110 Luk Defenderimi Satıp Discovery 1 300 Tdi Almayı Düşünüyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kerkol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,282
sanirim benim de fikirlerim degismeye basladi ilk baslarda disco 300 tdi diyordum ama simdilerde td5 manuel olsun diyorum.gecen gun bir arkadasin td5 auto sunu kulandim. on numara arac. cok begendim. ancak manuel td5 lerdeki sanzuman nedir bilen var mi? rn380 mi yoksa baska mi? auto td5 ile manuel arasindaki farklar nelerdir?
:D :D :D Aklın yolu bir. ZF otomatik şanzıman efsane, arıza veren zaten LR kısmı olan arazi şanzımanı :D Bence hiç manuel şanzımana kasmaya gerek yok, zaten arazide manual düğmesine basıp şanzımanı manuel kullanabiliyor yada 3.viteste kalkabiliyorsunuz misal. Ama illa manuel isterseniz az miktarda S paket manuel şanzımanlı Td5 satılıyor. Bu arada ben şanzımanlar RN380 diye biliyorum. Arazi zaten hepsinde kullanbılan LT230.

Etiketler
R380 kullanıldığı yazıyor her farklı motora değişik oranları olan R380 bu şanzımanı seviyorum aslında bütün land lar kullanıo :D

Ashcroft Transmissions

ama kişisel olarak ZF otomatik düşünürdüm hem arazide hem de günlük kullanım rahatlığı hiçbirimiz boyu kadar çamura girmiyoruz

Allah kolaylık versin,fiyatları çok yükseldi bu araçların ama ilanlardaki araçlara bakıyorum uzun süredir de satılık ama kimse fiyattan da inmiyor.

Sonunda ben de aradığım araca kavuştum. Yeni oyuncağım 1998 discovery 1 300 Tdi. Geçen Kasım ayından buyana defenderimi satmayı ve discovery almayı planlıyordum. Defenderimi şubat ayında sattmamla arayış hızlandı. Sürekli malum sitedeki ilanlara baktım, eşe dosta haber saldım ve sonunda bir tane buldum. Araç şu anda Alanya Hasan Kola ustada bakımda. Yükseltme kiti takılıyor ve diğer bakımları yapılıyor. Araçla ilgili şahsi düşüncelerimi ve üzerine yapacağım modifikasyonları bu işe gönül veren kişilerle paylaşmayı düşünüyorum. Ne demişler bilgi paylaştıkça artar.

Discovery alma süreci çok uzun geçti. Yüzlerce ilan inceledim onlarca kişiyle gerek telefonda gerek yüzyüze görüştüm.Bu süreçte başımdan geçenleri ayrıca bu sitede anlatacağım. Bu tecrüberlin yeni araç alacalara faydalı olacağını umuyorum.

şimdilik bu kadar....:smiley:

Evet araç bende.
Aldıktan sonra BF 245 75 16 mt lastik ve 2 inch yükseltme kiti taktım taktırdım ve ana şanzumanı değiştirdim.

Son derece memnunum. 300 tdi oluşu ve elektronik sistemlerden uzak oluşu önemli bir artı.

Düşünüyorsanız tavsiye ederim. memnun kalırsınız

Evet, düşünüyorum. Yalnız ben aracın sorunlu olmayan standart donanımlarını kullanmayı tercih ediyorum. Sorun varsa da gerekeni yapmayı tabi. Özellikle yükseltmenin aracın dengesini ve yol tutuşunu (viraj direnci vs) bozduğunu, büyük lastiklerin moment dahil mekanik her şeye olumsuz etkisi olduğunu biliyorum. Eminim siz de biliyorsunuzdur.

Aslında çeki demiri gibi nadir kullanılan şeyleri de pek beğenmem. Onun yerine geri görüş kamerasını tercih ederim.

Discovery 1'e vinçli demir tampon takmak yerine Discovery 2'nin tampon ve farlarını takmayı tercih ederim. Bu arada yanlış anlaşılmasın, dağlar benim mekanımdır. Arabamı uygun bir yere bırakıp yürüyerek onları yaşamayı ve çadırımı da toprak üzerine kurmayı tercih ederim.

Araca nadir kullanılan eşyaları taşıtmayı sevmem. Onun yerine ses ve ısı yalıtımını, klimayı, kaloriferi, koltuk konforunu geniş açılı aynaları tercih ederim. Aerodinamik etkisini daha çok önemsediğim için araç üstü sepeti aracıma takmam. Başka bir yere koymak mümkünse bagaj kapısındaki stepneyi araç arkasında bulundurmayı da çok tercih etmem. İkinci akü ve yakıt deposunu tercih ederim.

Bunun gibi bir sürü tercihlerimi yazıp vaktinizi almayayım. Şu anda zaten bir suv aracım var. Discovery 1'de bilgi sahibi dostlardan önce mekanik önerileri alıp, sonra da kasada yapmayı düşündüğüm değişiklikleri yapmayı düşünüyorum (kapılardan sonraki arka camları ve onların üstündeki bombeli dar camları iptal etmek, bagaj kapısındaki camın alt basamaklı görüntüsünü iptal etmek ve üstten de yan tavan kayıtları seviyesine kadar indirip iki tarafına sarı yuvarlak sinyaller ve ortasına da fren lambasını koymak gibi)

Saygılarımla.

C. DURGUN
Mak. Müh.
Trabzon

Son düzenleme:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR