1.2 Tsi Dsg + Çekme Karavan Kombİnasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gulec Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,930
Ekli dosyayı görüntüle 64097 selamlar arkadaşlar;
dsg muhakkak bi noktada problem çıkarabilir ama ben biraz kullanımla alakalı olduğunu düşünüyorum bunun.
1.4tdi 90hp 3 silindirli dsg polo ile çekiyorum. normalde de çok sakin kullanan biriyimdir. inanın carettayı çyle aşırı derecede yüklemediğiniz sürece bir zarar vereceğini düşünmüyorum.
Hocam carettayı motosiklet bile çeker,bu ölçü olamaz
Burada bir tonluk bir karavanı çekme konusunu tartışıyoruz

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
Hocam carettayı motosiklet bile çeker,bu ölçü olamaz
Burada bir tonluk bir karavanı çekme konusunu tartışıyoruz

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
selamlar murat hocam, ölçü olamaz tabiki inceden dsg-polo-çekme karavan kombinasyonlarına örnek olsun, okuyan arkadaşların fikri olsun diye paylaştım. şahsi fikrim 850kg karavan ve 1.2 benzinli dsgli polo ile o yolculuğa çıkmazdım.

Herkese görüşleri için teşekkürler. Ön turu tamamladım. İzmit - Eceabat arası git-gel yaklaşık 900 km yol yaptım. İlk izlenimlerim şudur; Karavan çekerken aracın çekişinde herhangi bir düşme yaşanmadı. Sakin bir şekilde kullandım. Ortalama 80 km/s ile gitmeye çalıştım. Buda bir dezavantajı getirdi. 5 saatlik yol İstanbul trafiğini de hesaba katarsak 8 saat sürdü. Yol boyunca hava 30-36 derece arasındaydı ve klima en soğuk ayarda orta fanda çalıştı. Rampa çıkarken triptoniğe aldım o şekilde kullandım. Onun haricinde hep "drive" modunda sürdüm. Git-gel ortalama 10 litre/100km yakıt yaktım. Normalde aracım uzun yolda klima açık 110 km/s ile 6 civari yakıt yakar. Bu beni düşündürdü. Yaklaşık %60 fazla yakıt ile gittim. Ayrıca hızımı bazı uygun noktalarda 100 km/s çıkardım. Bu zamanda karavanın sallanması ve arabayı domine etmesi de beni kaygılarndıran kısmı oldu. Sonuç olarak zaman ve maddi imkanlar el verirse arabayı değiştireceğim. Ama bu kısa zamanda yola çıkmadan önce zor gibi gözüküyor. Saygılar

Son düzenleme:

2015 Euro 6 1.2 tsi 110hp DSG şanzuman araba ve 850 kg çekme karavan ile 3000 km tura çıkmak istiyorum. DSG ile ilgili çok farklı fikirler var. Sizlerin yorumlarınızı duymak isterim ?
Not: Arabanın 1100kg römork çekeri vardır.
Sayın Güleç; bende 750 kg civarı bir karavan almak için hazırlıklara başladım. Aracım 2011 1.2 TSİ Skoda Yeti otmt, Sizde hangi araç var ve çekme konusunda sıkıntı yaşadınız mı acaba?

Gökçeada ya gidenler bilir, ada sörf merkezi olduğu için özellikle Romanya ve Bulgaristan dan çok gelen var, bunların bir kısmı da karavan ile geliyor. gözlemlediğim en çok Honda CRV oldu karavan için, yeni kasalardan, motor tipini görmedim ama devasa büyük çekme karavanlardı (CRV yi içine rahatlıkla alır üstüne de baya yer kalır).

karavan tecrübem yok, mekanik tecrübem ise kendimce iyidir..

şimdi DSG denen sistemi ilk çıktığından beri kullananlardan biriyim, 2.0 motordakiler pek sorun çıkarmadı en başta, 1.6 lardakiler uzun süre problem çıkardı (2013 passat 1,6 TDI 2 sene kullandık) ve 2014 ya da 15 sonrasın da geliştirdiler. şu an için en azından sıkışık trafik ve sıcak havada yolda kalmıyoruz, bu büyük başarı bizim için!

DSG ya da başka bir yarı otm sistem fark etmez bu tip yarı otomatikler size kısa zamanda problem çıkarmasa bile ileriki zamanlarda ya size ya da bu aracı 2. el alacak olan zavallıya ciddi problem açar, yukarıda bir arkadaş da demiş, düz vites olsa en kötü ihtimal baskı balata yer ve dönüşte halledersiniz..

kaldı ki Güleç nikli arkadaş da tüketimin aşırı arttığını belirtmiş, hem de ortalama 80 ile giderken, bu da hem motorun hem de şanzımanın zorlandığı anlamına geliyor.
ufak römorklar falan neyse de büyük olanlar küçük motor ve otm/yarı otm şanzıman için tehlike. daha dün kendi Jeep aracım için forumları karıştırıken 178k da 2007 Jeep WJ 3.0 CRD motorun karavan çekerken piston kırdığını okudum ki sürati de ortalama 110 muş (İngiltrere de olmuş olay).

Sayın Güleç; bende 750 kg civarı bir karavan almak için hazırlıklara başladım. Aracım 2011 1.2 TSİ Skoda Yeti otmt, Sizde hangi araç var ve çekme konusunda sıkıntı yaşadınız mı acaba?

Sayın "dersimurg", bir önceki mesajımda detaylıca tecrübelerimi paylaştım. Umarım size yardımcı olur. 170Nm tork, 110hp ve 1100kg römork kapasitesine sahip bir benzinli araç ile 850kg karavanda tek sıkıntım fazla yakıt sarfiyatıydı. Onun haricinde dikkat çeken bir durum söz konusu olmadı. Sakin kullanmak koşulu ile... Saygılar

Herkese merhaba,

2015 Euro 6 1.2 tsi 110hp DSG şanzuman araba ve 850 kg çekme karavan ile 3000 km tura çıkmak istiyorum. DSG ile ilgili çok farklı fikirler var. Sizlerin yorumlarınızı duymak isterim ?
Kesinlikle yola bile çıkmayın şanzıman arıza verir siz yazan römork çekme değerlerine bakmayın yokuş yukarı durursanız kalkış yapamazsınız
Zira benim 1600cc 106 beygir arabam var manuel vites 900 kg karavanımı zor çekiyor yokuş yukarı kalkış zor yapıyor çok yol yaptım biliyorum benden söylemesi.En az 2000cc araç lazım

Herkese merhaba,

Kesinlikle yola bile çıkmayın şanzıman arıza verir siz yazan römork çekme değerlerine bakmayın yokuş yukarı durursanız kalkış yapamazsınız
Zira benim 1600cc 106 beygir arabam var manuel vites 900 kg karavanımı zor çekiyor yokuş yukarı kalkış zor yapıyor çok yol yaptım biliyorum benden söylemesi.En az 2000cc araç lazım

Herkese merhabalar,

Sizlerden ve tecrübeli karavancılardan aldığım geri bildirim sonunda 1.2 TSI DSG 170Nm aracımı 1.4 TSI DSG 250Nm araç ile değiştirdim ve karavan turumu sıkıntısız belasız tamamaldım. Cevap verip katkıda bulunan herkese teşekkürler.

Herkese merhabalar,

Sizlerden ve tecrübeli karavancılardan aldığım geri bildirim sonunda 1.2 TSI DSG 170Nm aracımı 1.4 TSI DSG 250Nm araç ile değiştirdim ve karavan turumu sıkıntısız belasız tamamaldım. Cevap verip katkıda bulunan herkese teşekkürler.
karavanım 850 kg diyordun. 850 kg ham ağırlıkla mı yola çıktın yoksa üzerine eklemeler mi yaptın. son sorum ise araç önden çekermiydi ? yani önden çeker araç ise yokuşlarda dur kalk yaptıysan zorluk yaşayıp yaşamadığını merak ediyorum.

karavanım 850 kg diyordun. 850 kg ham ağırlıkla mı yola çıktın yoksa üzerine eklemeler mi yaptın. son sorum ise araç önden çekermiydi ? yani önden çeker araç ise yokuşlarda dur kalk yaptıysan zorluk yaşayıp yaşamadığını merak ediyorum.
Sayın "farazicosmos", en son full doldurup yola çıktığımızda tarttırdım. Katar ağırlığı 1120kg geldi. Açıkçası biz bile şaşırdık 950kg geçmez diyordum.
Araba ruhsatında 1500kg çeker değeri var. Herhangi sorun yaşamadık. İkinci sorunuz için : araç önden çekerli. Araç ile araziye veya yayla benzeri yerlere gitmedim fakat yokuşlarda (yaklaşık %10 eğim alsaft ve stabilize yol) dur kalk yaptığımda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şunu da belirtmem lazım aracın lastikleri 245 yanağa sahip, orjinal lastikleri ise 205 yanak vardır. Belki bu yanak genişliği yokuşlardaki kalkmalarda fark ettirmiş olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR