10 günlük italya seyahati - rota tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gulserka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,375

gulserka

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Merhaba,

Mayıs ayında eşimle 10 günlük İtalya seyahati planlıyoruz ama henüz rotayı kesinleştiremedik. Rotayı kesinleştirsek bileti buna göre Roma gidiş dönüş ya da Roma gidiş Milano dönüş yapabiliriz.

Kafamda şöyle bir rota var ama ne dersiniz? Kabaca Roma, Venedik, Milano, belki göller bölgesi, Portofino, Cinque terre, Floransa, Napoli, Roma.
10 gün böyle bir plan için yeterli mi bilmiyorum. Bir yandan da aşırı turist dolu olmayan, gizli cennetleri de görmek istiyorum ama o zaman 10 gün hiç yetmiyor.

Deneyimli arkadaşlar bizimle bilgilerini paylaşırlarsa çook seviniriz.

Sevgiler.

Etiketler
Ynt: 10 günlük italya seyahati - rota tavsiyesi

Sanırım uygun bilet için zorunlu olarak Milano gidiş, dönüş tercih edeceğiz ama hala bir rota oluşmadı kafamızda.

Merhaba,
Biz iki yıldır eşimle İtalya'yı keşfetmeye çalışıyoruz o yüzden dediğiniz bölgeler için 10 gün kesinlikle yetmez diyebiliriz. Bizim size tavsiyemiz şu olabilir. Portofino ve cinque terre için yaz mevsimini tercih ederseniz hem deniz biraz daha sıcak olur hem de o bölgede gezillecek çok yer var.Mesela Rapollo..Rapollo yakınlarında Santa margarita da küçük ama şirin bir yer..Rapollo da Neptuno' da mutlaka pizza ve tiramisu yemenizi öneriyoruz.:smiley: ..Bizim geçen seneki rotamız Milano-garda-como- portofino-cinque terre-rapollo ve fransa da nice-cannes-st.tropez ve monaco'ydu.Küçük yerler olduğu için amacınız sadece görmekse birer gün yeterli.Ama yok oradaki havayı biraz solumak istiyoruz derseniz daha fazla vakit ayırmalısınız. Birinci rotanız bu yönde olabilir..Eğer Fransa'ya geçmeyecekseniz Milano (bu arada biz milano'yu çok sevmedik, sadece alış veriş için ideal) floransa, venedik, göller bölgesi ve yine cinque terre ve portofino'yu dahil edebilirsiniz.Göller bölgesine mutlaka gidin..Garda Como'dan çok daha güzel. Garda'da gölde yüzmeyi atlamayın.Cinque terre'yi dahil etmezseniz verona'yı planınıza alın deriz..Biz gitmedik ama çok güzelmiş...Roma ve napoli aşağıda kaldığı için o bölgeyi başka bir sefere bırkabilirsiniz.Bu rotayada roma-napoli-pompei-capri adası-amalfi-sicilya ve sardunya yı ekleyebilirsiniz. Roma çok keyifli bir yer..Oraya 3-4 gün ayırmalı..Bizim bu seneki rotamız son yazdığım olacak eğer uzak doğu yapmazsak..İtalya'ya insan bir kere gidince her yıl gitmek istiyor:smiley: Bu gezide araba kiralamayı düşünürseniz daha rahat gezebilirsiniz, fakat otoparklar Avrupa'da pahalı..Venedik'in içine de arabayla giriş yapamıyorsunuz. Milano'dan Floransa ve Venedik'e trenle gidebilirsiniz.İllaki bu plana Roma'yı dahil etmek istiyorsanız Milano'dan Roma'ya ryanair ile çok ucuza uçmanız mümkün..Sadece rota sormuştunuz aslında ama İtalya olunca söyleyecek çok şey var :smiley: Merak ettiğiniz başka birşey varsa cevaplandırabilirim.Şimdiden iyi seyahatler..... Ciao :smiley:

Teşekkürler yanıtınız için. Tavsiyelerinizi mutlaka değerlendireceğiz. Öncelikle seyahati ağustos sonuna erteledik. (Mayısta İspanya'ya gidiyoruz çünkü) Hem böylece tavsiye ettiğiniz gibi yaz bitmeden gitme imkanımız olacak. Roma'yı görmeyi istiyorum ama illa ki, portofino, cinque terre de olsun diyorum. Belki Venedik'i bir dahaki sefere bırakıp, Milanoda'da fazla oyalanmadan Genova çevresi ve Roma'da olabiliriz. Ağustosa doğru daha net şekillenecektir diye düşünüyorum ve tabi o zaman kalacak yer, ulaşım, vs. sorularımız yine olacaktır. :smiley:
Tekrar teşekkürler.

BURADA YENI OLUP IKINCI YORUMUMU SIZE YAPARKEN, SUNLARI SOYLEMEK ISTERIM:
HER NE KADR KONU DISINDA BIRI OLRAK GORUNSEMDE ITALYA DA PESCARA SEHRINDE YASAYAN BIRI OLRAK AZ COK CEVAP VERME DURUMUM SOZ KONUSU OLABILECEGINI DUSUNDUM 6 AYDIR ITALYA DA YASAMAMA RAGMEN HENUZ CHIETI VE ROMA SEHIRLERI DISINDA BIR YOLCULUGUM OLMADI, GERK YAZ AYLARINI BEKLEMEM GEREKSE DERSLEIN YOGUNLUGUNDAN OLSA GERK HENUZ ITALYA VE DIGER ULKELERDE YAPMAYI DUSUNDUGUM GEZIYI GERCEKLESTIRMIS DEGILIM. BUTUN BUNLRA RAGMEN BIR ERASMUS OGRENCISI OLARAK VE "UN TURCO PESCARESSI"-PESCARALI BIR TURK- OLRAK , BURAYI DA GORMEDEN INSANLARINI TANIMADAN ITALYA GEZINIZI BITIRMEYIN DERIM. OZELLIKLE YAZ AYLARINDA CIVIL CIVIL RENKLI BIR GORUNUM ALIP, GENIS GENIS SAHILLERIYLE ITALYADA AYRI BIR YERI OLSA DA, ILK BAHARDA DA GEZILIP GORULMESI GEREKN BIR SEHIRLERDEN.. BU KADR YETERLI SANIRIM, DAHA FAZLASI ICIN BURDAN DA GECIN DERIM

Bende Haziran ayinda ailemle birlikte , kendi aracimiz ile ITALYA turu dusunuyoruz, malumunuz zaman az kaldi , yavas yavas hazirliklara basladim ve guzel bir gezi plani yapmayi dusunuyorum, bu konuda ki degerli gorus ve fikirlerinizi bekliyorum
iyi gunler

Merhaba,
Yaz başında ben de kendi rotamı çizdim. Ağustos sonuna ertelemişsiniz diye gördüm ve paylaşayım dedim.
Ülke hakkında hiç fikrim olmadığından ve araştırma fırsatı da yaratamadığımdan pek sürpriz yok ama eklediğim ilk yazım ekte, fikir verebilir veya sorunuz olursa cevaplamayı deneyeyim :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78315.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR