Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Günaydın. Önden kapaklı bir buz dolabının kapağını açma işlemini termal kamera ile takip ettiğimizde kapak açıldıgı andan itibaren içerideki soguk havanın dolabın tabanından itibaren şelale gibi dışarıya akıp gittiğini görüyoruz.
^zamanlı tarifeye geçmenin bazı sıkıntıları var diyebiliriz mesela artık hemen hemen hepimizin evinde dondurucusu olan buz dolapları var ve dondurucu kısmında ise mevsiminde ucuz iken aldığımız sebzelerle dolu halde. Durum böyle olunca Buzdolabını gündüz durdurmak mümkün olmuyor. Oturduğumuz...
.
"Elektrik şirketleri enerji fazlasını satın almakta. Fakat tam da güneşin çok fazla olduğu zamanlar bölgelerin elektrik ağında da üretim fazlası olmakta ve şirketler geri alımı durdurmaktalar.
Peki bu durdurma işlevi sizce nasıl olmakta ?"
Bu soruya net cevap verebilmem için evvela MİCRO...
Açıklamalı bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Bu başlıkta sözü geçen çözüm, solar terminolojide “Micro İnverter” sistem olarak bilinmekte.
Rica etsem şu "MİCRO İNVERTER" hakkında biraz daha detay yazarmısınız?
Linki tıklayıp açtım ve bilgisayarın kendine has tercümesi ile Türkçeye çevirdim. Açıkçası yazılanları anlayamadım.
Ben zaten bu açılan konunun sadece Türkiye deki uygulamasının olası sıkıntılarını yazmaya çalıştım .
Bu çift yönlü sayaç kullanılarak güneşten ürettiğimiz elektriği elektrik idaresine satmak ile ilgili biraz teknik sıkıntılar ve buna bağlı masraflar var diye düşünüyorum.
Güneş paneli sadece 12 veya 24 volt gibi küçük voltaj ve doğru akım türünden elektrik üretiyor. Evde ise alternatif akım lı...
Bilgiler için teşekkür ederim. Mesele "as sefa " nikli üye arkadaşımızın her hangi teknik bir bilgi sunmadan yazdığı hüküm ayarındaki olumsuz sözleri. Hem olmaz diyor hem de neden olmazmış izah et deyince laf kalabalığı ile bir de beni bu konuda bilgisizlikle tanımlıyor.
Şimdi sadece ve sadece...
haklısınız hiç bir şey bilmiyorum. Hani bana soğutma sisteminde gazın çıkış sıcaklığı nasıl kontrol edilir yazıversen. Tabiki edebiyat yapıp laf paralamadan sadece teknik bir izahat.
Neyi nasıl saçmalıyorum izah edermisin saçmaladıgımı söylediği detayın dogrusu nedir
Sevgili Bartek yazdıklarınız sır değil ilgili olan her kesin bilebileceği bilgiler. Benim takıldığım " As Sefa" nikli arkadaşımızın bu kadar net ve kati bir dille sonuç beyan etmesi.
Buzdolabının nasıl çalışıp soğukluk elde ettiğinin tekniğini inceleyip anlarsan soğutucu gazı sıkıştıran pompanın hangi tür enerji ile dönme işlemini yaptığının teknik olarak hiç bir anlamının olmadığın belki farkına varırsın.
Yani, 220V üretilmiş bir buzdolabının AC akım kompresörünü, 12V DC akımla çalışan bir kompresörle değiştirmek tamamen yanlış olur. Bu iddianızı Teknik acıklama ile ıspatlıyabilirmisiniz yoksa sadece kendi fikriniz mi?
Yaptığınız test tespiti için teşekkür ederim. Altını çizdiğim cümlenizdeki durumla karşılaşınca yani önüme yokuş çıkınca hiç bir şekilde fazladan gaza basıp hızlanmıyorum düz yoldaki 1200 devir tempomla yokuşa tırmanmaya başlayıp daha aracımın motoru ben bu devirde çıkamam türünden ilk ikazı...
Ben bu soruyu sorarken Tüketim miktarını hesaplamak için aldığınız yakıt miktarının gerçekçi olup olmadığını sordum. Örnek verirsek pompaya geldik doldur dedik yakıt tabancası kapatınca depo dolmuş mu oluyor? bence hayır tabanca otomatik olarak kapatsa da depoya daha en az 2 -3 litre yakıt...