1,8 Lpgli Freelander Su Eksiltme Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ünlü Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,031
Ü

ünlü

Ziyaretçi
arkadaşlar 4 aydır kullanıyorum arabamı.devirdayımı değiştim.araç yine su eksiltiyor.haftada küçük petin yarısı kadar. sizce bu normalmi?usta lpgli araçlar eksiltir diyo.doğrumu?

Etiketler
kaçak

Ynt: 1,8 Lpgli Freelander Su Eksiltme Sorunu

Sorun ne olabilir? Aydınlatırsanız sevinirim

lpg regilatörü su bağlantılarını ve regilatör su dirseklerini kontrol etmeyle başlamalısın daha sonrada radyatörü gözle kontrol et gene birşey göremessen bazı radyatörcü ve motorcularda üstüne pompa bağlanmış radyatör kapağı bulunur pompa vasıtasıyla su hartındai basınç arttırılır ve zayıf noktadan su kaçağı gözle görülür birde söylemiş olduğun araba çok çabuk silindir kapak contası yakmaya müsait bir araba onuda şu şekilde anlarsın sabah çalıştırınca bir müddet araba tekler sonra düzelir eksozdan buhar atar radyatör hortumlarınıda şişirir birde su hattında co2 gazı çıkmaya başlar bununda test yöntemleri var iyi ustalar bunuda bilir

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ünlü' Alıntı:
arkadaşlar 4 aydır kullanıyorum arabamı.devirdayımı değiştim.araç yine su eksiltiyor.haftada küçük petin yarısı kadar. sizce bu normalmi?usta lpgli araçlar eksiltir diyo.doğrumu?

Lpg li araç su eksiltmez.
Su ekşitme sebepleri:
1- Radyatörde kaçak vardır. Ufak bir kaçak ise gözle görülmesi çok zor olabilir.
2- Kalorifer peteğinde kaçak vardır. Aracın soğutma suyunda antifriz varsa içeriye koku verir. antifriz yoksa kolay kolay dışardan kaçağı anlayamazsınız.
3- Silindir kapak contası yanıktır. Silindir kapak contası eksoz gazı- yağ - emiş - suyun birbirine karışmasını engeller. Contanın yara aldığı yere göre karıştırmalar farklı olabilir. Örnekler: 1- yağa su verir yağ beyazlaşır 2- eksoza su verir bunu anlamak çok zordur. eksozda buharlaşır. Aşırı ise anlaşılır 3- pistona su indirir ( emiş ve su arasında kaçak ) araç tekleyerek çalışır 4- Pistona yağ indirir. egzozdan mavi beyaz duman verir, ilerki vakitlerde buji yağlar 5- suya kompresör verir yedek su deposundan hava kabarcıkları çıkar.
4- hortumlarda kaçak vardır
5- Blok su tapaları çürümüştür.

Eğer aracınızda uzun süre antifiriz kullanılmamış ve sonradan kullanılmaya başlamış iseniz işiniz çok zor. Üst kapak açmaya, blok su tapası değiştirmeye kadar giden bir yol sizi bekliyordur.
Aracınız sizde veya daha önce hararet yapmışsa büyük ihtimal conta yanıktır. Conta yanığını haftada ufak pet in yarısı yanı 250 ml eksilen suyun belirtisi ile yakalamanız zor. Ancak yukarda belirtildiği gibi radyatör kapağından basınçlı hava uygulanır bir süre sonra basınç miktarı düşerse gözle görülebildiği kadar suyun dolaştığı tüm yollar kontrol edilir. Yine kaçak gözle yalanamıyorsa

1- ilk olarak kalorifer peteğine giden su hortumunu iptal edin. 1 hafta kullanın kaçak su miktarında değişiklik var yani artık kaçak yoksa kalorifer peteğini değiştirin
2- Kaçak devam ediyorsa, radyatörü sökün radyatörcü basınçlı hava vererek suda radyatörü kontrol etsin. Kaçak bulunmaz ise radyatör sökülmüşken şişletin ( bazı radyatörler şişlenmeye uygun olmuyor )
3- Yine kaçak azalmamışsa ya motor inecek tüm su tıpaları değişecek yada üst kapak sökülecek kapak kapakçıya gönderilecek, blok yüzeyi eğriliği var mı yok mu bakılacak ve yeni conta ile montaj. Bu noktaya kadar gelmişseniz önce üst kapağı sökmeniz bence daha mantıklı olur. Vosdost

Çok teşekkürler arkadaşlar.Valla korktum biraz.
-sabahları çalıştırırken tekleme sorunu yaşamadım şükür.egzozdan duman olayına bir arkadaş baktı yok demişti.
-fakat kaloriferi çalıştırınca yanık antifiriz kokusu geliyo.oto elektirikçinin biri kalorifer kazanını çıkarmak için göğüsü sökmek gerekebilir dedi. bende söktürmedim. motor suyuna radyatör tıkayıcı bir sıvı varmış 10 tl ye aldık koyduk.ama hala koku geliyo.acaba kaloriferden mi.onun için göüğüsün mü sökülmesi lazım?

ünlü' Alıntı:
Çok teşekkürler arkadaşlar.Valla korktum biraz.
-sabahları çalıştırırken tekleme sorunu yaşamadım şükür.egzozdan duman olayına bir arkadaş baktı yok demişti.
-fakat kaloriferi çalıştırınca yanık antifiriz kokusu geliyo.oto elektirikçinin biri kalorifer kazanını çıkarmak için göğüsü sökmek gerekebilir dedi. bende söktürmedim. motor suyuna radyatör tıkayıcı bir sıvı varmış 10 tl ye aldık koyduk.ama hala koku geliyo.acaba kaloriferden mi.onun için göüğüsün mü sökülmesi lazım?
ben su kaçağının olabileceği yerleri yazdım. kaloriferden antrifiriz kokusu geliyorsa sorunun kaynağı belli oldu. kalorifer peteğinde kaçak var. tıkayıcılarla uğraşmayın bence radaytör peteğini değiştirmek kesin çözüm olur. Freelander da peteğin nasıl söküldüğünü bilmiyorum, göğüslüğün sökülmesi gerekebilir.

kaloriferi de ayrıyeten deniyecem.senin dediğin gibi su girişlerini de iptal edip öyle deneyeyim diyorum.bir de sabahları ilk çalıştırmada lıkır lıkır su sesi geliyo direksiyonun altından.usta hava yapmış dedi.sözde kalarifer giriş musluğundan havayı aldı.hatta o musluğu gevşek bırakmış.bugün farkettim belkide ordan su eksiltti.sonra yine yapınca elektirikçi ile bakmam lazım dedi.elektirikçiye sordum, hocam bazı arabalar böyle yapar.normal takma su sesine dedi.

suyun nerden eksildiğini buldum arkadaşlar.5 ay önce lpg ci manifoltta enjektörlerin yerini değiştirmişti. o zaman emme manifolt contasının değişmesi lazımmış aslında.kaçak ordanmış.bulduk sonunda. şimdilik tabi.herhalde kalorifere gelen koku da burdan geliyordu. çünki kağutu açınca sürekli yanık antifiriz kkokusu geliyordu

ünlü' Alıntı:
suyun nerden eksildiğini buldum arkadaşlar.5 ay önce lpg ci manifoltta enjektörlerin yerini değiştirmişti. o zaman emme manifolt contasının değişmesi lazımmış aslında.kaçak ordanmış.bulduk sonunda. şimdilik tabi.herhalde kalorifere gelen koku da burdan geliyordu. çünki kağutu açınca sürekli yanık antifiriz kkokusu geliyordu

Aracı tam olarak bilmediğim içim soruyorum; emme manifoltu ile motor suyu arasındaki bağlantı nasıl oluyor?

valla bir ara lpg ciye götürmüştüm.araç tekliyordu rolantide.aslında ateşleme bobinin biri patlamış ve 3 bujı çatlamış.bize tüpçü tüpün enjektörleri manifolta yan girmiş yerinin değişmesi lazım dedi.değiştirmiştim.o zaman manifoltu söktü.su felan akmıştı ortalığa.ama nerden aktı bilemedim net.usta dalga geçtiydi hatta contayı zedelersek yenisini aldırırız hocaya diye.demekki o zaman contanın değişmesi lazımmış.suyla oranın ne alakası var sinirden usta yaparken bakmadım .

Arkadaşlar radyatör su deposu dediğimiz yedek su kutusu bu kadar mı dayanıksız. Bir sene olmadı degiseli kapağının altından catlamis yine. Kaput mu baskı yapıyor acaba. Orjinali 150 tl yan sanayi 70 tl imiş. Yan sanayi alsam eski kapak uyar mı acaba

Arkadaşlar radyatör su deposu dediğimiz yedek su kutusu bu kadar mı dayanıksız. Bir sene olmadı degiseli kapağının altından catlamis yine. Kaput mu baskı yapıyor acaba. Orjinali 150 tl yan sanayi 70 tl imiş. Yan sanayi alsam eski kapak uyar mı acaba

İçine su koyarsanız dayanmayabilir kışın donup çatlayabilir radyatör sıvısının aynısını (%50 su %50 antifriz) koymanız lazım.

Üstad Adana da kullanıyorum aracı öyle suyu donduracak soğuk yok.birde dediğiniz gibi %50 antifiriz var içinde

O zaman başka bir problem var, plastik kap sonuçta ne olacak ki ona durup dururken, belki üretim hatasıdır.

Bu arada... o kap soğutma sistemindeki kaçaklara karşı alınmış bir emniyet önlemi. Eğer sürekli eksiltme yapıyorsa ve plastik kabın delik ya da çatlak olması olasılığı dışında soğutma sisteminde bir kaçak olma olasılığı da var. Radyatör borularından biri çatlamış, radyatör delinmiş ya da daha kötü ve olmamasını umacağımız bir ihtimal motor silindir kapak contası çatlatmış olabilir.

Konuyu biraz araştırınca öğrenirsiniz ki o kap içinde plastik maddelere zarar veren bir madde bulunan dex-cool isimli uzun ömürlü antifriz G.M. tarafından ilk icat edildiği yıllarda otomobillerde kullanılmaya başlanmıştır, çünkü bu antifrizin içindeki maddeler düşük soğutma suyu seviyesi sebebi ile buharlaşırsa plastik aksama zarar verir. Plastik boruları deler, başka bir plastik aksam varsa da onu da bozar. Hatta bu durum yeterince uzun bir süre ihmal edilirse silindir kapak contasını bozacağını söyleyen de var (demek ki birileri plastik bazlı maddeler içeren conta mı yapmış? anlayamadım orasını).

Dex-cool neymiş diye bakıp araştırırsanız içindeki plastik aksama zarar veren maddelerin bugün hala marketlerde satılan üzerinde başka isimler yazan antifrizlerde kullanılıyor olduğunu görürsünüz, hatta bu antifrizlerden bazıları da mavi renklidir, en eski tip koruma maddeleri slikat-potasyum bazlı olan klasik antifriz kılığına bürünüp kendilerine kamuflaj yapmışlardır :D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR