1.6 Suzuki Vitara Jlx Hakkında Bilgi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avdoğa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,945

avdoğa

Ana Kamp
Yer
selçuk/İZMİR
sevgili abilerim kardeşlerim, herkese selam eder aranıza katılmaktan gurur duyarım eğer kabul ederseniz. 2 senelik bir araştırma sonucu yaklaşık 3 hafta önce 2000 model 86 binde bir 5 kapı vitara aldım. 2. ci hafta aracım hoşgeldin deyip debriyaj, salıncak burçları ve orta rotu 800 tl ye değiştirdim.ben bir avcı kardeşiniz olarak suzikiyle ilgili konularınızı n hepsini okumaya çalıştım ama gözümden kaçan konular olacağın düşünerektensizleri belki aynı konular ile meşğül edeceğimden dolayı özür dilerim. arcım la arzide çok rahat yol alıyorum fakat asvaltta giderken araba kıçını sallayarak gibi gidiyormuş gibi geliyordu bana . iyi bir rot çu ustamızın fikrine danıştığımda her şeyin normal olduğunu bunun 4 tekerin birbirinden bağımsız hareket ettiğinden dolayı normal olduğunu söyledi . doğrumudur?...bence bu kasaya bu motor biraz küçük olduğundan araçta asfaltta serilik yoktur... doğrumudur?...aracın periyodik bakım zamanları nelerdir... bu arazivitesinden çıkmak için geri gitme olyı nekadar doğrudur...teşekkür eder değerli fikirlerinize sayğı duyuyorum

Etiketler
Ynt: 1.6 Suzuki Vitara Jlx Hakkında Bilgi ?

merhaba.
size özellikle hakan ustamız çok net cevaplar verecektir. fakat ben tecrübelerime dayanarak, aynı model arabayı 2 sene kullandım. debriyaj eğer orjinal değilse çok para vermişsiniz.
aracın arkasını salladığını söylemişsiniz. vitara biraz esnektir fakat farkedilecek kadar çok sallıyorsa, arka dingili sabitleyen denge çubuklarına ve bu denge çubuklarının fişeklerine bir baktırın. yolda giderken ayağınızı birden gazdan çekip, tekrar anında gaza bastığınızda araba sağa ya da sola kafa sallıyorsa, yüzde doksan bu denge çubuklarının fişekleri bozulmuştur. tavsiyem fişek taktırmayıp, fişeği üzerinde orjinal denge çubuklarını almanızdır.
kasaya motor küçük değil diye düşünüyorum. asfaltta da emsallerine göre oldukça seri bir arabadır. eğer lpg var ise ayarlarınıza baktırın derim. değilse ateşleme sisteminizi ve bilhassa egr valfini kontrol ettirin derim.
periyodik bakımlarını biz on bin kilometrede bir yaptırıyorduk fakat normalde nedir, onu bilmiyorum.
arazi vitesinden çıkmak için geri geri gitme olayı son derece doğru bir olay. 4 çekerden çıkardığınızda mutlaka 3-5 metre geri gidin. zamanla geri giderken akislerin ayrılma sesini hissetmeye başlarsınız. ama alışana kadar, ayrıldığından emin olmak için 3-5 metre geri gidiniz.
zira ayrılmadan yola devam ederseniz ilk seferde olmasa bile, bir gün mutlaka hub içerisindeki dişlileri kaybedebilirsiniz.

aracınız son derece dayanıklı, konforlu ve kabiliyetli bir araç. hayırlı olsun. kazasız belasız binmenizi dilerim.

saygılar.

Merhaba Sayın Av Doğa,
Aracınız hayırlı olsun. Periyodik Bakım aralıkları km olarak şöyle:
Fan (devirdaim) Kayışı: 80.000
Ekzantrik Kayışı: 100.000
Motor yağı ve yağ filtresi:10.000
Motor Soğutma Sıvısı: 100.000
Bujiler: 50.000
Ateşleme Kabloları: 80.000
Hava Filtresi: 40.000
Yakıt Filtresi: 40.000
Fren Hidroliği: 40.000
Vites Kutusu Yağı: 40.000
Diferansiyel Yağı: 40.000

avdoğa, ek olarak öndeki porya kilitlerinin kilitleyip kilitlemediklerine bakın, sonra arazide sefil olmayın, sanayide aracın arkasını diferansiyelden tekerlekli kriko ile kaldırtın, sonra 4 çekere alıp ilerlemeye çalışın; araç kendini çekmeye başladıysa sorun yoktur. Ben aracı ilk aldığımda hiçbirşey bilmediğimden, arazide 4 çekerde gidiyorum diye uzuun süre 2 çekerde gitmişim, neyseki bu site sayesinde hub nedir, 4 çeker nasıl çalışır hepsini öğrendim hatta otomatik hub tamiri bile yaptım.
Aracınızı iyi günlerde kullanın.

aracınızdaki arka dingil üzerinde bulunan rotilli salıncağın rotilini kontrol ettirin.arka sallama olayı büyük bir ihtimalle rotilin bozuk olmasından kaynaklanır.aynı sorunu bende 3 kapı aracımda yaşamıştım. salıncak komple satılır. şayet ben ustama uydurttum sizde uydurtabilirseniz ford otosan p-100 pickupların salıncak rotilini aparat yaparak orj .ile aynı düzlemde çalışacak şekilde uydurmuştum . yani sonuç olarak sadece rotili değiştiriyordum.hem maliyet hemde parça bulması gayet kolay olmuştu. bilginize. eğer foto isterseniz sattığım arkadaştan arabayı alıp foto çekebilirim.

Aracınız hayırlı olsun.Arkadaşlar sağ olsunlar baya bir detay vermişler. bir kısa özet yapalım.

*4 H/L konumundan 2 H konumuna geçerken 3-4 metre geri gitmeli. (Porya kilitlerinin açılması için)

Periyodik Bakım aralıkları için ufak bir düzeltme yapmakda fayda var. Bu detaylar üretici firmaya göre değişklik gösterebilir.

Fan (devirdaim) Kayışı: 30000-40000 veya gözle kontrol sonucu ihtiyaç var ise.
Ekzantrik Kayışı (Set-Triger): 60000-80000 veya gözle kontrol sonucu ihtiyaç var ise.
Motor yağı ve yağ filtresi: 5000-10.000 Yagın cinsine ve üretici tavsiyesine göre
Motor Soğutma Sıvısı: Temiz ve antifirizli oldugu sürece ellenmez.
Bujiler: Normal ise her 10000'de değişir İridyun ise 50000-60000 ömrü vardır.
Hava Filtresi: her 10000'de değişir
Vites Kutusu Yağı: 30.000
Diferansiyel Yağı: 30.000

Hakan Bey ben fabrika verilerini yazmıştım. Sizde ise her zaman olduğu gibi tecrübe konuşuyor.

Periyodik Bakım aralıkları için ufak bir düzeltme yapmakda fayda var. Bu detaylar üretici firmaya göre değişklik gösterebilir.

Fan (devirdaim) Kayışı: 30000-40000 veya gözle kontrol sonucu ihtiyaç var ise.
Ekzantrik Kayışı (Set-Triger): 60000-80000 veya gözle kontrol sonucu ihtiyaç var ise.
Motor yağı ve yağ filtresi: 5000-10.000 Yagın cinsine ve üretici tavsiyesine göre
Motor Soğutma Sıvısı: Temiz ve antifirizli oldugu sürece ellenmez.
Bujiler: Normal ise her 10000'de değişir İridyun ise 50000-60000 ömrü vardır.
Hava Filtresi: her 10000'de değişir
Vites Kutusu Yağı: 30.000
Diferansiyel Yağı: 30.000

[/quote]

Abdullah bey, sizin yazdıklarınız için yanlış demedim, genel olarak uygulananları yazdım. Örnegin bujiler %99 normal kullanılır ve ömürleri 10.000km civarıdır..Sadece iridyum tipi olanlar 50000 kullanılıyor.... gibi..
Ayrıca sizin açıklamada birçok bilgi içeriyor, teşekkür ederim. Bende bazı şeyleri forumdan ögreniyorum. Paylaşımın güzelligi burada ;)

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. bir arkadaşımız yorumunda değişen parçalar orjinal değilse çok para vermşsin yazmış. masrafın detayları debriyaj seti(valeo) 160 tl orta uzun rot 180 tl arka ve ön salıncak burçları 8 adet 160 tl işçilik 250tl tornacı 40 rot balans 15 toplam 815 tl. çokmu kazık yedik acaba ...

Malesef öyle.Malzemelerin üzerine işçilik parası ilave etmişler ayrıca birde işçilik yazmışlar.Sanırım sizin araç üzerinde çok yoğunlaşmışlar ki işçiliği 2 defa almışlar. ;D.Pardon siz nerede yaptırdınız ben yolumu değiştireceğim benim yakınlarımda ise. ;D
avdoğa' Alıntı:
arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. bir arkadaşımız yorumunda değişen parçalar orjinal değilse çok para vermşsin yazmış. masrafın detayları debriyaj seti(valeo) 160 tl orta uzun rot 180 tl arka ve ön salıncak burçları 8 adet 160 tl işçilik 250tl tornacı 40 rot balans 15 toplam 815 tl. çokmu kazık yedik acaba ...

avdoğa' Alıntı:

bunu söyleyen bendim ve siz ayrıntıları yazdıktan sonra haklı olduğumu anladım. gerçekten hem malzemeleri fazlaca fiyatlandırmışlar, hem de işçiliği çok fazla almışlar. tam emin değilim ama, 300 ytl bir fazlalık gözüme çarptı gibi.

syn av doğa dost. na bende 2000 model 87000 diye aldım fakat km si 128000 çıktı umarım km sini iyi kontrol ettitmişsindir

merhaba avdoğa aramıza hoşgeldin
şunu belirtmek istedim, 1,6 motor o kasa için (benim fikrim) yeterli değil. ama arazi için gayet iyi. birde merakımdan avdoğa dergisiyle bi alakanız varmı acaba ?

Merhabalar Suzuki araştırmasına giriştim şimdi.Land,opel şimdi suzuki bakalım hangisinde karar kılacağım.Öncelik Arazide iş makinası gibi olacak,Bazen uzun yol ve az yakıt tüketimi Şimdili TPAO petrol bulana kadar.Selamlar..Tarık

tpo petrolde bulsa sonuç değişmez o yüzden siz gene vitara alın gayet ekonomik

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri