1.6 jlx ile glx farkı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan legend91 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,657
Ynt: 1.6 jlx ile glx farkı

tesekkür ederim..8valv oldugunu ögrenmiştim...ama bu kadar zamandır kullanıyorsanız performansından memnunsunuz demekki...vakit ayırdınız sağolun..

Etiketler

bircanefe' Alıntı:
arkadaslar verdiğiniz bilgiler için cok tesekkürler..vaktiniz olursa karbüratörlü olanla enjeksiyonlu olan arasında kullanım masraf yada sürüs keyfi acısından cok fark varmı? bende yeni yeni of roada merak sardım günlerdir siteyi inceliyorum..sahibinden.com daki sehir efsanesi kafamı bulandırmıstı:smiley: almak üzere olduğum bir arac var 90 model karbüratörlü...konustugum tecrübeli arkadaslardan bazıları vazgecmemi bazılarıda onunda işimi görecegini söyledi..yani kafa karısıklığı devam:smiley:simdiden vakit ayırdığınız için cok tesekkürler

Siz yeni araç alacaksanız 96 model üstü enjeksiyonlu bir araç tercih etmeniz tavsiye edilir. Eskilerinin de bir eksiği yok ancak yeni modellerde yakıt biraz daha az, güç biraz daha fazladır, abs ve hava yastıkları biraz daha güven verir. Her ikisi de özel bir neden yoksa klimalıdır.

tesekkür ederim yasar bey..lakin malum ekonomik olarak yeterli bütce ayıramıyorum...sehir içi aracımı satmadan haftasonları ufak ufak offroada baslamak istiyorum...o yüzden minumum bütce ile bir seyler yapmaya calısıyorum..tabi iş böyle olunca güzel araclara ulasmak zor oluyor...su an buldugum bir arac var 90 model hardroplu karbüratörlü vede 8 valv...cok üzmeyeceginden emin olursam alacagım..yoksa offroad merakı baska bahara kalacak:smiley:

MİCOMİCO' Alıntı:
hard top araçlar çok eğlencelidir. :D

Miçomiço'nun aracı gibisinin temizini bulursanız alın derim ayrıca Suzuki X90 bir ara sahibinden.com da çok uygun fiyata bir tane vardı benim aracın aynısı onu da tavsiye edebilirim ama şu an ilandaki araçlar pahalı denk gelmesini bekleyin ama X90 için 2 kişilik olduğunu unutmayın

iltifat için teşekkurler yaşar bey. ama seviyoruz bu aletleri . bize güzel görünmeleri bundandır bence.

peki enjeksiyonlular belli bir seneden sonramı baslıyor? yoksa aynı yıl içinde iki alternatif olarak üretildilermi? sabredip enjeksiyonlu için para biriktirmek dahamı mantıklı?

İyi akşamlar.
Aynı dönem içerisinde hem enjeksiyonlu hemde karbüratörlü olarak üretim yapılmadı bildiğim kadarıyla, ancak önce 5 kapılı vitaralarda enjeksiyonlu motor kullanıldı, birkaç yıl sonra 3 kapılılarda kullanılmaya başlandı. (Enjeksiyonlu motora geçiş yılları daha önce site içerisinde paylaşılmıştı.) Selamlar.

sanırım bir yanlıslık yapılmış
93 model yada 94 modelden itibaren 5 kapılılar enejksiyonlu motordur ama mesela 93 model tek kapı
karburatorludur...

ben karburatorlu kullanıyorum 93 model tek kapı..
ogrencıyım okula gıtmek ıcın gunde yaklasık 45 km kadar yol yapıyorum suadiye-davutpasa..
oyle ahım sahım bir etkıleyıcı benzın masrafı yok.. kaldıkı sabah aksam kopru trafıgınde dur kalk yapıyorum... km de ne kadar yaktıgı hesabını acıkcası bı kere sehırler arası denedım 279kurus cıkıyordu km de..

arazı olarakta standart halıylede zevk verici ve acıkcası modıfıye etmesıde cok cok zor degil.. yanı get le yukseltme 350 liraya halledılıyor ıscılık falan dahil..
lastik falan zaten aracla alakası yok kendınden fıyatlı birsey..

ıcınıze sındıyse alıp rahat rahat gezebilirsiniz ben gecen sene aldım motorunu toplattım tum parcaları deişti
ıscılıkte dahıl 2000 lıra harcandı
ucuz yani.. resimdekı arac alfa sizinse zaten onu ıkı kere bakıma goturdugunuz parayla suzukıyı bır prensese cevırebılırsınız.. :smiley:

hayırlısı olsun

rah94' Alıntı:
sanırım bir yanlıslık yapılmış
93 model yada 94 modelden itibaren 5 kapılılar enejksiyonlu motordur ama mesela 93 model tek kapı
karburatorludur...

ben karburatorlu kullanıyorum 93 model tek kapı..
ogrencıyım okula gıtmek ıcın gunde yaklasık 45 km kadar yol yapıyorum suadiye-davutpasa..
oyle ahım sahım bir etkıleyıcı benzın masrafı yok.. kaldıkı sabah aksam kopru trafıgınde dur kalk yapıyorum... km de ne kadar yaktıgı hesabını acıkcası bı kere sehırler arası denedım 279kurus cıkıyordu km de..

arazı olarakta standart halıylede zevk verici ve acıkcası modıfıye etmesıde cok cok zor degil.. yanı get le yukseltme 350 liraya halledılıyor ıscılık falan dahil..
lastik falan zaten aracla alakası yok kendınden fıyatlı birsey..

ıcınıze sındıyse alıp rahat rahat gezebilirsiniz ben gecen sene aldım motorunu toplattım tum parcaları deişti
ıscılıkte dahıl 2000 lıra harcandı
ucuz yani.. resimdekı arac alfa sizinse zaten onu ıkı kere bakıma goturdugunuz parayla suzukıyı bır prensese cevırebılırsınız.. :smiley:

hayırlısı olsun
emircan alfanın yeri ayrı zaten:smiley: maksat onu kırmadan bi kardeşl edinmekte:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR