Arama sonuçlarınız

1. Gelibolulu

İttihatçıların Belalı Silahşoru: Yakup Cemil

Ellerinize sağlık çok teşekkürler.

2. Gelibolulu

Benim Köyüm - İbrahim Sevindik (yılın Şiiri)

İnternette en çok paylaşılan ve okunan şiir budur. Ellerinize sağlık çok teşekkürler.
  3. Gelibolulu

Munzur Dağlarında Gülabioğulları - İbrahim Sevindik

Bence bu Yiğitliğin ve mertliğin öyküsüdür. Ellerinize ve yüreğinize sağlık çok teşekkürler.

4. Gelibolulu

Bizler Türk Polisiyiz - Afet İnce Kırat

Sevgili Afet İnce ablayı yürekten kutluyorum emeğine sağlık çok teşekkürler.
  5. Gelibolulu

Benim Köyüm - İbrahim Sevindik

Türkiye'de gelmiş geçmiş en güzel köy şiiri budur. Sevgili İbrahim beyi yürekten kutluyorum. Ellerine ve yüreğine sağlık çok teşekkürler.

6. Gelibolulu

Sarıkız Efsanesi

SARIKIZ EFSANESİ Sarıkız, Çanakkale iline bağlı Ayvacığın bir köyünde ailesi ile yaşarken,küçük yaşta annesi vefat eder. Babası sarıkıza “biliyorsun anneni çok severdim, burada çok hatırası var, anneni unutmam zor oluyor. Buradan göçelim" der ve Kazdağlarının eteğindeki Güre köyünün...

7. Gelibolulu

Benzetmeye Bak Çay Demle

BENZETMEYE BAK ÇAY DEMLE Çay'ı Çok Sevdiğimi Söyleyince , Yaşlı Bir Teyze Anlattı Geçenlerde Bak Evladım Diye Başladı Söze: Çayın Alt Demliği Evdeki Kaynanadır ; Devamlı Kaynar Durur. Üst Demlik Evdeki Gelindir; Alt Demlik Kaynadıkça O Olgunlaşır, Demlenir. Gelinin Kocası İse Bardaktır ; Biraz...
  8. Gelibolulu

Yazımı Kışa Çevirdin - İzzet Altınmeşe

YAZIMI KIŞA ÇEVİRDİN Yazımı kışa çevirdin Bak gözümde yaşa Leylam Mevlam ayrılık vermesin Gökte uçan kuşa Leylam XXX Aşkınla yaktın sinemi Aldın gittin benden beni Viran eyledin hanemi Vurdun taştan taşa Leylam XXX Sensiz dünya bana dardır Daim işim gücüm zardır Aşkın boran, sam, rüzgardır Her...
  9. Gelibolulu

Helal Olsun Saraya - Afet İnce Kırat

HELAL OLSUN SARAYA Bozguncular haykırır gün kara gece kara Bir kişi karar versin siyaset bir cerahat Kıyamet mi kopacak millet kalsa fukara Sarılın yorganlara uyuyun rahat rahat. Sonunuz kötü olur girmeyiniz araya Çoğunluk kabul etmiş helal olsun saraya. XXX Onlar yesin gönlünce biz duydukça...

10. Gelibolulu

Koca Seyit - Ali İhsan Gürbüz

KOCA SEYİT Cenkte bayraklaşıp candan söylenen Bir Seyit anlatılır, bizde bir Seyit. Hikmet Huda’nındır bilir inanan Kolay anlatılmaz, sözde bir Seyit. XXX Katıldı savaşa o genç çağında, Bir vatan aşkıydı, yanan bağrında Bütün bir milletin öz dimağında, Kazılmış yaşıyor, izde bir Seyit. XXX Bir...

11. Gelibolulu

Bir Aşk Değiyor - İbrahim Sadri

BİR AŞK DEĞİYOR Kapına biri gül bırakıyor tanımadığın Trafik birden açılıyor Köprüden geçişte para almıyor gişedeki kadın Bi o kadar yakışıyor üstüne siyah kazağın Menekşe tutuyor köşe başında yalnızlığın Sarı kanaryalar hep senin için kazanıyor Ne de güzel geliyor insana sırtından vurulması...
  12. Gelibolulu

Yeşil Bir Dünya İstiyorum - Salih Çetin

YEŞİL BİR DÜNYA İSTİYORUM Betonların az, bahçelerin, parkların bol olduğu, Akaryakıt kullanımının az, oksijenin bol olduğu, Yakılan ağaçların olmadığı, dikilen ağarların bol olduğu, Çevre dostu insanların olduğu bir dünya istiyorum. Mermilerin, bombaların uçmadığı, beyaz güvercinlerin uçtuğu...

13. Gelibolulu

Atatürk Sevgisi - İbrahim Sevindik

ATATÜRK SEVGİSİ Bir ülke görün Atasını böyle seven Ve onu her yerde taktir eden İşte bu Aziz Türk milletidir XXX Bir ülke görün Atasının değerini bilen Ve onunla her zaman güçlü olan İşte bu Aziz Türk milletidir XXX Bir ülke görün Atasını dünyanın en büyük lideri olarak gören Ve onu her yerde...
  14. Gelibolulu

Brastikli Aziz Ağa

BRASTİKLİ AZİZ AĞA Erzincan yöresinin ünlü halk kahramanı. Mangal gibi yüreği olan bir kartal. Ülkesini parçalamak isteyenlere karşı savaşan bir silahşör. Yıllarca hep düşmanlarını titreterek yaşamış yiğit bir adam. Aziz Ağa 1852 yılında Erzincan'ın Kemah ilçesine bağlı Brastik köyünde dünyaya...
  15. Gelibolulu

Havranlı Seyit Onbaşı

SEYİT ONBAŞI Çanakkale Savaşı kahramanlarından (D. Eylül 1889, Balıkesir'in Havran İlçesi Çamlık (Manastır) köyü - Ö. 1939, Balıkesir). Seyit Ali Çabuk veya Seyit Ali Onbaşı olarak da bilinir. Soyadı kanunundan sonra kendisine "Çabuk" soyadı verilmiştir. Baba adı Abdurrahman, anne adı...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri