Ynt: 1:25.000 Ölçekli Bilgisayar Haritası Nerden Bulunur?
Arkadaşlar herkese merhaba, sizden bir konuda yardım almak istiyorum, jeoloji mühendisliği bölümünde yüksek lisans öğrencisiyim, tez arazim için sizlerden yardım istiyorum, uzaktan algılama dersi kapsamında bazı programları kullandık ancak bu programlar şimdi lazım olmasına rağmen beni yarı yolda bıraktı, hocamız bize uydu fotoğrafı verdi ancak bu uydu fotoğrafını global mapper isimli programda çevirttirerek bazı uygulamalar yaptırdı, biz şimdi bu sistemi uygulayarak kullanamaya çalıştık ancak hiç bir faydası olmadı tez çalışmamızda. şimdi size bunu niye anlattım, benim tez arazim İzmir bornova ile manisa balıkesir üçgeninde, aynı sınıfta bir arkadaşımında muğla bodrum da, bize bu yerlere ait Topoğrafik haritalar lazım, bu öğrendiğim programlardan bu haritaları kendimiz oluşturmaya çalıştık ancak yapamadım, bize bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. İzmir tarafında benim yapacağım genel jeoloji haritasının bulunduğu paftalar hgk sorgu tabanında İzmir L18-a2 özellikle bornova karmaşığı ve üstünü karşılayan kısımlar izmir L18-a1 karşıyaka volkaniklerinin olduğu kısımlar, ve URLA-K17-b3 aliağa
harita genel komutanlığndan baktığımda bana k18-c1 k18-c2 k18-c3 k18-c4 ü ve k18-d1, k18-d2, k18-d3, k18-d4 olarak göstermiş orada yaklaşık 40 km ye 40 km lik bir alanın genel jeolojisini rezive etmem gerekiyor, harita konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz? İzmir bornova ile manisa merkez arasını kapsayan bölge ile menemen karşıyaka arasında kalan bu 4 ilçeyi kapsayan topoğrafik haritalar lazım...
kız arkadaşım için ise N18-c ,O18-b , O19-a N19-d ye ait 1/25000 lik topoğrafik haritalar lazım, projemiz olmadığı için kendimiz karşılamaya çalışıyoruz ancak haritalar oldukça pahalı, onları almak için ailemizden destek bulamadık, bize bu konuda yardımcı olursanız seviniriz, emrejeo@hotmail.com mail adresim bana bu adresten ulaşabilirseniz çok memnun olurum...