda yetişiyorlar) olduğunuz için yazılarınızdaki tüm detayları programıma dahil ediyorum. Özellikle Almanya Romantik Yol gezinizden çok etkilendiğimiz için planımıza dahil ettik. Bu gezi planımız için verdiğin isimleri de tek tek not ediyorum. Önerilerinin devamını bekliyorum.

Not: İsviçre gezimizde karavandan ziyade trenler ve özel araçlar kullandığımız için birçok yere günübirlik gidip geldik. Ancak Thun (Interlaken bölgesi) ve çevresi karavanla mutlaka birkaç gün gezilmeli. İsviçre ile ilgili sormak istediğin her konuda yardımcı olmaya çalışırım.

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Alaman damarım tuttu yine. :D Foruma daha doğrusu başlığa geçerken göz atanlar için söyliyeyim. Burada konuşan hepimizin karavanı var. Yani bu hesaplarda karavana yatırılan kapital ve faizleri dahil değil ! Karavancılık acele ilk algıların etkisiyle sanıldığından değişik bir mali portreye sahip.

Mesut bey forumlarda yazdığınız her yazının kelimesine kadar önemsediğimi söylemeliyim. Tespitleriniz çok yerinde. Karavancılık da bir hobi ve/veya yaşam biçimi. Hepimiz bu biçimleri seçerken kişilik analizlerimizi de doğru yapmalıyız. Bunun içinde akçe durumu, sağlık koşullarımız, medeni durumumuz, hobilerimiz, fobilerimiz, sevdiğimiz sevmediğimiz şeyler vs. birçok unsur olmalı. Yoksa karavanı alıp evin önünde yatırmak hiç mantıklı değil. Ama hiç bir insanın mükemmel olamayacağı gerçeğinden yola çıkarak, yaşanan deneyimlerin hepimizin dağarcığına her zaman yeni bir şeyler kattığını ve olgunlaştırdığını görüyoruz.

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Adnan bey izninizle, ben sizin yerinizde olsam, Yunanistan'da oyalanmaz, o vakti Prag, Burgos, Valencia, Lizbon, Lucca yada başka yerler için ayırırdım. Değmediği için değil, tam aksi ve üstelik herzaman elinizin altında olduğu için .
Siz yazdığınız gibi uzun yola çıkıyorsunuz. Yunanistan ise komşumuz ! Evinizden çıktıktan birkaç saat sonra Sakız'dasınız. Bence çok kimsede yok bu avantaj. Oradan Mora'ya ve kuzeyden tekrar yavaş yavaş geriye dönüş. Avrupayı düşünmediğiniz bir yaz için, Türkiye'ye tad, maliyet ve herşeyi ile en güzel bir alternatif. Hatta bizim bu ve iki sene evvel keyifle yaptığımız gibi, ikisi beraberce bile düşünülebilir. İnsan kendini hem Avrupa'da hem evinde (Ege'de) hissediyor. (En azından bizler için bu böyle. ;) )

Yunanistan'a doya doya zaman ayırmak lazım. Böyle yapan ecdadımızın da bir bildiği vardı muhakkak. ;)

Gerçi Amerika yazılarınızı da bekliyoruz ama Avrupa'yı bir kerede bitirmemeye bilmem dersiniz ? Schengen ve yengen(m) vizeleriniz zaten var. Üstelik Rabbim vizesinin bitiş tarihi de bereket pek okunaklı değil. :D

Not. Bu sene biz Hüseyinle oralarda iken, Demircili köyü güneyindeki iki koyda da yoktunuz ...
Yunanistan'da fazla oyalanmama konusunda ben de sizinle aynı fikirdeyim. İpsala-İgoumenitsa arası yaklaşık 700 km. Ama otoban olduğu için bir günde alınabilecek mesafe gibi duruyor. Bunu da değerlendireceğim. Öneri için çok teşekkürler..

Bu yıl sadece Demircili koyunda değil genel olarak otopark modunda geçti. Nedeni de Oğlumuzun evlilik telaşları idi. Hayırlısıyla onlar erdi muradına biz çıkalım Avrupa seyahatine. :D

mustafayetim' Alıntı:
Son olarakta eğer oralara kadar gitmişken rotanızı çok zorlamaz ise İspanya Endülüs'ü özellikle El Hambra sarayını ve beyaz köyleri muhakkak görmenizi isterim.
Size ağız tadı ile güzel bir gezi diliyorum.Paylaşımlarınızı bekliyor olacağız selamlar...

Seyahat planımda El Hambra sarayı ziyaretimiz var. Bu rotayı da belirlerken sizlerin yaptığı gezinin etkisi çok büyük oldu.
Beyaz köyler biraz dağınık ve iç kısımlarda olduğu için belki birini ziyaret etme imkanımız doğabilir.

Not:Bu arada Fransa köyleri ile ilgili gönderdiğiniz fotoğraflar gerçekten çok güzel. Bu yerleri Google'dan araştırdım. Birkaç tanesini rotaya dahil edeceğim. Ama benim asıl merak ettiğim konu bu yerleri nasıl bulup ta ortaya çıkarıyorsunuz.
Hani neredeyse Avrupa'da ayak basmadık yer bırakmadınız sanki :eek:

*Al hambra için, resmi internet sayfasından evvelce alınan bilet, ziyaret zamanı kalmayan ve sadece özel şirketlerin fahiş fiyatlılarına muhatap etmiyor. http://www.alhambra-patronato.es/index.php?id=8&L=2
* Böyle gezilerde harita ve her türlü turistik bilgi için akıllı telefon yoksa, 7 inçlik tabletler çok kullanışlı.
* Almanya rotası öncelikle seçilirse Berger yada benzeri karavan marketlerden, yan sezonlarda, kamp ve park yerleri için, ACSİ kartı ve kitapları temini düşünülmeli. 2 gecelemede ücreti çıkarılıyor.
http://www.acsi.eu/de/home/l4-n83/

EvliyaCelebi2' Alıntı:
*Al hambra için, resmi internet sayfasından evvelce alınan bilet, ziyaret zamanı kalmayan ve sadece özel şirketlerin fahiş fiyatlılarına muhatap etmiyor. http://www.alhambra-patronato.es/index.php?id=8&L=2
* Böyle gezilerde harita ve her türlü turistik bilgi için akıllı telefon yoksa, 7 inçlik tabletler çok kullanışlı.
* Almanya rotası öncelikle seçilirse Berger yada benzeri karavan marketlerden, yan sezonlarda, kamp ve park yerleri için, ACSİ kartı ve kitapları temini düşünülmeli. 2 gecelemede ücreti çıkarılıyor.
http://www.acsi.eu/de/home/l4-n83/

Al Hambra için bileti önceden alma planı notlarım arasında. Yetim ailesinin de bu konuda çok güzel bir yazısı var.

mustafayetim' Alıntı:
Ferhat bey:ilk bilgiyi paylaşmak istiyorum.İspanya Endülüs rotasının en önemli destinasyonu El Hamra sarayına giriş yapabilmek için önceden www.ticketmaster.es sitesinden kredi kartı ile rezervasyon yaptırıp bileti almak lazım.Saraya hergün belirli sayıda ziyaretçi alıyorlar.Önceden bileti almaz iseniz gittiğiniz gün sarayı ziyaret edemeyebilirmişsiniz.Bizde bugün biletimizi önceden aldık.
Başka bir ayrıntı bu bileti aldığınız kredi kartı ile saray girişindeki otomatlardan daha önce ödemesini yaptığınız biletin çıktısını alıp içeri giriyorsunuz.
Aşağodaki fotolarda da görüldüğü gibi ekim'in 15 16 ve 18. günlerine şimdiden ziyaretçi kotası dolu.Biletleri saray girişinde alma imkanı yok yanlızca internetten bu siteden satıyorlar.

Adnan Bey, bir ara gps-garmin hakkında bir soru sormuştunuz. Ben kendi adıma nasıl yaptığımı anlatıyım...
1- Gezi yazılarında, Ferhat Bey örneğin tüm gezdiği yerlerin gps bilgilerini yazıyor. O gps bilgilerini toplayıp, excel dosyasına aktarıp Garmin'e uygun hale getiriyorum . Diğer yol, tek tek google earth te bulup yerlerime kaydedip, sonra garmin dosyasına dönüştürmek. Ya da gps bildirmeyip sadece yer hakkında bilgi varsa , google maptan o yerin gpsini bulup, garmin poi dosyasına dönüştürmek.
2- Kamplar bölümünde belirtilen çok link var. Bir tanesi de http://www.archiescampings.eu/

Bunları değişik adlarla kaydediyorum. Giderken rotam üzerinde veya varış noktasına yakın poi ileri göster dediğimde Garmin onları gösteriyor.

Bir de telefonda olan applikasyonlar var. Bunların hepsi kamplar bölümünde var.

Kolay gelsin. Uzun yol, kısa zaman için navigasyon hayat kurtarıyor.

Adnan bey güzel bir gezi planlıyorsunuz. İnanın ben kendim bu geziye çıkacakmışım gibi heyecanlandım. Gezinizin Paris ayağıyla ilgili yorum yapabilirim ama çok bilinen bir yer olduğu için ihtiyaç halinde görüşebiliriz. Biz Paris'te indigo kampingte kalmıştık. Ama 3 kişi +karavan + elektrik için 44.44€ gecelik konaklama ücreti ödedik. Bu şimdiye kadar ödediğim en yüksek kamp ücreti olarak tarihe geçti :D
Paris genel olarak çok pahalı bir şehir ama bence görülmeye değerdi ;)
Size kolaylıklardiliyorum :smiley:

Sn. Bartek merhaba,

Ferhat Bey'in Endülüs yazısını Word olarak bilgisayarıma kaydettim. Yazıda yer alan Google koordinatları (örneğin:Asprovalta 40.7131,23.7057) excel dosyasına taşındığında bunu garmin navigasyonun kendi hafızasında özel bir dosya içine mi, sd card içine mi atacağım bunu bilemiyorum. Çünkü sadece koordinat rakamlarını kopyalayıp Google earth ara kutucuğuna yapıştırdığımızda adresi buluyor. Ama bunu navigasyona nasıl adapte edeceğiz?

Sanırım ben navigasyon yükleme konusunda çok yetersizim. Tabii bir de benim navigasyonun adı Navigon 4350 Max. diye bir marka. Garmin'in yazılımından farklı bir yazılım taşıyor olabilir. En iyisi oturup kullanım kılavuzuna bir göz atmak gerek...

drares' Alıntı:
Adnan bey güzel bir gezi planlıyorsunuz. İnanın ben kendim bu geziye çıkacakmışım gibi heyecanlandım. Gezinizin Paris ayağıyla ilgili yorum yapabilirim ama çok bilinen bir yer olduğu için ihtiyaç halinde görüşebiliriz. Biz Paris'te indigo kampingte kalmıştık. Ama 3 kişi +karavan + elektrik için 44.44€ gecelik konaklama ücreti ödedik. Bu şimdiye kadar ödediğim en yüksek kamp ücreti olarak tarihe geçti :D
Paris genel olarak çok pahalı bir şehir ama bence görülmeye değerdi ;)
Size kolaylıklardiliyorum :smiley:

Çok teşekkürler Haşmet Bey,

Paris konusunda ilk anda aklıma gelen şu oldu:Aracı kampa bıraktıktan sonra Paris merkeze veya önemli yerlere (louvre müzesi, Eyfel kulesi vs.) nasıl ulaştınız?. Günlük metro otobüs vs. kentkart gibi uygulamalar var mı?

Adnan Bey,

Ekte size bir dosya başlattım. Bu dosyayı csv formatında. Ama csv formatında siteye yükleme yapılmıyor. O nedenle FSEnd.jpg olarak değiştirerek yükledim. Bu dosyayı bilgisayara yüklediktan sonra FSEnd.csv olarak uzantısını değiştiriniz.
( Eğer PC nizde dosya uzantılarını görmüyorsanız klasör seçeneklerinden dosya uzantısını gösterme kutucuğundaki işareti kaldırınız)

Sonra cihazınıza nasıl poi atılır onu öğrenin. Örneğin Garmin'de poi loader diye kendi programı var. Onu kullanarak atıyorsunuz.

(Garmin için poi loader programı: http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=927

Biliyorsunuzdur cihazı bilgisayara usb kablosu aracılığıyla bağlıyorsunuz. Sonra bu programı çalıştırınca size poi dosyasının yerini soruyor . Bu poi dosyası için yeni bir klasör açarsanız daha kolay yüklenir. )

Eğer size verdiğim bu dosyayı cihazınızda görebiliyorsanız gerisi daha kolay. Bu csv formatındaki dosyayı excel de açıp, diğer noktaları aynı şekilde ekleyin.Garmin için önce batı noktası yazıldığını göreceksiniz , belki sizin cihanızda da aynıdır, ters ise zaten anlaşılır. Tamamlayınca cihazınıza atınız.

Google Earth den bu işi yapmak biraz daha karışık.
Koordinatı Earth programında ara kutucuğunda yazıp aratıyorsunuz. Bu noktayı sonra yerlerim'e kaydet diyorsunuz. (mause sağ tuşla) . Yerlerim bölümübe eskiden kaydedilmiş yerler var ise onları siliyorsunuz. Teker teker arayarak tüm koordinatları yerlerim'e attıktan sonra yerlerim üzerine gelip sağ tuşla PC ye kaydet diyorsunuz. PC ye baktığınızda yerlerim.kmz dosyasını bulmalısınız. Sonra bu dosyayı yerlerim.zip olarak adını değiştiriyorsunuz. Zip dosyasını açınca doc.kml dosyasını elde diyorsunuz. Bunun ismini örneğin endulus.kml olarak değiştiriyorsunuz.

Daha sonra cihazınıza uygun hale getirmek için iki yolunuz var:

1- poi edit programını yükleyip cihazınıza uygun hale getiriyorsunuz.
http://www.poiedit.com/downloads.htm

2- Online sitelerden yapıyorsunuz.
http://www.gps-data-team.com/convert.php

Uygun formatta dosyayı cihazınıza atıyorsunuz.

Paris'te şu kampta kalmıştık : http://www.sandaya.fr/web/FR/Campings/France/Paris/Maisons-Laffitte/Apercu-3.htm
5 dakika yürüme mesafesinde banliyo treni vardı, 30 dakikada merkezde oluyordu.

Endulüste tek bir yer söylenecek ise benim tercihim daha sonra kliseye döndürülen Cordoba'daki büyük Cami olurdu.

Ekli dosyalar

• FSEnd.jpg
    83 bayt · Görüntüleme: 274

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.