10W pmr için öneri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan by-jingless Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,569

by-jingless

Kamp I
PMR için 10W civarı gücü olan bir PMR önerebilirmisiniz?
Piyasada walky talky olarak tanımlananlar genelde 0.5-1W 5km menzilli diye satılsa bile açık alanda frekans yoğunluğunun olmadığı sahalarda dahi 5km değil mesafeleri... 5W üzeri 10W civarı, bir PMR arıyorum bu nedenle.. Önerilerinizi bekliyorum...
Saygılar...

Etiketler

Ynt: 10W pmr için öneri

Ben denizciyim... Açıkçası VHF, MF/HF haricinde yersel sistemide bilmiyorum...
Şimdi çok net hatırlamamakla birlikte genelde 1W'ın aşağısını kullanılmıyor gemi içi haberlerşmelerde... Gemideki statik elektrik, radar dalgaları ve dış frakansların yoğunluğundan dolayı enterferanslar ve sinyal gücü kaybı yaşanabiliyor aksi takdirde... -ki demir için bir demir sahasına ilerlerken baş tarafla irtibat kurabilmek, yada yanaşma veya kalkış manevrasında baş ve kıç taraflar ile iletişimde sesin/komutların net ve anlaşılır olması gerekmektedir. Bu nedenle sanıyorum 0.5W altını görmedim pek... Yasal boyutu için sınırlama olduğunu bilmiyordum PMR'lerde... Önerebileceğiniz başka bir cihaz varmıdır çıkış gücü biraz daha yüksek olan lisansız kullanıma uygun bu şekilde kullanılabilir ürün?
Bir telsiz bakım onarım teknisyeninin gemimize yaptığı ziyarette 15W'a kadar walky-talky olarak kullanılabilir cihazların bulunduğunu söylemişti...
pmr haricinde yasal olarak lisanssız kullanılabilir böyle bir ürün varmıdır?

Selamlar
"benim bildiğim", 0,5Watt'ın biraz üstünde CB kanalı var 5Watt izin verilen (27MHz) .. Lisanssız kullanmaya gelince, bu bahsettiğimiz limitler 3aşağı - 5 yukarı diğer ülkelerde de benzer. Yani, 10Watt lisanssız kullanılan bir telsiz "ben duymadım", ama belki başka bir arkadaşımızın fikri olabilir. reha

Teknik olarak 10-15w el telsiz olabilir ama verimli olmaz.Bataryaya çabuk bitirir çeyrek dalga anten boyu olduğu için wattın hepsini dışarı veremez.

12 km mesafeli PMR ler işinizi görebilirmi?

umutkaptan' Alıntı:
Teknik olarak 10-15w el telsiz olabilir ama verimli olmaz.Bataryaya çabuk bitirir çeyrek dalga anten boyu olduğu için wattın hepsini dışarı veremez.

12 km mesafeli PMR ler işinizi görebilirmi?

Bizde mesafe sıknıtısı yok aslında... Gemiden gemiye haberleşmeler için vhf, mf/hf mevcut zaten... Ancak diğer cihazların frekansları acayip düşüşe sebebiyet veriyor...
Gemi üzerindeki statik elektrik, Radarlar, sahadaki frekans yoğunlukları vs. Alan olarak oldukça açık alan olmasına rağmen yine de düşüş oluyor... Bizim için güç önemli aslına bakarsanız, 3-5 W'ın bile yeterli olabileceğini düşünüyorum... Ancak eminde olamıyorum... Diğer cihazlarının çok daha farklı frekanslarda oluşundan dolayı bir sıkıntımız yok... Ancak zaman zaman enterferanslar yaşanıyor... -ki statik elektrik belkide başlıca sebebi... Gemi bünyesinde manyetik bir alan oluşuyor azda olsa... Bu da zaten düşük olan sinyal güçlerini daha da indirgiyor... Haliyle mesafede düşmüş oluyor... piyasada 48 km ye kadar diye satılan pmr'lerde mevcut aslında gördüğüm kadarıyla... Ancak 0.5W ile böyle bir şeyin mümkün olmayacağını biliyorum bunlar hep pazarlama taktikleri... Gerçeği yansıtmaları gerekmiyor... Önemli olan satmak! Bu nedenle ürün üzerilerinde yazan değerleri pek dikkate almıyorum açıkçası... Bu nedenlende sizlerin yorumlarına ve tavsiyelerine ihtiyacım var... Yada şu markanın ürünleri daha iyi diyebileceğiniz bir ürün grubu varsa ona da razıyım... midland, motorola, aselsan vs. Saygılar...

Gemide, güvertede kullanmak amaçlı... Genelde gemilerde büyük bir sıkıntı var bu konuyla iligli... Şirkete istekte bulunurken belli bir marka-modeli verebilmek için sordum...

pmr ler yasal olarak 0,5 mw çıkış gücündedir daha yüksek çıkış gücü vremezler yasalara yönetmeliğe aykırı telsiz yönetmeliğini okuyun ancak pmr repater yapabilirsiniz.
73

ali aksoy' Alıntı:
Kaliteli bir PMR ile 130 metre gemide Başaltı - 2 ile kıçaltı -1 görüşebilir

Facabook Telsizciler birliği.. sayfası

Benim çalıştığım gemiler genelde 50.000 Dwt ve üzeri, yani 190m ve üzeri gemiler...
-ki sıkıntı bizde mesafe değil, gemi bünyesindeki statik electric ve diğer gemilerinde dahil olmak üzere alandaki diğer telsiz ve radar gidi cihazların sağlamış olduğu frekans yoğunluğundan dolayı oluşan enterferans... Bu saydığım cihazlar haricinde büyük güçteki hidrolic electrik motorları, thruster motorlar vs. nin oluşturduğu manyetic alan bile olumsuz bir etken pmr ye... Bu nedenle daha yüksek güçteki bir pmr ye ihtiyaç var başka bir nedeni yok...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.