10 Nisan' da 10 Bin Kişi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Trakya Gezi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,767
Ynt: 10 Nisan' da 10 Bin Kişi

geleceğimiz için çok öneöli bir olay bu iş

siyaset, hemşerilik, zengin fakır, genc yaslı

sınıflar üstü bir olay gelecek nesilleri düşünmek lazım

bizler bir japon kadar olamıyormuyuz kendilerini feda

ediyorlar genç ve yeni nesilleri kurtarmak için

Etiketler

dogan oto' Alıntı:
geleceğimiz için çok öneöli bir olay bu iş

siyaset, hemşerilik, zengin fakır, genc yaslı

sınıflar üstü bir olay gelecek nesilleri düşünmek lazım

bizler bir japon kadar olamıyormuyuz kendilerini feda

ediyorlar genç ve yeni nesilleri kurtarmak için
Mükemmel bakış....

size katılamıyotum ama destekliyorum.iyi katılımlar ve başarılar diliyorum.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

IMG_4560.jpg

IMG_4565.jpg

IMG_4570.jpg

IMG_4551.jpg

Uzun zamandan sonra sezonun ilk motor gezisini benim için anlam ve önemi çok büyük olan Trakya için, ucundan kıyısından da olsa suyunun kenarında oynadığım, Trakya’nın bereketli topraklarına hayat veren Ergene için yapmak istedik.
Bu kararı da Ergene Hayata Dönsün eylemine nasıl destek olurum diye düşünürken verdim.
Sonuçta eyleme öyle ya da böyle katılacaktım.
Bunu Trakya’nın her köşesinden geçerek, gittiğimiz yerlerde insanlarla Ergene ve Trakya hakkında konuşarak gerçekleştirmenin elimden gelenin en iyi olacağına karar verdim.
Bu kararımı her zaman yanımda olan kadim dostum, mesai arkadaşım Hüseyin abimle paylaştım ve ben daha konuyu anlatmaya çalışırken, dikiz aynalarına bakmayı unutma giderken, ben oradayım, sen nereye ben oraya dedi…
Bu cümlesi bile onla olan bağımı özetler bana kalırsa…
Ha bu arada Hüseyin abim de Trakya olmasa bile komşu çocuğudur. Bergama’nın suyunda toprağında hayat bulmuş bir kimsedir. Bu eylemin bir benzerini zamanında onlarda yapmıştı hatırlarsanız siyanürle altın arayanlara karşı…

Derken tipik Trakya insani özelliği olarak her şeyi son dakikaya bırakmak gibi huyum olduğundan son haftada rotayı bile kâğıda dökmemiştim nasılsa kafamdadır diye.
Tabi bu arada motorla gezicez haberini hemen sevgili dostum, fahri Trakyalı hemşerim, damat Olcay paşamla da paylaştım, o da “adaj gelirim, peşindeyim” dedi.

Neyse derken son haftaya girdik hop oturduk hop kalktık yağmur yağdı yağacak, yok yağmayacak…
Geçen hafta Gökhan Abur’la kalktık Havayı Koklayan Adam Bünyamin’le yattık. Gece bilgisayarları açık bırakıp hava durumu sitelerine baktık tuvalete suya kalktıkça…
Bu gezi ve maksadı için hepimiz ciddi manada çok hevesli ve bir o kadar da heyecanlıydık.
Neyse lafı uzatmadan geldik yola çıkma zamanına…
Sabah Olcay aradı ve iş münasebetiyle katılamayacağını söyledi.
Biraz mutsuz etse de onun ne büyük acı içinde olduğunu tahmin ettiğimizden ses etmedik, moral bozmadık.

Bazı aksilikler sebebiyle Cuma günü 10.00 olarak planladığımız çıkışımız bazı işsel gecikmelerden ötürü 11.45’i buldu…

1 BMW R 1150 GS Adventure (Hüseyin abi)
1 BMW F 650 GS (ben deniz)

Olmak üzere 2 motosiklet Ayazağa’dan gaz açtık…
HPIM1471.jpg
Gecikme dolayısı ile planlanan rota başlangıcı Çatalca’dan Saray istikametine iken Silivri-Saray olarak değiştirdik. Çünkü hafiften bir yağmur baş göz gösterdi biz Ayazağa’dan çıkarken… Bu yüzden zaman kaybımızı ve yağmur sürecini düşünerek yolumuzu bir kısım otoyol bir kısım E-5 ile by-pass ederek aldık ve saat 13.30 civarı Silivri’ye girdik…
HPIM1472.jpg
HPIM1473.jpg

Hemen Köfteci Osman’da bir ikmal yaptık…
HPIM1474.jpg
HPIM1475.jpg
HPIM1477.jpg

Ve Trakya turumuzun ilk ayağını Köfte-Peynir Helvası ikilemesiyle başlattık… daha önümüzde çok köfte ve peynir helvası durakları vardı…

Saat 14.30 gibi buradan çıkış yaptık ve gaz kesmeden Saray’a doğru yola koyulduk…
HPIM1483.jpg
Çerkezköy’den geçtik…
HPIM1481.jpg
HPIM1482.jpg
HPIM1486.jpg
HPIM1489.jpg
HPIM1498.jpg
HPIM1491.jpg
Ve Saray’a vardık…
HPIM1493.jpg

Saray’da eylemin afişlerini bir banka atm’sinde görünce “çakı bulmuş şopar gibi sevindik.”
HPIM1494.jpg
HPIM1494.jpg
HPIM1496.jpg

Saray’da ufak ufak bulutlar etrafımızı sardı ve Vize’ye girerken yağmur ilk damlalarını attı…
Tabi bu esnada tek derdimiz rotanın ilk etabı olan İst-Kırklar kısmını tamamlamaktı.
Bu sebeple yer yer sağnak ve ahmak ıslatan kıvamında çeşitli voleler yapan havaya karşı kendimizi sağlama almak açısından Saray-Kıyıköy-Sergen-Poyralı rotasını Saray-Vize-Poyralı olarak değiştirmek zorunda kaldık çünkü bir ara gökyüzü öyle karardı ki saat 16.00civarıydı sanırım yolu sadece farla aydınlatır olduk adeta…
Tabi bu arada yağmur münasebetiyle hızımız düştü, bol virajlı Vize-Poyralı güzergahı hem seyri güzel hem de bir o kadar dikkatin ve yusufun tavan yaptığı bir mesafe oldu.


Anne tarafımın köyü olan Poyralı’ya bayır aşağı inerken görünce bir duygulandım. Sevindim.

HPIM1497.jpg

Yazlar az güzel vakitlerim geçmemişti deresinde, kavaklığında…
Köfteci Muammer agam’ın dükkanı da açıktı, köfte yerdik te ama acıkmamıştık henüz ve yağmur da ufak ufak duruyordu. Kırklareli’ne geldik sayılırdı…
Köy içinden geçerken kornayla selam verdik köylüye…Derenin köprüsünü geçip bayırı sardırmadan hemen sağda durduk mezarlığın karşısında, içeri girmeden dayıma, enişteme, dedeme, nineme dua ettik.
En yakın zamanda gelip topraklarını havalandırıp derenin suyundan topraklarına dökmek için söz verdim kendime…
HPIM1498.jpg

Bu kısa seramoniden sonra yer yer yağışın arkamızda kaldığını giderek kuruyan yoldan anladık ve biraz yol kestik ve sakince pınarhisar’a ve oradan kırklareli’ne girdik….
HPIM1499.jpg
HPIM1500.jpg
HPIM1501.jpg
HPIM1506.jpg
HPIM1507.jpg
HPIM1508.jpg
HPIM1510.jpg HPIM1516.jpg
HPIM1520.jpg

Girdik ama girişte polis abi geldiğimizi görüp te yolun karşısından depar attı vallahi.
Evraktı falan derken bayağı sohbet oldu ayaküstü.
Tekirdağlı hemşerim çıktı biraz ordan muhabbet yaptık. Evrakları görünce
“işte bea işte bea, şiir gibi baksana, sigorta tam, a2 var hemde c’li e’li, rusat tam… daha ne olsun bea…” dedi.
Gülüştük… bir fotoğraf çekildik devam etik.
Bu fotoda ortadaki arkadaş yakalanan
HPIM1525.jpg
Bizimle beraber yoldan çevirdiği motorun sürücüsünün ne ehliyeti ne ruhsatı vardı, polis bağlicaz deyince “aga du bağlama emen bea, ben sülüyom getircekler evden epiciini şindi” dedi. Güldük bayağı 

Bu fotoda aynada görünen motor evrakları olmayan.
HPIM1523.jpg

Ve Kırklareli’ne girince Karagöz’e selam durmadan olmaz…
HPIM1527.jpg

HPIM1528.jpg
Trakya insanının değişik isimli mekanlarından biri…
HPIM1531.jpg
Ve teyzemin evine geldik…
HPIM1526.jpg

Akşam Kırklareli’nde kalacağımız için Kasaplararasında piiz yapmadan olmaz…
Gittik Damat Olcay Paşa’nın müdavimi olduğu “Küçük Canlı – Zikri’nin Yerine…”
Avuç içi kadar bir birane.
Muhabbet şahane…
Zaten içeri girdik falan hemen muhabbet başladı “naabünüz be adaj” diye… 
Fotoğrafta en sağda üstü açık spor kafalı Oğuz abinin biranede cüppeli fotoları var…(zate adam arkadaşına kulak yaptı fotoda bile  )
HPIM1533.jpg

Ne iş dedik başladı anlatmaya….
50 yaşından sora maaşa zam alsın diye 2 senelik MYO okumuş. Okulun en yaşlısı diye rektör onu sahneye çıkarmış etmiş…Hikayesi burada yazmakla bitmez…
“adaj sınav zamanı gelüüdüm te buraya çeküüdüm vodkayı sora sınava…”
“ee abi sora nası geçiyodu?”
“abe vodkayı aldınmıydı zihin canavar oluyy hepicii 90dı bea” diyo…
Okulu bitirince büyük oğluna fırça kaymış “ulan ben bitirdim sen giremedin bi şu okula” diye…

Mekan ufak, sohbet bitmek bimiyor…
Ama ikişer bira-rakı da bırakıyoruz sohbeti ayrılıyoruz. Hafif yorgunluk var, daha yolumuz uzun, dinlenmek gerek…
Eve dönüyoruz…

Cumartesi sabahı erkenden kalkıyoruz, e malum trakya’nın en kuzeyindeyiz, hava inanılmaz temiz, dolayısıyla sabah erkenden dinç ve uykuyu almış olarak kalkmak kolay oluyor.
Teyzemin güzel kahvaltısından sonra Edirne’ye doğru yola koyuluyoruz.

HPIM1539.jpg

Edirne’ye kafamıza kurşun gibi yağan kara kabuklu böcekler eşliğinde giriyoruz…
HPIM1540.jpg

Burada da ufak bir ziyaretten sonra Uzunköprü’ye doğru saat 12.00’da yola çıkıyoruz…
HPIM1541.jpg
HPIM1545.jpg

Hava kapalı gibi ama yağış olmasın diye de duayı elden bırakmıyoruz 
HPIM1543.jpg

HPIM1546.jpg

Ve Uzunköprü’deyiz…
HPIM1549.jpg
HPIM1553.jpg
Ortalık sinek kaynıyor… Ergene simsiyah akıyor… Ağlıyor adeta…
HPIM1555.jpg
DSCN4263.jpg
DSCN4265.jpg
HPIM1557.jpg

Uzunköprü şehir merkezinde ufak bir turdan sonra bir kahvede çay içelim diye duruyoruz burada ahaliyle muhabbet yine Ergene…
Fotoğraf çekilip tam ayrılacakken belediye aparlöründen anons geliyor Pazar günkü Ergene Hayata Dönsün Eylemi için…
HPIM1559.jpg
th_HPIM1560.jpg

Anons bitince bizde yola koyuluyoruz…

İlk durak Malkara…
HPIM1561.jpg
Yol uzun…
HPIM1562.jpg
HPIM1564.jpg
HPIM1565.jpg
HPIM1572.jpg
HPIM1573.jpg
HPIM1574.jpg
Keşan’a girmeden kavşaktan dönüyoruz….
HPIM1576.jpg
Memleket sınırından içeri giriş…
HPIM1577.jpg

Malkara’da çocukluk arkadaşım Burak karşılıyor bizi…
Her zamanki köfteciye gidiyoruz ızgara yemeğe…
HPIM1579.jpg
Çok acıkmışız ilk gelen partiye yumulunca ben, foto çekmeyi atlıyorum, anca 2. seferi fotolamak aklıma geliyor…
(açım bea…)
HPIM1580.jpg
HPIM1581.jpg
Ve bir peynir helvası daha… bu sefer ki de farklı…
HPIM1583.jpg
HPIM1584.jpg
HPIM1585.jpg
Burak bizi başka bir arkadaşımızın Büyükbaş hayvan çiftliğine götürüyor arka yollardan…
HPIM1587.jpg
HPIM1588.jpg
HPIM1590.jpg

Tesis çok büyük…
600 küsür büyükbaş kadrosuyla Trakya’nın en büyüklerinden biri tesis…
Birçok şey otomatik sistemle çalışıyor, hayvanların yemlemesinden altlarının temizliğine kadar…
HPIM1591.jpg
HPIM1592.jpg
HPIM1593.jpg

Ve İneklere Manikür Pedikür yapan sevgili Engin’le karşılaşıyoruz…
HPIM1594.jpg
HPIM1595.jpg

Sonra tesisi bitirip iş yola koyulmaya geliyor…
Sevgili dostumuz Hasan’ın bu büyük tesisini görüp dolaşmak, biraz motor muhabbeti yapmak iyi geliyor ve foto çekilip yola koyuluyoruz.
HPIM1599.jpg
HPIM1600.jpg
HPIM1605.jpg

Malkara’ya Burak’ı bırakırken yeni motor almış olan Hakan’la karşılaşıyoruz.
Güzel bir Varadero almış hayırlı olsun diyoruz…
HPIM1606.jpg
HPIM1607.jpg

Ver elini Şarköy…

HPIM1611.jpg
HPIM1612.jpg
HPIM1613.jpg HPIM1614.jpg HPIM1615.jpg
Bir ara güneş çıkıyor, gölgemle gidiyoruz ama pat yağmur damlıyor bikaç km sora..
HPIM1616.jpg
HPIM1618.jpg
HPIM1619.jpg
HPIM1620.jpg
HPIM1621.jpg
HPIM1622.jpg
Şarköy’ün yolları süper olmuş, genişlemiş, virajlara yata kalka giriyoruz…
HPIM1626.jpg
HPIM1625.jpg
HPIM1627.jpg
Bacaklar ağrıyor, ara ara yavaşlayıp bacakları açıyoruz.
HPIM1633.jpg
HPIM1631.jpg
HPIM1637.jpg

Hava süper… Açık…
Denizi görüyoruzve içimiz huzur doluyor…
HPIM1636.jpg
HPIM1644.jpg
HPIM1647.jpg
Şarköy’deyiz…
HPIM1651.jpg
HPIM1649.jpg

Tekirdağ’da bizim evde kaldık, evdekilerle bol kahkahalı sohbetten sonra yatıyoruz gece yarısına doğru…
HPIM1743.jpg
Pazar sabahı da İlk durak Muratlı….
Bu esnada Tekirdağ’da bize Damat Olcay Paşa katılıyor ve sayımız nihayet üçe çıkıyor…

HPIM1745.jpg HPIM1746.jpg HPIM1747.jpg
Koyun sürüsüne denk geliyoruz…
HPIM1748.jpg
HPIM1749.jpg

Ve Karamusul’dayız…
Motorları köy girişinde eski amerikanların olduğu bir düzlüğe bırakıyoruz. Çünkü jandarma salmıyor araçları köye…
HPIM1750.jpg
HPIM1751.jpg
HPIM1752.jpg
HPIM1753.jpg HPIM1754.jpg HPIM1757.jpg
HPIM1761.jpg HPIM1762.jpg HPIM1763.jpg

Eylem oldukça kalabalık…
HPIM1764.jpg
HPIM1765.jpg
HPIM1766.jpg
HPIM1767.jpg
Köfteci dayım hemen yanaşmış…
HPIM1768.jpg
HPIM1769.jpg HPIM1770.jpg HPIM1771.jpg
Karamusul’dan ayrılıp dönüşe geçiyoruz…
HPIM1774.jpg HPIM1775.jpg
Ergene kapkara akıyor…
HPIM1776.jpg
Dönüş yolunda Ahmetbey-Vize-Saray-İstanbul yapıyoruz…
HPIM1798.jpg
Ve istanbul’dayız…
HPIM1799.jpg HPIM1801.jpg HPIM1802.jpg HPIM1803.jpg

Sayısız güzellik ve hikayeyle 3 gün süren ve başlangıcından bitişine 805km süren yolculuğumuz burada sona eriyor.
Ergene Hayata Dönsün için teker çevirdik… Birçok yerleşim yerine girdik, Ergene’den konuştuk…
En kuzeydeki de en güneydeki de bu durumdan rahatsız…

Ergene’yi rahat bırakın…

Saygılarımla.

Iceman®

Bu nefis Trakya ziyafeti için çooook çok sağolun Sayın "Iceman®"!.. :smiley:
Keşke tüm Türkiye, insanı ve doğasıyla Trakya gibi olsaydı!... :(
..Ve Ergene de böyle olmasaydı!... :mad:

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR