değerli kardeşim kraina,pajeronun sağlamlığını biliyorum aslında çünkü 8 sene v6 3000 94 modelini kullandım.gönlüm tabiki pajerodan yana yol tutuşu,arazi kabiliyeti,şanzuman özellikleri nissan daha iyi bence,nissan kötü demiyorum ama pajeroya göre yetersiz kalıyor.forumlardan okuduğum kadarı ile pajeronun fahiş parça fiyatları ve servisi beni biraz olsun duraklatıyor,pathfınderin parçalarının neredeyse tamamının navara ile uyumlu olması aklımı çeliyor ama gönlüm pajero aklım pathfınder diyor gel de çık işin içinden.Yiğito kardeş senin aklın biraz Pathfinder dan yana sanki..
Pajero 2003-2007 arası diyorsan, III.nesil Pajero istiyorsun.. 2007 den sonrası IV. ve son nesil..
ama Pathfinder da yanılmıyorsam 2003 ya da 2004 te kasa değişti, hani şu dunehawk ızgaralı kasa.
Pathfinder ın o kasasının şekli güzel ancak III.nesil de olsa Pajero ile arasında ciddi sağlamlık ve klas farkı vardır..
hatta oturuş ve sürüşte bile biri gerçek bir arazi aracı diğeri ise sanki daha binek arabaya yakındır..
yine de tercih sizin..
hele dur bakalım ALLAH ne gösterecek,mesajıma yazdığın cevap için teşekkür ederim.Nazik mesajına teşekkür Yiğito kardeş. Pajero nun efsanesini de kullanmışsın. patlat gene bi Pajero..
Benim hem aklım, hem kalbim Pajero demişti. 2011 de düştü aklıma (ve kalbime), sabrettim ve nihayet 2015 te kavuştum.
Bu süre zarfında (yaşadığım ülke Ukrayna'da) ne araçlar denedim !
Pajero burada arazi araçlarının en çok satanı Toyota Land Cruiser lar kadar sağlam, arazide aynı verim alınabilen ama daha ucuza ulaşılabilecek, pragmatik bir araç olarak kabul görür.
Bu ülkenin yollarının ve ikliminin getirdiği zorluklarla, Land Cruiser kadar başedeceği bilinir.
Zor coğrafyadaki insanların, uzun süreçli derin tecrübelere dayanan tercihlerini önemsemek faydamıza olur düşüncesindeyim.
Sağolun varolun,verdğiniz cevap için.youtube dan pathfınder videolarına baktığım zaman hafif arazide iyi iş yapıyor gibi bir durum var,bizde ağır offroad yağmayacağımıza göre mantıken olabilir gibi geliyor.bizimkisi çocuk eğlendirmek,evin ihtiyacını karşılamak olacak.MISIR daki dedemden miras kalırsaİyi aksamlar, nissan pathfinder r 51 kullaniyorum. İnanilmazda memnunum, aracin bulunup, bulunamamasi anlamsiz bir tartisma konusu. Clio almiyoruz... Nissan pThfindet usa pazari için uretilen bir araba, Tiurkiye de onunu Navara kesmistir.. Kimse ayni gorunumu varken 3 kati fiyat verip pathfinder almak istemedi haliyle.. Bu bir acidan avantaj oldu aslinda, neredeyse tumbon takim ve onemli parcalar navara ile ayni ve bolca yedek parca bukursun. Pajero kullanmadim ama arazide dHa basarili olacagini dusunuyorum, arazide hardboy olacagim dersen dusunmelisin yok böyle bir niyetim diyorsan tartismaya gerek yokki : Pathfinder
Sonunu düşünen kahraman olamazTC de pajero veya pathfinder farketmez, o tip bi araca sahip olabilmek, alımından tutumuna adeta 'kahramanlık' demiştim ya, demek ki TC de pajeroculuk daha büyük kahramanlıkmış
dostlar, zaten pajero var diye ağır araziye girmiyoruz ki.. aracı donamadan ve hele tecrübe olmadan pajero olsa ne olur..![]()