1. Frontera Kullanıcıları Buluşması - Tuz Gölü ( 14 - 15 Temmuz 2012)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 190
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,686
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Katılımcı Kişi Sayısı Nereden Konaklama
mrdnmz 2+1 Antalya Kamp
otecopel 2+1 Antalya Kamp
BALIKAY 1+3 İzmir Kamp
ozturk55 1+1 Samsun Kamp
sarper16 1+ 2 Bursa Kamp
erenilgezdi ? İstanbul Kamp

Katılımcı Kişi Sayısı Nereden Konaklama
mrdnmz 2+1 Antalya Kamp
otecopel 2+1 Antalya Kamp
BALIKAY 1+3 İzmir Kamp (BEN+EŞİM+2 ÇOCUK)
ozturk55 1+1 Samsun Kamp
sarper16 1+ 2 Bursa Kamp
erenilgezdi ? İstanbul Kamp

ÖNEMLİ NOT:

Katılımın daha fazla olması için gelen taleplerde değerlendirilerek

[SIZE=x-large]1nci FRONTERA BULUŞMASI 1[/SIZE][SIZE=x-large]4-15 Temmuz günlerine alınmıştır.[/SIZE]

Yeni tarihlere göre Katılımcı listesini tekrar başlatıyoruz ve aynı zaman da planlanan programımızı da açıklıyoruz. ;D

Katılımcılar;
Üye Adı Katılımcılar Nereden Konaklama
1- mrdnmz 2 yetişkin+1 Çocuk Antalya Çadır
2-

14 Temmuz 2012 -
Ülkemizin son illerinden AKSARAY'ın ve yüzölçümü bakımından en büyüklerinden ilçelerinden biri olan ESKİL İlçesi'nde sabah saat 10:00'da buluşma.
Buluşma yeri AKATDER olacak.
Yani Eskil Ağaçlandırma, Kalkındırma ve Tuz Gölünü Koruma Derneği 'nin önü.
AKATDER Dernek Başkanı Sn.Hakan Arif YILDIZ ile de görüştük ayrıca kendisi de çok sevindi.

1nci Gün Planı
AKATDER önünde 10:00 'da buluşma/tanışma/kaynaşma
Sonrasında AKATDER Derneği gezi belki sembolik olarak Fidan Dikimi(mevsimsel sebepler)
Sonrasında TUZ GÖLÜ'nde araçlarımız gezi
Yeme / İçme İşlemleri
Fotoğraf / Video Çekimleri
Kamp Alanına Yolculuk

Kamp Alanımız Tuz Gölü Çevresinde "Ailece" Kamp yapılacak uygun ve ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir mekan bulunmadığından AKATDER Başkanımızın da önerisi ile yakın olan IHLARA VADİSİ olarak seçilmiştir. Kamp alanımız da elektrik, wc, su ve lavabo gibi ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğiz.

Kamp Alanı Bilgisi:
Ihalara Vadisi'nde Belisırma Köyü içinde kamp yapılacak. (Köy Merkezi değil elbette ;D ) Bu alanda hem restaurantlar mevcut, hem de uygun kamp alanları. Bu yerlerden biri ayarlanacak ve yine bu konu altında bilgisi verilecektir.

2nci Gün Planı
Sabah çokda geç kalmadan uyanıyoruz ve muhteşem IHLARA VADİSİ'nde çok güzel bir gün geçirdikten sonra evlerimize doğru yola çıkıyoruz.

14 Temmuz 2012 Saat 10:00 itibari ile KONVOY oluşturulacağından aşağıdaki genel GEZENBİLİR KONVOY KURALLARI geçerli olacaktır. Bu konu da bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ancak hatırlatmakta fayda var.

GEZENBİLİR KONVOY KURALLARI

1- Her konvoyda bir LİDER olur ve yerini kendi belirler (15 araç üstü 2 lider). Her konvoyda bir REHBER olur ve önde gider. Özel durumlarda rehber ve lider aynı kişi olabilir.
2- Konvoydaki araçların sırası, lider tarafından telsiz, vinç, motor gücü, ağırlık, pilotların tecrübeleri gibi kıstaslar göz önüne alınarak yapılır ve tüm gezi boyunca olağan haller dışında bu sıralama bozulmaz.
3- Konvoyda uyulması gereken en temel kural, konvoyun bütün halinde kalmasıdır. Hiç bir araç lidere haber vermeden ve çok gerekli olmadıkça konvoydan ayrılamaz, duramaz ve konvoy düzenini bozucu hareketler yapamaz.
4- Konvoyun hızı en yavaş aracın hızına göre ayarlanır.
5- Konvoyu oluşturan araçlar, kısa farları açık olarak yol alırlar.
6- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu durumlarda telsizle ya da dörtlü ikaz flâşör lambasını yakıp ve uzun-kısa far yakarak araçtan araca silsile yoluyla liderin uyarılmasını sağlayarak, uygun şekilde sağ tarafa yol sathını terk ederek durup bekler. Kavşaklarda, özellikle araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.
"Her araç bilmelidir ki; kendisinde bir sorun olduğunda, önündeki araç bunu görecek ve sorunu gidermek için gerekenleri yapacak!"
7- Özellikle tek şeritli yollarda, konvoy dışı hızlı giden araçların sollamalarını kolaylaştırmak için, konvoydaki araçların arasında iki araç girebilecek kadar uygun boşluklar bırakılmalıdır.
8- Offroad koşullarındaki dere, çamur ve engel aşma gibi "özel geçiş etaplarında", bir araç etabı bitirmeden diğeri kesinlikle girmez.
9-Tüm kararlar LİDER tarafından, kendi belirlediği sistemle verilir. Lider, konvoydaki bir araçta oluşabilecek arıza durumunda, konvoyun tamamının beklemesine veya arızalı aracın kalarak konvoyun devam etmesine karar verebilir.
10- Lider, "KONVOY KURALLARI" na uymayan aracı ve sürücüsünü "OYLAMA” yaparak konvoydan çıkarabilir.

Genel ihtiyaçlar ile ilgili de önümüzdeki günlerde bilgi verilecektir.

Haydi hayırlı / uğurlu olsun.

Katılımcılar;
2- otecopel 2,5 yetişkin+1 Çoçuk Antalya Çadır
3-

mrdnmz' Alıntı:
Katılımcılar;
3- balikay 2 yetişkin+2 çocuk İzmir Çadır

Tanışıp kaynaşmak ve aynı marka araçları kullanan insanların gerek araçlarına yaptıklarını gerekse yapacaklarını paylaştıkları marka buluşmaları gerçekten faydalı ve güzel geçiyor,geziniz güzel yolunuz açık olsun.

mrdnmz' Alıntı:
Katılımcılar;
3-
14 Mayısta bir oğlum dünyaya geldi :D Bu nedenle eşim katılamıyor. Ama ben mutlaka aranızda olacağım, yolun bana çok uzak olması nedeni ile yeğenim bana eşlik edecek yani 2 yetişkin katılacağız Teşekkürler.

Başarılar.

Konu başlığını düzene sokarak Takvime ekliyorum.

14 - 15 Temmuz 2012'ye aktarmanız iyi olmuş.
20 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında Bolu'da 5. Gezenbilir Doğa Sporları Festivali yapılacak.

Ynt: 1. Frontera Kullanıcıları Buluşması - Tuz Gölü ( 14 - 15 Temmuz 2012)

Selamlar
Sarper16 2-1 yetişkin Bursa çadır.

ozturk55' Alıntı:
14 Mayısta bir oğlum dünyaya geldi :D Bu nedenle eşim katılamıyor. Ama ben mutlaka aranızda olacağım, yolun bana çok uzak olması nedeni ile yeğenim bana eşlik edecek yani 2 yetişkin katılacağız Teşekkürler.
heyt be bir gezenbilirci daha geldi. allah analı babalı büyütmek nasip eylesin...

mrdnmz' Alıntı:
Levent abi senin rota karacabey bursa uzerinde mi gececek? Oyleyse Sarper16 var Bursa da 2 arac gelirsiniz yol daha rahat biter :p diye dusunuyorum...
muhtemelen ankara üzerinden olacak. etkinlik sonrası bolu ya hareket.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,606
Kaydolan Son Üyemiz
Alesta 67

SON KONULAR

Geri