Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben Yardımı sadece ve sadece o an için yardım gerekti diye yapıyorum. Bunun her hangi bir muhasebesini ne evvela nede sonra yapmıyorum. Yardım yaşanıyor ve hayat devam ediyor.
Yukarıdaki örnek gibi Yardım alınınca bunu anlatmak yardım edene tekrar teşekkür etmek hem güzel hem de doğru bir şey hatta bir zorunluluk bile diyebiliriz. Yardım etmeyi anlatmak ise sanki "GÖRGÜSÜZLÜK" gibi kabul ediliyor aslında yaptığımız yardımları da abartmadan yazmalıyız ki başkalarına...
Altını çizdiğim ifadelerini anlamadım çünkü genel elektrik ve araç elektriği konularında böyle tarifler yok. Bundan dolayı sizi anlıyamıyorum.Ayrıca elektrikte "ESKİ" tanımı neyi ifade ediyor acaba? şöyle basit bir şema çizsenizde ne neden kısa devre oluyor anlasak
Neden yansın ki sonuçta seri bağlı iki adet 12 voltluk akünün birinden 12 volt gerilim almak istesek o akünün ARTI ve EKSİ uçlarını kullanacağız. Yani ARTI uç olarak seri bağlanmış iki akünün ortasından yani seri bağlanma kablosundan ARTI uç alacağız. Böyle yapınca cihaz neden yansın ki?
Dene bakalım. Bence önce üç ayrı trafodan elde ettiğin 24 voltları diyotla doğru akıma çevir sonra seri bağla. bu işleri yaparken voltaj kaybı olacak ayrıca 72 voltluk akuyü doldurmak için en az 80 volt lazım bilesin
Bir aracın yakıt tüketimi göstergeye bakarak ölçülmez tespit edilmez. Gösterge yeni model arabalarda teknik detay olsun diye konmuştur. Ayrıca yakıt tüketiminin remi olmayan birimi ise bir den fazladır mesela 1 litre yakıtla kaç km gidiliyor ki eskiden yakıt fiyatları bu kadar sık değişmediği...
Gücüm yani dobra dobra söylersek param bu kadarına yeter deyip el freni ni çektirdi. Benim susamış sütçü beygirleri 220 litre mazotu yudum yudum içtiler.