1 saat önce alınan crv'nin arıza ışığının yanması ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmetttt22 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,677
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mehmetttt22

Yeni Üye
iyi akşamlar abilerim,

daha alalı 1 saat oluyor. lpg li 2000 model es. eve geldik motor arıza lambası yanmaya başladı. almadan önce de 2 ayrı tamirciye gösterdik. 2 si de bir sorun yok dedi.

şimdi netten biraz araştırdım lpg li crv lerde arıza lambasının yanması normal gibi şeyler söylenmiş. bu doğru olabilir mi?

umarım kötü birşey yoktur. hevesimiz kursağımızda kaldı.

Ynt: 1 saat önce alınan crv'nin arıza ışığının yanması ?

Konunun CRV ile bir ilgisi yok.Genelde LPG bağlantıllarında sık görülen bir durum.Bende de Galloper'da aynı durum vardı.İçinizi ferah tutun.CRV'ler iyi araçtır.1999 da sıfırını almıştım.4 sene hiç sorunsuz kullandıktan sonra sattım.
Yalnız o ışığın bezin kullanımında sönmesi lazım.Buna dikkat edin.Benzinde de yanıyorsa sorun var demektir.

mogzilla' Alıntı:
Konunun CRV ile bir ilgisi yok.Genelde LPG bağlantıllarında sık görülen bir durum.Bende de Galloper'da aynı durum vardı.İçinizi ferah tutun.CRV'ler iyi araçtır.1999 da sıfırını almıştım.4 sene hiç sorunsuz kullandıktan sonra sattım.
Yalnız o ışığın bezin kullanımında sönmesi lazım.Buna dikkat edin.Benzinde de yanıyorsa sorun var demektir.

inşallah dediğiniz gibidir. birazdan çıkıp benzinle deneyeceğim. eğer yine yanarsa yarın ilk iş tamirciye gideceğim.

Bazı araçların huyudur suyudur, benzinin kokusunu sevmez arıza ışığı yakarlar. Özellikle az yaksın diye motoruna nanoteknolojik jinsei kolye vs türden ıvır zıvır teknoloji harikaları(!) takılan araçlarda olur. Bir diğer ihtimal de memleketimizin benzin istasyonlarımızda benzine katılan faydalı(!) katkı maddelerinden honda mühendislerinin haberlerinin olmaması, bu konudaki ilerleyen teknolojiyi(!) yeterince takip edememiş olmalarıdır.

oksijen sensörünün fakir veya zengin karışım algılamasından lpg li araçlarda genelde yanar.

bende aracımı alırken ışık yanmıyordu ne zamankı lpg taktırdım o zamandan sonra arıza ışığım yanmaya başladı..gerçi serviste siliyoruz ama lpg kullanımı oldugu için 100-150 km kullandıktan sonra yanmaya başlıyor...ben alıştım artık..

ara ara yanabilir lpg den kaynaklanıyordur sıtres yapmanıza gerek yok bence crv den çok memnun kalırsınız . Size tavsiyem devamlı aynı marka lpg kullanmanız her markanın kendine has değişiklikleri oluyor ve arıza ışığının yanmasına neden olabiliyor .Mümkün olduğu kadar aynı marka yakıt kullanın daha iyi

crv ile ilgili 1-2 şey sorabilirmiyim acaba
1998 model nissan terrano 2.4 benzin+lpg araç kullanıyorum aslında aracımdan özellikle de kar ve çamur performansından çok memnunum tatlı su balıkçılığı hobim var malum normal binek araçlar ile göl kıyılarına inmek bi dert çıkmak ayrı bir dert 4x4 araç kullanmak zorundayım şimdi 2 aracı birbiri ile kıyaslamak tabiki mümkün değil nissan seçilebilir bi 4x4 şanzımana sahip ağır takviyesi felan var ama crv kullanan arkadaşların acaba böyle çamur vs gibi tecrübeleri oldumu kafamda 2 araç var bi tanesi opel frontera 3.2 v6 (aslında motor hacmi vergi ve yakıtından çekiniyorum) diğeri de 1998 civarı honda 2.0 crv lpg işin içinden bü türlü çıkamadım normal şartlarda şehir içinde iş icabı da kullanmayı düşünüyorum biraz fikirsahibi olmaya ihtiyacım var honda ile romork+tekne çekebilirmiyim falan gibi şeyler kafama takılıyor..

kabasakal34' Alıntı:
crv ile ilgili 1-2 şey sorabilirmiyim acaba
1998 model nissan terrano 2.4 benzin+lpg araç kullanıyorum aslında aracımdan özellikle de kar ve çamur performansından çok memnunum tatlı su balıkçılığı hobim var malum normal binek araçlar ile göl kıyılarına inmek bi dert çıkmak ayrı bir dert 4x4 araç kullanmak zorundayım şimdi 2 aracı birbiri ile kıyaslamak tabiki mümkün değil nissan seçilebilir bi 4x4 şanzımana sahip ağır takviyesi felan var ama crv kullanan arkadaşların acaba böyle çamur vs gibi tecrübeleri oldumu kafamda 2 araç var bi tanesi opel frontera 3.2 v6 (aslında motor hacmi vergi ve yakıtından çekiniyorum) diğeri de 1998 civarı honda 2.0 crv lpg işin içinden bü türlü çıkamadım normal şartlarda şehir içinde iş icabı da kullanmayı düşünüyorum biraz fikirsahibi olmaya ihtiyacım var honda ile romork+tekne çekebilirmiyim falan gibi şeyler kafama takılıyor..

Anlattığınız konu ve yerler için CRV hafif kalır.Hafif kar ve yağmurlu zeminlerde ancak elverir.Nissan ile kıyas olmaz.Frontera için bir şey diyemeyeceğim.Bindim ama hiç kullanmadım.

3 yıldır crv kullanıyorum, ilk 98 model 126 beygirdi onu sattım 99 model 150 beygir olanında aldım çok memnunum. ikisinde de arıza lambası ile karşılaşmadım şükürler olsun. ama sizin gibi arıza lambası yanan arkadaşlarım da var çok önemli değil lpg de olabiliyor diyorlar.
Daha önceden kare kasa jeepim vardı hondayı da arazide biraz zorladım keşke bu arabalara arazi şanzımanı koysalarmış on numara olurmuş hem yakıt,hem performans, hem sağlamlık olarak çok güzel araçlar. 2000 motor bi arazi araçı olarak çoğu kişiyi memnun ederdi

hondayı da arazide biraz zorladım keşke bu arabalara arazi şanzımanı koysalarmış on numara olurmuş

Bende benzer bir araç kullanıyorum, lastiğin önüne set çekebilecek derinlikteki karda hakikaten bunu söyletiyor. Aracın altı oturmasa da bir de bakmışsınız lastik yüksekliğinin en fazla üçte biri yükseklikteki bir kar birikintisi tekerleğin geliş açısı nedeniyle engel oluvermiş, sanki aracın önünde duvar var da gaza boşuna basıyoruz, lastikler de dönmüyor işin garibi, otomatik şanzımandan herhalde..

Ekli dosyalar

• blackheads1.jpg
    blackheads1.jpg
    114.4 KB · Görüntüleme: 370

selamlar bundan 2 sene önceki aracımın resimleri genel itibari ile sağlam araba fakat yol ve lastik sesini çok fazla içeri alıyor ben altına pütür ve koltuk altlarınada keçe döşetmiştim motor arıza ışığına gelince benim aracın katalizörü dolu sökülüp yerine içi boş katalizör görünümlü boru takılmıştı ve ondan sonra arıza ışığı yanmaya başladı bende motor kaputunun altındaki sigorta kutusundaki arıza sigortasını çıkarıp tekrar taktığımda arıza ışığı sönüyordu belli bir süre arıza ışığı yakmıyor daha sonraları egzoscuda oksijen sensörünün olduğu yere 2 tane maşon katalizörün girişine ve çıkışına kaynattırdım ve bir daha yanmadı arıza ışığı

alttaki resimde de şuan kullanmış olduğum araç ve çok memnunum ve bundada arıza ışığı sürekli yanmakta

Fotoğraf102.jpg

Fotoğraf0873.jpg

Foto?raf0041.jpg

Heyecanla konuyu açan arkadaş bizlerin bilgisine başvurduktan sonra lütfedip foruma girmemiş bile.
Bu kadar cevap yeterli deyip konuyu kilitliyorum.Arz-ı endam ettiği zaman tekrar açarım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SON KONULAR - FORUM

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR