Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yücel hocam bugün yolda elektrikli bir araç gördüm aklıma siz geldiniz. RKS M5 diye elektrikli bir araç. İnternetten özelliklerine baktım da sanki size ekonomik bir şehir aracı sağlar gibi. E tabi sıfır fiyatı biraz tuzlu ancak benzinle mukayese edildiğinde kendisini amorti eder gibi.
Altına imzamı atarım söylediklerinizin. Yerli üreticilere bu karavanın ağırlık merkezi nerede diye bir sorun bakalım ne diyecekler. Bunun cevabını verebilecek derecede mühendislik temelli çalışan 2 firma gördüm bu güne kadar yerliler içinde. Bu örneği verme sebebim de tam olarak buydu.
Merhaba,
Artıları çok hızlı ısıtıyor, çok güçlü bir cihaz. Eksileri çok hızlı ısıtıyor, çok güçlü bir cihaz :)
Şöyle ki benim karavan küçük. Toplamda yaklaşık 15m3'lük bir hacim. Bu cihazın en düşük kapasitesi bile ortamı saunaya çeviriyor. Uzaktan kumanda elinizde uyumanız gerekiyor soğuk...
Teknik hesabına hiç girmedim ama portatif klimayı en düşük kademede kamp daimi elektriği ile çalıştırabilmek için bile başlangıç akımında zihni sinir projeleri yapmıştım cunda ada kampta. Kalkış esnasında sigortayı attiriyordu.
Şunu kabul edelim ki elektrikle ısıtma ve soğutma yüksek enerji...
Yemek sonrası ev ahalisiyle hoş beş sohbet. 2 saat geçtikten sonra 110-120 tempoyla 4km kadar açık alan yürüyüşü. Sonrasında keyfimize göre dinlenme, netflix vb.
@tapatalk
Aküden invertara kac metre kablo var ise onu 2 ile çarpmanız gerekli. Sizin hesabiniz 50cm üzerinden yapılmış. Belirtmeden gecmeyeyim bu alasimsiz bakir kablo icin yapilan hesap. Alüminyum alasimli ise kablo işler değişir.
@tapatalk
Aküden invertera kablo kesitiniz 100amper anlık için uygun mu? Hesabınızı iyi yapın lütfen. Geri dönüşü olmayan problemlerle karşılaşabilirsiniz aksi halde. Bahsettiğiniz akım çok değil aşırı yüksek.
Formül:
S = (LxI) / (56xVx kayıp % si)
S: Kablo kesit alanı. mm2 olarak.
L: İki nokta...
Çok güzel bir gezi olmuş. Darısı başımıza.
Ancak Konya'daki fotoğrafınızda yanlış görmediysem elektrik makaranızı sadece ihtiyacınız kadar açıp o şekilde kullanmışsınız. Bu şekilde kullanım durumunda makara bobin etkisi ile yangın tehlikesi doğurabilir. Her halükarda makaranın tamamını açarak...
Normal yollarla maalesef o şekilde oluyor. Ancak 1-2 metrelik bir hortumunuz varsa üst büyük depo kapağından salacağınız hortumu elektrik girişinden dışarı çıkardıktan sonra depo altına tutup bir nefes çekerek çok daha hızlı bir şekilde de boşaltabilirsiniz pek tabi ki.
HGS etiketimi hiç değiştirmedim. Ancak karavan çekerken her zaman 3.sınıf olarak ücretlendirildim.
Anadolu yakasında benim karavan. Çanakkale taraflarına gideceğimde hep 2.köprüden geçtim şimdiye kadar ki 5-6 defa geçmişimdir. Herhangi bir ceza yemedim.
Yeni konu açmak istemedim ancak konulara cevap yazıldığında bir hata oluştu diyor ancak yazılan cevaplar aslında kaydediliyor. Bu da mükerrer girişler olmasına sebep oluyor.
Mesajınızı yeni gördüm, cenazemiz vardı kusura bakmayın. Depo dolunca doldurduğunuz delikten taşıyor. Normalde olması gereken tahliye çıkışından taşması ama güney karavanda bu yok. Depo'nun dolum kapağı dışında başka bir çıkışı yok.
İki dudak arasına sıkışmış işler bana her zaman yüksek riskli gelmiştir. Bir yetkili bu konuda dese ki ağırlığı x kilodan daha yüksek, boyutları şundan daha büyük olan araçlar karavan değil yapı olarak değerlendirilecek tiny house'ın dayanmaya çalıştığı incecik dal kırılmış olacak. hele ki bu...
Üslubunuz her ne kadar keyifli olsa da bu işin şakası olmaz. İş bilen bir elektrikçi ile tesisatı gözden geçirmenizi şiddetle öneririm.
Kimmiş bu maharetli üreticimiz merak ettim doğrusu.
@tapatalk
Kısıtlı kamp süreleri olan benim gibiler için zaman satın alınamayacak tek şeydir düsturu ile bu seneye kadar hep ücretli yolları tercih ettim çekme karavanla. Ancak gerek son yakıt zamları gerek otoyol ücretlerinin çok yükselmesi nedeniyle bu sene sanırım ücretsiz yollara yöneleceğim.
@tapatalk
Ek olarak yürüdükten sonra ana yola bağlanmadan önce müsait bir yerde 20-30km hızda sert bir frenle çekme karavanın frenlerini test ederim. Ana yola çıktıktan sonra da ilk durabileceğim yerde jantlarda ısınma olup olmadığını kontrol ederim olası bir balata sıkışması ihtimaline karşı.
@tapatalk
Ben de bir güney bombe kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki güney kullanıp memnun olmayan pek görmedim. Paranızın karşılığı ne ise onu alırsınız. Güneyden memnun olmama durumu sadece güney parası verip avrupa karavan konforu bekleyen arkadaşlarda oluyor.
Diğer markayı kullanmadım bilemem ancak...