Arama sonuçlarınız

1. drares

Kiralık Karavanla Amsterdam'dan Paris'e

Corona virüs salgınından dolayı insanların evinden çıkamadığı şu zor günlerde biraz oyalanma adına 2014 Mayıs'ında yaptığımız 1 haftalık geziyi paylaşmaya karar verdim. Üzerinden uzun zaman geçtiği için bazı detaylara değinmem güç olacak. O nedenle özellikle konum, koordinat bilgisi gibi şeyleri...

2. drares

Karantina Günlerinde Dostlardan Haber Almanın Önemi

Merhaba arkadaşlar, siteye üye olalı 15 seneyi geçti. Burada bir çok kişiyle tanışma fırsatını elde ettim. Corona virus salgını nedeniyle bir çok kişinin sağlık durumunu merak etmekteyim. Eminim benimle aynı duyguları bir çoğumuz paylaşıyor. Bu başlığı o nedenle açtım. Herkes çok kısa bir iki...
  3. drares

Romanya

Merhaba karavan sever dostlar. 2019 yılının gezisini başlıktan da anlaşılacağı üzere Bulgaristan- Romanya gezisi olarak planladık. Aydın'dan "gezentiler" grubu olarak 4 kafadar aile motokaravanlarımızla bu rotayı gezmeyi planlıyoruz. Asıl hedefimiz Romanya olmasına rağmen yolumuz üstündeki...

4. drares

İsviçre'de Bir Hafta

Arkadaşlar 2010 yılında İsviçre'ye yaptığımız karavansız gezimizi Aşağıdaki linkte paylaştım. İlgilenenlere duyurulur :) İsviçre'de Bir Hafta
  5. drares

Köyceğiz Yuvarlakçay Defne Restoran

Buraya 15 gün önce gittik, Topgözü mevkisinde büyük bir bahçe içinde geniş otoparkı olan bir restoran. O gece 4 karavan konakladık. Restoranda yeme içme ve kahvaltı işini hallettiğimiz için ekstra bir konaklama ücreti istenmedi. Ortam hem karavan hem de çadır konaklamasına elverişli. Ama yolu...

6. drares

Ducato Boya Problemi

2010 yılından beri 2007 model yeni kasa ducato maxi kullanıyorum, son 3 yıldır sürekli olarak özellikle aracın ön üst kısmında fazla olmak kaydıyla bölgesel olarak boyaları dökülüyor. Ustalarla görüştüğümde araba yıkaması için kullanılan basınçlı su tabancalarının zarar verdiği söyleniyor. Ama...

7. drares

Kısa Geziler, Karşıyaka

Karavan dostları bu gün sizlere hepimizin çok iyi bir bölgeyi bir karavancı gözüyle tanıtacağım. Bildiğiniz gibi Aydın'da yaşıyorum. Bizim için İzmir'e gitmek komşuya gitmek gibidir. Bazen sadece dolaşıp gelelim diye bile İzmir'e gittiğimiz olmuştur. Bu hafta sonu eşim çok sıkıldığından ve bir...
  8. drares

Tralleis Camperle Gezi Notları 2015

Sevgili karavan severler. Bundan sonra karavanımızla yaptığımız, kısa gezileri buradan paylaşacağım. Özellikle tanıtmak istediğim yöreleri yine ayrı başlıklarla sizlere paylaşmaya devam edeceğim. İlk görüntüler Evsekler köyündeki kahvaltılarımızdan, bu fotoları daha önce kısa geziler adlı...
  9. drares

Kısa Geziler; Evsekler 'de Kahvaltı

Bu sabah, kahvaltı için Evsekler köyü'nün üst tarafındaki göletin kıyısına gittik. Burası Aydın'a yaklaşık 20 km uzaklıkta bahar aylarında doğal güzelliği ile keyif veren bir alan. Aslında yaz aylarında orman yangınlarıyla mücadele için oluşturulmuş yapay bir gölet alanı. Toplamda 1500 m2 kadar...

10. drares

Akyaka'da Haftasonu

Bu hafta sonunu Akyaka'da geçirdik. Çocukların sömestr tatili nedeniyle yanımızda olmamaları ve hava durumunun ümit vaat etmesi iştahımızı kabartmıştı. Kurban bayramından beri karavanımızla bir yerlerde kalamamıştık. Çocukların eğitim maratonu ayağımızı bağlayan en büyük engelimiz. Bu süre...

11. drares

Kısa Geziler; Paşa Yaylası

Dostlar bu Pazar günü eşimle birlikte gezmeye çıktık, nereye gideceğimizi planlamamıştık. Eşim Paşa yaylası fikrimi onaylayınca rotamız belli oldu. Paşa yaylası, Aydın'ın yaylalarından birisidir. Yaklaşık 21 km uzaklıktadır. Asfalt yolla ulaşımı, yayladaki tek oteli ve yaylaya son zamanlarda...
  12. drares

Tur 2014

Dostlar, 2014 Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu bu gün başladı. Alanya'dan başlayan tur, batıya doğru devam ederek İstanbul'da sona erecek. Tur hakkında bilgi; "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu” 1963 yılında "Marmara Turu” adıyla start almış, ilk kez 1965 yılında Uluslararası statü kazanmış...

13. drares

Karavanla Amsterdam'dan Paris'e

Dostlar merhaba, karavan sevdasına ilk tututulduğum yıllardan beri hayalimde olan gezilerden birini gerçekleştirmek üzere harekete geçtik. Mayıs ayında 1 haftalığına Amsterdam'dan kiraladığımız karavanımızla (2 aile-2 karavan) Paris'e uzanacak bir rota üzerinde gezi yapacağız. Niyetimiz...
  14. drares

Gezi Yazısı Hazırlamak

Dostlar burada bazı tespitlerde bulunmak istiyorum. Gezi yazısı hazırlamanın nasıl zor olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bir çok insan gittiği yerin keyfini sürerken ben gezdiğim her yeri bir de gezenbilir üyesi gözüyle görmeye çalışırım. Değişik açılardan fotoğraflarını çekerken kafamda...
  15. drares

Kısa Geziler; Balçova'da Termal Keyfi

Dostlar merhaba, çok uzun zamandır karavanlı gezilerimi sizlere aktarmamam bazı dostlarımızda "Haşmet karavanını hiç kullanmıyor galiba" düşüncesi doğurmuştu. Bu düşünceye benim son zamanlarda içinde olduğum yoğun iş tempoma farklı eğitim çalışmalarının da eklenmesiyle yaşadığım yoğunluk neden...

16. drares

Karavanla Kış Mevsimin Kamp Yapma

Dostlar, son zamanlarda bir çoğumuzun karavanını kış aylarında da kullanmaya başladığını görüyorum. Yaz aylarında kamp kolay, her yer kamp alanı, her yer cıvıl cıvıl. Çocukların arkadaşları bol, kampa gidilecek arkadaş her zaman bulunuyor.Peki kış aylarında karavanda akşamları neler...
  17. drares

Tralleis Kamper ile Akyaka-Hisarönü-Datça

Dostlar yeni kamper-karavanımızla çıktığımız ilk gezide ikinci durağımızdayız. Cuma akşamı iş çıkışı karavanımızı hazırlayıp akşam saatlerinde yola koyulduk. Aslında çok planlı bir rotamız yoktu. Havaların aşırı ısınacak olması daha güneye gitmenin riskli olacağını söylerken, az yol gidip temiz...
  18. drares

Yoğuşma Önleyici Levha

Arkadaşlar, izolasyon malzemelerini incelerken sika therm diye bir levhaya rastladım, karavan izolasyonunda bu levhalar taşyününden sonra kullanılırsa yoğuşmayı engeller mi? 6mm kalınlığında olan bu levhalar tanesi 6,70 TL'ye satılıyorlar. Ürünle ilgili açıklama şöyle; • Sika Therm-03/06 yoğuşma...

19. drares

Kısa geziler, İkizdere baraj gölünden Tire'ye

Arkadaşlar sizlerle 9 Ekim pazar günü yaptığımız günü birlik gezimizi paylaşacağım. O sabah hava yağışlı olmasına rağmen ev halkının evde oturmaya niyeti yoktu. Aslında yağmur yağarken dağlarda olmayı özlemiştik. Eşimin "bizi Tire'ye götürsene" sözü rotamızı belirledi. Kahvaltı sonrası sırt...
  20. drares

Kamp ve karavanda çocuklarımız

Arkadaşlar siteyi incelediğimde konular içinde böyle bir başlık olmadığını fark ettim. İçimizde küçük çocuğu olan bir çok arkadaş var (ben de dahil). Çocuklarımızın karavanda ya da kamptaki davranışları, bakış açıları, memnuniyetleri, huzursuzlukları hepimizin ortak problemi. Ben burada...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,893
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
gulo1969

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri