Merhaba,
Haziran ayi icerisinde bende artik arastirmalarimi noktalayip bir arazi araci alma asamasinin son ayagini tamamlamaya calisirken Jeep Patriot aracinin farkina vardim ve hizli bir sekilde arastirip aradigim arac oldugunu anladiktan sonra keseme uyan bir modelini aldim.
Freelander 2 / 2.2 Td4 Hakkında Yorumlar baslik altinda arkadaslardan fikirler almistim goz atmani oneririm.
Bunun ile beraber kisaca arac ile tecrubelerimi yazmak isterim faydali olabilecegini dusunerek (daha sonra detayli seklinde kullanim tecrubelerimi paylasacagim baska bir baslik altinda);
* Bu aracin motoru passat motorudur sorunsuzdur.
* Arac ile tatile gidecegi icin ve aldigimda 300k km uzerinde oldugundan bir sorun/sikayet hissetmeme ragmen turbosuna bakim yaptirdim. Bakim icin actigimizda gorduk ki turboda hic bir mekanik sorun yoktu ve ilk defa acilmisti. 300k dizel bir aracta bu sekilde turbo gormek kullanicilarin dikkatinden ziyade donanim kalitesidir.
* Araci aldiktan sonra genel bakim ile beraber triger/v-kayis v.s gibi bazi peryodik degisimler yaparken parcalari kendim aradim piyasda ve gordum ki parca sorunu kesinlikle yok. Aracta kullanilan parcalar audi, vw, dodge ve chrysler uzerinde de sikca kullanilmis ve sinifinin en ekonomik parcalarina sahip.
* Bakimlarimizi bitirdikten sonra esim, ben ve oglum tatile ciktik. 370lt bir port bagaj aldim ekstra hacim ihtiyacimiz oldugundan. Bunun ile beraber kapaktan kapaga fullemelerim sonucu yakit harcamim 800km uzeri destinasyonlar icin ortalama, normal (90-100km/s hizla) kullanimda port bagaj ve arac bagaji full durumda 6.2lt/100km ve agresif kullanimda (120-130km/s hizla yogun donus yolunda) 7.1lt/100km seklinde olculdu. Olcumler nettir, dogrudur, herhangi bir polemige acik olmadan benim aracim icin yapilmis olcumlerdir. Inanmayip denemek isteyen arkadaslar kaza yaptiginda araci satin almak sarti ile gelip anahtari benden alip Van'a kadar gidip gelebilir
* Arac ile offroad yapmadik ve bu amac icinde almadik zaten ancak ailece kimsesiz koylara indik ciktik, inip cikarken balta girmemis ormanlarin icinden gectik, kumsalda kumlarin uzerinde ilerledik, bazen taslik tepelerden asagi inip tekrar yukari cikarak kamp yapacagimiz yerlere ulastik ve sag salip sorunsuzca evimize donduk.
Daha bircok sey yazabilirdim ama dedigim gibi ayri bir baslik altinda kullanici deneyimlerimi paylasacagim Jeep Patriot CRD arac icin.
** Diger merak ettigin araclar ile mukayese icin veya aklina takilan bir sey icin her daim ozel veya genelden bana yazabilirsin istersen. Bilgiler taze iken elimden geldigince aradigini bulmana yardimci olmak isterim.
*** Kisacasi 100k alti veya az ustu icin ben Jeep Patriot veya sisteri Compass aracini tavsiye ederim offroad yapmayacaksan eger.
Iyi calismalar
Murat