110 KM Hızdan Sonra Arka Diferansiyelden Gelen Ses

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan b.ozturk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,776

b.ozturk

Yeni Üye
Yer
SAKARYA
Arkadaşlar 1998 2.0 suzuki vitarada 110 km den sonra arka diferansiyelden gelen ses ne olabilir ve ön poryoda tık diye gelen bir seste var bu aracı almak istiyorum ama bu baya sorunlu bir araca benziyor sizce bu aracın sorunları nelerdir? yaklaşık masrafı ne olabilir? tavsiye edermisiniz? bir 4x4 istiyorum suzuki tercih etmek istiyorum maksimum 13000 ytl ye kadar çıkabilirim hangi modelini önerirsiniz? v6 mı olsun 1.6 mı? ben grand vitara düşünüyorum. yorumlarınızı bekliyorum

Etiketler
Ynt: 110 KM Hızdan Sonra Arka Diferansiyelden Gelen Ses

b.ozturk' Alıntı:
Arkadaşlar 1998 2.0 suzuki vitarada 110 km den sonra arka diferansiyelden gelen ses ne olabilir ve ön poryoda tık diye gelen bir seste var bu aracı almak istiyorum ama bu baya sorunlu bir araca benziyor sizce bu aracın sorunları nelerdir? yaklaşık masrafı ne olabilir? tavsiye edermisiniz? bir 4x4 istiyorum suzuki tercih etmek istiyorum maksimum 13000 ytl ye kadar çıkabilirim hangi modelini önerirsiniz? v6 mı olsun 1.6 mı? ben grand vitara düşünüyorum. yorumlarınızı bekliyorum

bir arkadaşım daha yeni 2000 model 1,6 jlx aldı aynı sorun onda da var. servise götürdü çok önemli olmadığını bu süratin altında kullanırsa sorun çıkmayacağını söylemişler. anlıyacağınız serviste neden olduğu konusun da bir yorum getirememiş, zaten getirse de getirmese de çözüm belli. ayna mahruti değişecek! (2x2=4 den başka bir sonuç vermezse.)yaklaşık 500ytl diyelim. tam bilemem tabii. yanında mutlaka başka problemleri olacak, şimdi ya da daha sonra. ki arkadaşımın aracının var.fiyattan düşülmesi için pazarlık yapılabilir. bir arazi aracı alınacaksa tabiiki büyük motorlusu tercih edilmeli. dağ geçitlerinde çamur deryalarında dili dışarı sarkan 4x4 olmaz bence. 1,6 ancak şehirde gezerken ekonomi yapmak için üretilmiştir. küçük motorlarında mutlak ekonomik olacağını düşünmeyin. düz yolda belki, ama arazide taşıdığı yük artacağından düz yoldaki ekonomisinide kaybedecektir. sonuç hem yetersiz hem de non-ekonomik bir araç. ben böyle bir araçla deneme sürüşü yapmıştım. lpg ile asfaltta 250 ykr yakıyordu.şu anda daha fazla ,malum zamlar. onun için aynı bütçeyle vitaradan daha iyi alternatifler oluşturulabilir. bakınız sahibinden.com. hatta bakınız rover grubu(def.,disco.,range,). müslüman mahallesinde de ancak bu kadar salyangoz satılır. suzuki kısmında da anca bu kadar rover methedilir:smiley:) demek istediğim anlaşıldı sanırım. selamlar.

Arızasi olmasa dahi genelde 4 çeker araçların arka diferansiyelinde 90-110 km. arası hafif uğultu gelir. 2006 da sıfır almış olduğum G.Cherokee'de dahil. Arka diferansiyelden gelen hafif uğultu daha sonra takmış olduğum çamur lastiğinin sesine karıştı ve kayboldu ;)

5 adet 3 bin km. altı G.Cherokee test ettirdiler durum aynıydı. Üçretsiz olarak ayna maruti değiştirme tekliflerini dahi kabul etmedim. Kafanıza takmayın.

Bülent kardeş bahsettiğin arabayı sahibindende vardı (yeşil) hatta aldım kendi servisimde inceledim, boya ve trim bitik komple elden geçmesi gerekiyor,diferansiyel (ön) ve şanzıman keçelerinden yağ kaçırmıştı, porya ayna mahruti ıvır zıvır 1-2 lira mekanik masraf istiyor artı kaporta ve komple boya ister.

Çağlar Bey vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim sorunlu bir araç alıp uğraşmak istemiyorum. bu araç neticede bana yine 15000- 16000 ytl ye mal olur bende o kadar fazla bir fiyat açıkçası düşünmüyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR