Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yinede tekrar altını çiziyorum Türkiye ekonomik şartlarında arazide WJ..
WK da gayet iyi tabiki arazide. Çok güzel videolar var bu konuda..
Lakin iki konu önemli; Ne kadar sensör arazide o kadar arıza ve arıza yüksek tamir ve arazi hazırlığı maliyetleri.
Bu yüzden arazi ise wj diyorum.
Daha ziyade otoyol aracı ve yedek parça maliyeti daha yüksek.
Piknik vs cayir cimen sorun olmaz offroad da maliyeti yüksek olur. Daha ziyade otoyol. Ondandır.
Ne demek her zaman. Bu arada herkese yazdığım tavsiyeyi size de yazayım. Ne alirsaniz alin kenara bir 5.000 atin. Masraf buyuk ihtimal cikar, cikarsa uzulmeyin. Cikmaz ise ne ala aracinizla birlikte guzel bir tatil yaparsınız.
Landlar icin bir soz vardir yag damlatmiyorsa yagi bitmistir. Surekli bi yag takviyesi masrafi var bunun disinda da minik minik her ay 300 filan masraf istiyor.
Valla onlar motor isteyenleridir. Motor isterse masraf daha bile fazla olur. Kolay arac degil lakin keyfi de bambaska.
Bu arada sevkinizi kirmak istemem ama bahsettiginiz butcelerde temiz arac bulmakta zorlanirsiniz. Basinizi agritabilirler.
İkisini de toparladim ve kullandim. İkisinin de 45-50ye alacağınız modeli süperizlere gebedir ve en az 6 - 7 bin masraf yer. En az diye tekrar altını çizeyim. TD5 in herşeyi tamam dedikten sonra bakım masrafları daha yüksektir.
Ha sunu da net olarak soyleyim TD5 in kukremesi de ayri bir keyiftir.
Herkese merhaba..
Yaklaşık 1 senedir offroad bölümünde forumdayım fakat son aylarda bisiklete ağırlık vermemle birlikte buradaki bu başlığı daha yeni fark ediyorum. :)
Genellikle haftaiçi 2 gün ve ctesileri sabah erken saatte Eymirde spor amaclı biniyorum. Otoyol dışındaki doğa tur gezilerine...