Arama sonuçlarınız

1. fsirin

Türkiyenin Adama Tövbe Ettirecek Yolları.

Aynı şekilde Türkiye'deki birçok yaylaya gitmiştim. Dengeli bir araçtı. Motor arkada çekiş arkada, kolay kolay patinaja düşmezdi.

2. fsirin

Türkiyenin Adama Tövbe Ettirecek Yolları.

Ben de o rotayı 2 defa yaptım. Devam edip haldizan zirvesini aşıp soğanlı dağlarının Bayburt tarafından Anzer (Ballıköy)'e ulaşmıştık. İlk gidişte altımızda 126BIS oradaki adama yol varmı diye sorduğumuzda adam araca bakınca var ama yok demişti. 90'lı yıllardı. Daha sonra 2000'lerde tekrar...
  3. fsirin

Desülfatör Kullanan ya da Yapan Var mı?

Sitede bir sorun vardı sanırım tekrar deniyorum. Aynı hata devam ediyor. Neyse şemada serbest geçiş diyoduna paralel led kullanmışlar. Yani sizin uyguladığınızda da 1.8K dirence seri olan kondansatör gibi çizilmiş eleman led olabilir. Darbe uyguladıkça yanması ve darbeyi izlemek için.

4. fsirin

Desülfatör Kullanan ya da Yapan Var mı?

Kolay gelsin. Ben de baktım, önce diyoda paralel snubber yapmış diye düşündüm ama sonra bir şemada led bağlandığını da gördüm. Direnç değeri led bağlamaya uygun. Bu şema n kanal mosfet ile yapılmış.
  5. fsirin

Solar Panellerim Çalışıyor Mu...

Tepeden ayırmak zorsa regülatör girişinden ayırıp kısa devre de yapabilirsiniz. Ama pens ampermetre lazım.

6. fsirin

Solar Panellerim Çalışıyor Mu...

D En kolayı DC pens ampermetre ile test yapmak. Panel ucu kısa devre yapılır her panelden geçen akım test edilir. 190A panel için kısa devre akımı yaklaşık 10A'dir.

7. fsirin

Hyundai Country Karavan Yapımı

Hadi çabuk bitir de gezelim diyor herhalde.
  8. fsirin

Alttaki rezervi büyük herhalde, konulan yakıt rezervi doldurmuş. Yoksa 150TL yaklaşık çeyrek depo.
  9. fsirin

Ekte verdiğim listeye göre (yanlış araca ait değilse) depo 95lt.

10. fsirin

Tamam siz zaten irtibat halindeymişsiniz. :smiley:

11. fsirin

Kolay gelsin, Hyundai Country şekli ve boyutları ile karavan olarak güzel duran bir araç. Daha önce iki tane daha aracın yapıldığını biliyorum. İlk olarak 2012 yılında forumda yapımı paylaşılmıştı. Karavanınızı yaparken faydalı olacağı düşüncesiyle linklerini paylaşıyorum...
  12. fsirin

Halk Otobüsünden Karavan Olurmu?

Avrupada karavancılıkta Propan tüpleri kullanılıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa lütfen düzentin. Özellikle kışın. Propan'ın buharlaşması çok daha düşük sıcaklıklarda gerçekleşebiliyor. Bütan ise sıfırın altında sıkıntılı. https://www.campingworld.com/maintain-your-rv/propane/propane-cylinders...

13. fsirin

Halk Otobüsünden Karavan Olurmu?

Sanırım LPG denmek isteniyor. LPG Propan ve Bütan gazın karışımı. CNG ise sıkıştırılmış metan gazı. LPG ülkemizde otogaz olarak yaygın. Fiyatlandırmada çok ucuz olmadığını söyleyebilirim. Yaklaşık 0.55 olan kg/lt hesabıyla 12Kg LPG karşılığı 22lt gibi bir değer oluyor. Otogaz olarak lt...
  14. fsirin

Webasto Voltaj Problemi

Bunu akü boşken yapıyorsa; 25-40Ah dolum olduğunda akü dolmuş gibi duruyor. Akü bitik olabilir. Akü doluluğunu, genel olarak, akü geriliminden takip edin. Bu %'lik göstergelere fazla da güvenmeyin.
  15. fsirin

Webasto Voltaj Problemi

Doğru haklısın bazı şerit ledler fazla güçlü. Bahsettiğin 5050 'den 5m şerit led kullacak bir karavancı düşünemiyorum. 5050 ledin 1m'sinin verdiği ışık neredeyse 100W akkor lamba ile aynı. 5m kullanılırsa; ufacık karavanda 5 tane ampul gibi olur. Bu 5050 ledden karavanın dış aydınlatması için 1m...

16. fsirin

Sadece Alternatör Şarjı Ile Yaşam

"Dolum güçlendirici" çekme karavancı için daha fazla gerek duyulan bir ekipman. Kablo boyu uzadıkça gerilim düşümü artacak ve yaşam aküsü yeterli şarj almakta zorlanacaktır. Akü akım çekmeye çalıştıkça gerilim düşümü yüzünden düşük akımla şarj olacaktır. Ara kabloyu biraz kalın tutmak bu...
  17. fsirin

Webasto Voltaj Problemi

Led aydınlatmalar kayda değer bir şey çekmeyecektir. 3 tane 3W led 700mA çeker. 1W ledlerse 300mA, şerit ledde cinsine ve uzunluğuna göre, karavan aydınlatma amaçlı çekilen akım Akü için hiç bir şey. Akü gerilimi hızlı yükseliyorsa, akü kapasitesi çok düşmüş olabilir. Akü değiştirmekten başka...
  18. fsirin

Webasto Voltaj Problemi

Aküden gibi duruyor. % doluluk göstergeler doğru göstermiyor olabilir. Gerekirse başka bir akü ile deneyin veya dışarıdan elektrik alıyorken test yapabilirsiniz.

19. fsirin

Webasto Voltaj Problemi

Isıtma bujisi devreye girdiğinde gerilim çöküyordur. Akü üzerinde de gerilim düşüyormu kontrol edin. Aküde düşüş az ise Webasto'ya aküden ayrı hat çekin, sigorta eklemeyi de ihmal etmeyin. Aküde de düşüş fazla ise, akünün ömrü sona yaklaşmış demektir.
  20. fsirin

12 Volt Kompresörlü Buzdolabı Tavsiyesi

Güzel bir test olmuş paylaşım için teşekkürler. 1. saatin sonunda 35Wh tüketilmiş. Sürekli çalışmada BD35 hakkını vermiş. 12V eşdeğeri olarak günlük 36Ah akü kapasitesi tüketilmiş. Ortalama 1.5A akım tüketilmiş.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,113
Kayıtlı Üye Sayımız
166,840
Kaydolan Son Üyemiz
sametcan2025

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri