Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Maşallah çok güzel gidiyor. İlgiyle takip edeceğim.
Tasarım konusu dediğiniz gibi kişisel birşey. Benim yaptığım tasarımı Bir karavan doğuyor konusunda görmüşsünüzdür. Kendi adıma oturma grubunun şöför mahalinin arkasında olması hoşuma gidiyor. Yolculuk anında eşim veya arkadaşlarımla muhabbet...
Dün baya uzun zamandır el değemediğim karavanıma bikaç ekleme yaptım. Ses sistemi, Dokunmatik ekranlı teyp , geri görüş kamerası ve alarm taktırdım. Yaza kadar yavaş yavaş tamamlıyorum :)
Teşekkür ederim. Gerçekten beyaz renk ve iveco farkı ile çok ferah bir karavan oldu.
Su giderini de depodaki vanaya bağlı hortum vasıtasıyla kamp alanlarında yada kanalizasyon giderlerine boşaltabiliyorum.
Maaşallah çok güzel oluyor. ilgiyle takip edeceğim.
Merak ettiğim bir iki husus var. Bu araçlar şuan B sınıfı ehliyet ile kullanılamıyor diye biliyorum. Ruhsat karavan olarak değiştiğinde B sınıfı kullanabiliyor mu? Ayrıca K belgesi vs ekstra belgeler gereklimidir?
Bende kararsızdım İveco Daily alıp camper yaptım. İyiki böyle yapmışım şehir içinde bile büyük araç sıkıntı 4x4 de olsa ağaç dalları dar dönüşler arazide minübüs sıkıntı bence. Hafif bozuk yolda yaylaya felan çoğu minübüs gider zaten.
Elbette ısınıyor ilk çıkış alanındaki sıcaklık 120 dereceymiş el ayak duramıyor yakınında.
Haftasonu poyrazlarda konakladım biraz abartım sıcaklığı sabaha kadar hiç kapatmadım. Webasto üstünde çadırı unutmuşum çabucak yanacak malzeme olmasına karşın herhangi bir deformasyon yoktu.
Masa yanındaki elektrik aksamının karşısındaki oturma gurubuna. İçeriye bağladık. Havayı bir taraftan alıp diğer taraftan sıcak havayı gönderiyor. Benim bir koltuk uzun bir koltuk biraz kısa geçişi kolaytaştırmak için. Isıtıcıyı bağladığımız taraf biraz büyük olduğu için sıcak hava arka yatağa...
Bayramda perdeleri ve tv montajını yetiştirdim. Fakat minderler yetişmedi. Bu halde baya keyifli bir gezi oldu. Erdek kapıdağ kampingi tavsiye ederim. Hem ziyaretçileri hem sahipleri baya ilgiliydiler.
Tek sıkıntı havalar sıcak bile olsa gece serinliğinde webasto şart :). Allahtan battaniye ve...
Genelde panelvandan yapılıyor. Tam olarak bilmemekle birlikte herhangi bir ayrım olduğunu sanmıyorum. Sonuçta proje çizilip aracın ruhsatı karavan olarak değişiyor.
Kendi açımdan panelvanı tercih ettim. Minibüsler daha pahalı (full koltuklu ve camları açılmış düşündüğüm için söylüyorum) ayrıca...
Aklımdaki ölçüler 475uzunluk (Şöför mahaline kadar) 180 genişlik (ortadaki bombe 185e kadar çıkıyor diye hatırlıyorum) 210cm de yükseklik.
Tam ölçünce tekrar yazarım.
Araçlarımız birbirine benzemiş :) maşallah çok güzel olmuş.
Ben de maltepedeyim bir ara görüşmek isterim.
Birde banyoyu merak ettim. sizin gibi ben de T bağlantı koymuştum lavabo ve duş giderine ama lavabodan test için boşalttığı su duştan çıkınca lavaboya da ayrı hat çekdim. Sizde sorun...
Çok teşekkürler. Banyo tam bitmedi şuan sadece wc mevcut. Bitirince paylaşırım. Sıcak su için ucuz yollu hermetik şofben yada param yeterse Trumanın lpg li hem içeriyi ısıtan hemde suyu ısıtan modeli varmış. İkisinden birini uygulayacağım.