110 ambulanstan 90 lık LAND ve çekme karavan projesi.....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ali fuat yongacı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,862
Ynt: 110 ambulanstan 90 lık LAND ve çekme karavan projesi.....

güzel fikir ne çıkacak çok merak ediyorum
şimdiden kolay gelsin

Etiketler

İlgilenen tüm arkadaşlarıma tesekkürler ediyorum......bakalım bu işin altından nasıl kalkıcaz.....kuvvetli bir makina gerekecek...onunda ruhsata işletilmesi başlııbaşına ayrı bir dert....nasip neyse o olacak elbet...

sword7' Alıntı:
Ali abi merhaba, yazın Küçükkuyu'da tanışmıştık. Projen gerçekten ilgi çekici. İlgiyle takip ediyorum. Umarım gönlüne göre bir iş çıkartırsın ortaya...
Merhabalar arkadaşım nasılsın.......bizim şu anki aracımız ( 2.mahmut) nikli yegenim Mertin aracı....Biz dayı yegen beraberiz.........Gecen haftaki Lopez etabı gezisinde aracımızı görebilirsin...Beyaz ve yanlarında resimli seritleri olan arac...diger yegenim Tolgayada..o gezide görecegin yesil olanı aldık...diger arkadaslarda bizim ekibimizden olan dostlarımızdır....bakalım birde karavanlı projemiz var ama hesaplarımıza bağlı olarak müspet yada menfii yönde karar vericez....benim nikimdeki hurda landda resmide küçükkuyunun girisinde cekilmistir.....selamlar...görüsmek dilegi ile....

ali fuat yongacı' Alıntı:
Merhabalar arkadaşım nasılsın.......bizim şu anki aracımız ( 2.mahmut) nikli yegenim Mertin aracı....Biz dayı yegen beraberiz.........Gecen haftaki Lopez etabı gezisinde aracımızı görebilirsin...Beyaz ve yanlarında resimli seritleri olan arac...diger yegenim Tolgayada..o gezide görecegin yesil olanı aldık...diger arkadaslarda bizim ekibimizden olan dostlarımızdır....bakalım birde karavanlı projemiz var ama hesaplarımıza bağlı olarak müspet yada menfii yönde karar vericez....benim nikimdeki hurda landda resmide küçükkuyunun girisinde cekilmistir.....selamlar...görüsmek dilegi ile....

İyiyim abi sağolasın. Güzel bir proje gerçekten. İmkan ve zaman varsa olmayacak diye birşey yok. Araç benzinliyse ki benzinlidir muhtemelen, dizel motor işletmek zor. Ama Nissan 3000 alıp, sadece motor kulaklarının yerlerini değiştirerek( Biraz geriye kayıyor kulaklar) aracın performansını arttırabilirsin. Muayene zamanıda eski motoru sök tak yapman gerekecek tabi. Motor işi aracın en çok para yiyen kısmı sayılır. O çileyi iyi bilirim, ama deyiyior gerçekten. Merakla izliyorum projeyi. Kolaylıklar şimdiden...

sword7' Alıntı:
İyiyim abi sağolasın. Güzel bir proje gerçekten. İmkan ve zaman varsa olmayacak diye birşey yok. Araç benzinliyse ki benzinlidir muhtemelen, dizel motor işletmek zor. Ama Nissan 3000 alıp, sadece motor kulaklarının yerlerini değiştirerek( Biraz geriye kayıyor kulaklar) aracın performansını arttırabilirsin. Muayene zamanıda eski motoru sök tak yapman gerekecek tabi. Motor işi aracın en çok para yiyen kısmı sayılır. O çileyi iyi bilirim, ama deyiyior gerçekten. Merakla izliyorum projeyi. Kolaylıklar şimdiden...
[/quote Teşekkürler..........Senin Landa iyi bak......zira o araç şu ana kadar gördüğüm en iyi hazırlanmış araç.....seni gerçekten tebrik ederim...inşallah önümüzdeki yaz bizim landıda oraya getiririzde şöyle bir kaz dağı ekspedisyonu yaparız...bu arada şampiyon dalgıç kardeşimizede selamlar...........görüşmek dileği ile hoşçakal...

erhan110' Alıntı:
İyi düşünmüşssünüz hevesinizi kırmaak istemem ama bence ağırlık hesabı yapmalısınız :smiley: çünkü....
Ambulans kasa : 1 ton
Römork : 1 ton
90 kasa LR : 2 ton

eder 4 ton ..bence motor şişer çekmez.
Erhan bey merhabalar......motor konusunda haklısınız......bu iş maliyeti bir yana evrak engeli ilede karşılaşacağa benziyor.....çünki benzinliyi dizele çevirme meselesi ortaya çıkıyorkii şu anda bu işin akıbeti halen belli değil....yada daha güçlü bir benzinli motor olabilir fakat oda yakıt açısından bir facia olacaktır....yada telekomdan çıkmaya başlıyan 300 tdı ambulans kasalı fiberoptik kablo araçlarını takip edip sonuca göre hareketimizi belirlememiz gerecek diye düşünüyorum...........Erhan bey ayrıca benim yeğenim Mert ilede siz komşu oluyorsunuz....ondada beyaz bir 2.5 dizel land var...Çınar ve Polatın karşısında park eder aracını....sizden bahsetmişti...tanışıyorsunuz..........İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim....şimdilik hoşçakalın..

bu konunun nereye varacağını merak ediyorum bu yüzden takip. :smiley:

Tekrar merhaba dostlar.......Motor değişimi ile ilgili yasal prosedür (benzinliden dizele) malesef halen netleşmiş değil.....Projemizin ilk ayağı motor ...mekanik olduğundan beklemede kalmanın doğru olacağını düşünmekteyiz....Süreç içersinde oluşabilecek değişiklik ve gelişmeleri paylaşacağız......Hoşçakalın sağlıkla kalın.....

heyecanla takip... teorik boyutu ile ilgili yaptğınız çalışmalarınızı daha detayl ı paylaşırsanız bilgi alışverişi genişleyebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR