Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
forumda sizin yazınızı şimdiye kadar görüp okumadığım için kendime kızdım. elinize ve klavyenize sağlık. 14 000 küsur km yolu 25 günde hem de o kadar berbat yollarda yapmak gerçekten tam anlamıyla kanın damarlarda çok hızlı akmasını gerektiriyor herhalde. ben haziranda 32 günde 14 000 km yolu...
ben ilk kez bir magellan gps edinip (sanırım 2002 idi) haritasız sadece gps ile 3-4 günlük keşiflere çıktığımda (ilk keşifte sedat açıl bilem vardı) mecburen kendim öğrenmiştim, türkçe menü zaten hayaldi. her iki markada da bir kaç dakikada dedikleriniz bulunuyor ama yazmak.aklıma gelmemişti...
cemal bey selamlar,
size özelden numaramı gönderdim, telefonla konuşalım, önceliklerinizi belirlersek rota en kolay şey.
Sent from my MI 6 using Tapatalk
muhtemelen, ben magellan kullanıyorum, gps ofiste test etme şansım yok. siz garminle.nasil kaydedildiğini bulduysanız yazin ki daha sonra arayanın işine yarasin.
çeşmenin başında iken menüde nokta kaydına girip kaydedin ve kaydederken de nokta simgesi olarak çeşme simgesini seçin. o rotada yürürken çeşme simgesi rotada görünür. ya da belli bölgede birden fazla çeşme kaydedip en yakın çeşmeye git dediğinizde de sizi en yakın çeşmeye götürür.
Sent from...
yürüyüşe başladığınız yerde geçmişteki iz kayıtlarını silin, yürüyüş esnasında gps açık olduğu sürece izinizi kaydeder. gittiğiniz son noktadan sonra izi ters çevir dediğinizde sizi adım adım geri başlangıca götürür. isterseniz bu iz kaydının tamamını ya da rota şeklinde (daha az...
selamlar,
ben rusya'da olmaktan mutlu oluyorum. beyaz rusya dahil -ki kuralı çiğnemeniz ile ceza yemeniz arası 10 dakika, tahsilat 15 dakikadır- doğası süper, beklentim rusya'da asla yemek değil (mesela yunanistanda sadece yemek) çok sıkışırsam mc donaldsa gidiyorum, canım bizden bir şeyler...
bıçak ve alet koleksiyonunuza bayıldım. belli ki deneyimlisiniz. belki de sizde vardır ama bence en hafifinden bir çadır konforunuza katkı yapardı, bir de uydu takip ve imdat isteme cihazı kanımca solo kamplarda yanınızda mutlaka olmalı. delorme (garmin) inreach ya da spot cihazlarından birisi...
Selamlar Nedim Bey,
Off-Road sürüşünde derenin akışı boyunca ya da tersine yani uzunlamasına takip edilmesi mutad bir davranış şekli değildir, su geçişleri ya da dere geçişleri yolu en kısa tutacak şekilde, mümkünse daha önce araçlar tarafından kullanılmış bir güzergâhtan dere akışına dik bir...
elim rahatlasın detaylı rapor yazacağım, bu sefer ukraynadan macaristana geçtim, çok istememe rağmen romanyaya giremedim ama sırbistana iki kez girdim ve belgradda bir gece kaldım. hiç sorun yaşamadım. sorunu bir ab ülkesi olmasına rağmen araba ruhsatına 1 saat elindeki normal feneri tutup sahte...
herşey hayalini kurmakla başladı bende. bugünden geci yok, açın yandex haritaları, çok bacaklı hayali rotalar oluşturun. tarih belirleyin, booking.com dan otel ya da daire bakın, yakıt fiyatı bakın. sonra bir bakmışsınız yollardasınız…
hayal etmeyen yaşayamaz
karlovy vary'ye ilk gidişimiz değildi, bu kez gitmedik. ne yazık ki fotoğraf da yok. ama bir dahaki sefere kesinlikle çekip paylaşırım.
ben hiç bir ülkenin koyduğu kuralı çiğnemem. kural sorgulamam. sadece uyarım. ama bulgarlar beni bile çileden çıkarttılar. nerede türk plakalı araba görseler durdurup rahatsız ediyorlar. ben 1000 km fazladan yol teperim ama o köpeklerle de muhatap olmam. o kadar diyeyim. yani işin özü çalı...