Evet, düşünüyorum. Yalnız ben aracın sorunlu olmayan standart donanımlarını kullanmayı tercih ediyorum. Sorun varsa da gerekeni yapmayı tabi. Özellikle yükseltmenin aracın dengesini ve yol tutuşunu (viraj direnci vs) bozduğunu, büyük lastiklerin moment dahil mekanik her şeye olumsuz etkisi olduğunu biliyorum. Eminim siz de biliyorsunuzdur.
Aslında çeki demiri gibi nadir kullanılan şeyleri de pek beğenmem. Onun yerine geri görüş kamerasını tercih ederim.
Discovery 1'e vinçli demir tampon takmak yerine Discovery 2'nin tampon ve farlarını takmayı tercih ederim. Bu arada yanlış anlaşılmasın, dağlar benim mekanımdır. Arabamı uygun bir yere bırakıp yürüyerek onları yaşamayı ve çadırımı da toprak üzerine kurmayı tercih ederim.
Araca nadir kullanılan eşyaları taşıtmayı sevmem. Onun yerine ses ve ısı yalıtımını, klimayı, kaloriferi, koltuk konforunu geniş açılı aynaları tercih ederim. Aerodinamik etkisini daha çok önemsediğim için araç üstü sepeti aracıma takmam. Başka bir yere koymak mümkünse bagaj kapısındaki stepneyi araç arkasında bulundurmayı da çok tercih etmem. İkinci akü ve yakıt deposunu tercih ederim.
Bunun gibi bir sürü tercihlerimi yazıp vaktinizi almayayım. Şu anda zaten bir suv aracım var. Discovery 1'de bilgi sahibi dostlardan önce mekanik önerileri alıp, sonra da kasada yapmayı düşündüğüm değişiklikleri yapmayı düşünüyorum (kapılardan sonraki arka camları ve onların üstündeki bombeli dar camları iptal etmek, bagaj kapısındaki camın alt basamaklı görüntüsünü iptal etmek ve üstten de yan tavan kayıtları seviyesine kadar indirip iki tarafına sarı yuvarlak sinyaller ve ortasına da fren lambasını koymak gibi)
Saygılarımla.
C. DURGUN
Mak. Müh.
Trabzon