Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Uv-82 ile amatör frekanları kullanabilirsiniz. Anarad veya Trac röleleri aktif olarak kullanılıyor. Bu röleleri kullanabilmeniz için de amatör telsiz lisansı olmanız zorunludur.
Program hala güncel mi bilmiyorum ama hava muhalefeti Çanakkale bölgesinde şu an biraz ağır. Karlar erimeye başlamış olsa da öğle saatleri haricinde sıcaklık sıfır ve altı seviyelerinde o yüzden ciddi buzlanma var. Kaz Dağlarından kasıt milli park içiyse yazın İzmir yangınlarından sonra orman...
Ben de ufak ufak araştırma yapıyorum. Çadır ve kamp kültürü edinememiş bir çok kişinin birer çadır edinip kamp alanlarına hücum etmesinden bunalarak zorunlu bir yönlenmemiz oldu. Umarım bu yoğunluk bilinçlenerek evrilir ve doğa severlerimiz artar.
Araştırmalarım neticesinde kullanılan...
Chrip programında bu problemi yaşıyorsanız; telsizden çektiğim klonu kaydettiğim ve düzenlediğim dosyayı kaydettiğim yeri değiştirerek çözdüm problemi.
Yalnız Avrupa, Amerika fiyatlarını örnek alacaksak TL'ye çevirmek doğru değil. Adamların parasına göre 40bin eu. Yani aynı mantıkla bizde de o kalemde bir araç 40bin TL olmalı. 80-200bin TL bandı biraz acımasız.
@EL_Guapo ben de ilk mesajınızdaki duygu ve düşüncelerinize sahibim.
Kendi adıma her yıl ailemle ciddi uzun yol yapıyoruz gezi amaçlı. Uzun yolda konfor konusu ciddi soru işareti yaratıyor. Güzel bir revizyondan sonra konfor konusundan bir artış olabilir mi bilmiyorum tabi bu bir ümit kapısı :D...
Ben de yeniyim bu konuda ama yönetmelikte şöyle geçiyor;
Sınav konuları
MADDE 14 – (1) Sınav müfredatının genel özellikleri şunlardır:
a) A ve B sınıfı: Bütün ilgili amatör radyo düzenlemeleri, haberleşme teknolojileri işletim prosedürlerini ve Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliğinde belirtilen...
2019 YILI İKİNCİ DÖNEM AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLAMIŞTIR.
2019 Yılı Amatör Telsizcilik Sınavı ikinci dönemi 27 Ekim 2019 Pazar günü Saat 14.00-15.00’de yapılacaktır.
Amatör Telsizcilik Sınav başvuru ve sınav giriş ücreti ödemeleri 11 Ekim 2019 günü mesai bitiminde sona...