100 Yıldızlı Otel Günlüğü 24.000 $ (Herşey Dahil)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,641

Jeep34

Zirve
Yer
İSTANBUL
"100 yıldızlı otel"
Burası, lüksün sınırlarının zorlandığı yer. Arap şatafatıyla teknolojinin birleştiği yer. İşte Dubai'nin yeni gurur kaynağı Atlantis Oteli. Gecesi tam 24 bin dolar. Ama zengin meraklılar için bu fiyat devede kulak.

Binbir Gece Masalları

Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dubai'nin yapay adası Palm Jumeirah'da, dünyanın en lüks oteli olma iddiasıyla yapılan "Atlantis" oteli ve tatil köyü büyülüyor. Binbir Gece Masalları'ndaki Doğu şatafatını, teknolojinin son imkanlarıyla birleştiren Atlantis, dünyanın dört bir yanındaki zenginleri çekmeye başladı bile.

Okyanus temalı Atlantis 1539 odası, 17 hektarlık kısmi su parkı, deniz ve diğer eğlence bölümleri olmak üzere toplam 46 hektar alana yayılıyor.

Dünyanın en büyük açık hava deniz canlıları yaşam alanına sahip Atlantis The Palm tatil köyündeki lagünlerde 65 bin deniz canlısı yaşıyor.

Lüksün sınırlarını zorlayan ve bu yüzden "100 yıldızlı otel" diye de anılan otelin denizaltı akvaryum manzaralı odalarında bir gece kalmanın bedeli 24 bin dolar. Ama bu rakam birçok meraklı için devede kulak sayılıyor.
Kaynak: Hürriyet Web

Etiketler
Ynt: 100 Yıldızlı Otel Günlüğü 24.000 $ ( Herşey Dahil)

Vay be zenginlik bu olsa gerek. Hayali bile muhteşem. ama hayır değil. Ben off-roadçuyum burallarda çamur bulamam :D

Ynt: 100 Yıldızlı Otel Günlüğü 24.000 $ (Herşey Dahil)

index.php

iki gün once tv izledim dubaideki bu palmiye adasını, inşa öyküsü tamamen inanılmaz bir sürec, denizin içine binlerce ton kaya ve kum la yapılıyor. dubai kralı nın son güç gösterisi olarak belirtiliyor. bunun ınsası bıttıkten sonra sahıl serıdı az olan dubaıde bu adalar saayesınde sahılı cogaltıyorlar, bu adlaarın uzerıne yapılan evler veya villalar ınanılma fıyatlara satılıyor. tv de bahsettıgıne gore halla 60 satılık ev varmıs musterısını bekleyen :D belkı sıteden alacak bırı olur bızde yanına tatıle gelırız.

bu arda bu palmıye adasıdnan onumuzdekı surecte 3 tane daha ınsaat edılmesı planlanılıyor

palm_jumeirah.jpg

Dünya'nın sekizinci harikası Palmiye Adası

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai kıyılarına 5-7 kilometre uzaklıkta inşa edilen ve toplam 1060 küçük evden oluşacak Palmiye Adası, Dubai’nin turizm sektöründe yeni bir hareket kazandıracak. Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum’un da şiirlerine konu olan Palmiye Adası, kazıklar üzerine kuruluyor.

Adanın sadece inşası için 2 milyar dolar harcanacağı belirtilirken, BAE için önemli bir turizm beldesi özelliği taşıması bekleniyor. Araştırması ve planlaması 3 yıl süren projeye göre, 5 bin kişinin ikamet edeceği adaya 12 bin palmiye ağacı ekilecek. Oluşan dev palmiye görüntüsü uzaydan da görülecek. Ortasında 17 dal bulunan palmiye şeklindeki kompleks Dubai sahillerinde bulunan plajların uzunluğunu da 120 kilometre artırmış olacak.
Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum’un projesi olan ve yapımı devam eden Palmiye Adası‘ndaki bin 385 villadan birinin ilk Türk sahibi ünlü iş adamı Şehmuz Tatlıcı oldu.

Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum’un projesi olan ve yapımı tamamlanma aşamısına gelen Palmiye Adası‘ndaki bin 385 villanın diğer sahipleri arasında ise, dünya sosyetesinin ünlü isimlerinin yanı sıra, ünlü futbolcular David Beckham, Michael Owen ve Gary Neville’nin de bulunduğu öğrenildi. Villaların satış fiyatları gizli tutulurken en ucuzunun 1,5 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor. Adadaki villalar, Amerikan, Arap ve Avrupa kültürünün mimari tarzlarında yapılıyor. Villaların mutfakların yapım ihalesini ise Türk firması Eurodecor kazanmıştı. Palmiye Adası‘nın inşası 2002′de başladı. 11 kilometre uzunluğunda olacak ada, palmiye ağacı şeklinde olduğu için projeye ‘Palmiye Adası’ adı verildi. Dubai’nin kıyıdan 300 metre açığına yapılan ada 17 bölümden oluşacak ve adada 28 değişik mimari formatta inşa edilen villalar ile oteller, golf sahaları, botanik bahçeleri, alışveriş merkezleri ve marinalar bulunacak.

45 derecede de ne yaşanır ha!
Bu yaz duman olduk buharlaştık 35 derecede.
Gece denize girer gündüz evden dışarı çıkmadan uyunur herhalde :smiley:
Kurban olayım Türkiyeme...

SÜPERMİŞ YAWW..
Oda bişeymi yaww..benim kefkendeki yazlık evim bununla mukayese bile edilemez.. ;D ;D
çünki o benim evim ve sürekli 1000 yıldız sadece bana hizmet veriyor ve bedava..
eminim bu otelin sahibide benim evi kötüler..hani derlerya kedi uzanamadığı ciğere mundar der...benimkide o hesap..

Bir tane yetmediği için 2 adet inşa edildi bu adalardan;

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=25.04517,55.089569&spn=0.310418,0.727844&z=11

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=25.001305,55.007687&spn=0.077633,0.181961&t=h&z=13

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=25.11156,55.154972&spn=0.077563,0.181961&t=h&z=13

Ayrıca şeyhin en son gövde gösterisi bunlarda değil; Yapımı halen devam etmekte olan "The World" adaları (Dünya Adaları) tam bir turizm cenneti haline getirmeyi planlıyor Dubai'yi.

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=25.223733,55.171108&spn=0.073299,0.181961&t=h&z=13

http://www.theworld.ae/

Tabi birde dünyanın en lüks oteli olan burj al arab'ın papucunu dama atacak ve dünyanın en yüksek binası olacak olan (800 m yüksekliğinde) Burj Dubai var;

BurjDubai_0906.jpg

http://www.burjdubaiskyscraper.com

herşey iyi güzel ama o yapılan adaların doğaya tahribatı ne düzeyde acaba? yapılan o bölgede deniz altındaki yaşam ne durumda? sadece o adaların olduğu yerde değil yapımdaki kullanılarn kumların açıklardan çekildiği yerlerdeki tahribat ne düzeyde? paranın insanın gözünü kör etmesi böyle birşey heralde...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR