ertunk
Kamp II
HGS Hesabınızı FSM vb geçişlerden 15/20 gün sonra kontrol edin hatalı geçiş tahsilatının düzeltilerek hesabınızdan tahsil edildiğini fark edeceksiniz. KÖİ geçişlerinizi tavsiyemdir Nakit gişeden yapın, HGS tahsilatını sildirin K.Kart ile ödeyin ve makbuzu min 6 ay saklayın. Boş vakitte kullandığınız KÖİ işletmesinin giriş ve çıkış gişeleri arası alınması gereken ücretle sizden alınan ücreti de karşılaştırın. Kimi zaman daha uzun mesafe ücreti tahsil edilmesi söz konusu olabiliyormuş, benim başıma gelmedi. Motorcular arasında bunu fark edenlerin videoları dolaşıyor sosyal medyadabu ay gidiş-geliş yaptım çekme karavanım ile FSMden, ikisinde de normal otomobil ücreti kesilmiş. Bu iş tamamen piyango gibi, kısmet işi
Muhtemelen cihazlı tespit otomobil olarak yapılırsa öyle kalıyor, ama kaçak geçiş gibi olup gözle kamera incelemesine düşerse orada karavan olduğunu görüp ona göre kesiyorlar.
Ama mesela Özel Otobanlar kesinlikle sektirmiyor hepsi direkt 3. sınıf ücretini yapıştırıyorlar. İstanbul-İzmir, İzmir-Aydın, Aydın-Denizli otobanlarını kullandım hepsinde 3. sınıf ücretleri geçerli olmuş tek bir tane atlayan yok, özel şirket kuruşunu sektirmiyor tabi. Ama açıkçası çekme karavanla normal şehirlerarası yol çilesi çekmek istemediğim için yine de tercih ediyorum, dümdüz yolda basıp gidiyorsun.