Arama sonuçlarınız

1. H

Karavanda Minimum Elektrik Ile Yaşam

Uygun bir şarj cihazı tavsiye edebilirseniz memnun olurum.

2. H

Karavanda Minimum Elektrik Ile Yaşam

Herkese merhabalar... Karavanı henüz teslim almadim fakat şimdiden enerji telaşına düştüm. 100 amper akü ve Einhell ccbc 10 amperlik akü şarj cihazı ile sorunu çözmeyi düşünüyorum. Bu aküyü evde bu akü şarj cihazı ile şarj ederek sadece aydınlatma , su pompası ve telefon şarji için en...
  3. H

Karavan Destek Ayağı Hk.

Güle güle kullanın. Ne kadara aldınız? Karavaninizin marka modeli nedir? Her karavana uyumlu müdür?

4. H

Çeki Demiri Prosedüründe En Son Durum

Ben birkaç hafta önce taktırdım. Araç Cruze. Bosal (Ofis) marka çeki demiri + montaj + TSE + proje için 1900 TL ödedim. 207 TL de notere verdim. 2107 TL.
  5. H

Güneş Enerjisi mi Akü mü?

Teşekkür ederim, sizinki de hayırlı olsun. Bende şimdilik 60 amperlik bir akü alıp su pompası ve aydınlatmayı 2-3 gün idare edebilmeyi umuyorum. Fakat 190 wattlik bir panel koyup onunla şarj ederim diyordum. Nasıl bir şarj cihazı bu evden elektrik ile şarj edebileceğiniz?

6. H

Yerli Çekme Karavan Üreticilerine Eleştiriler

Evet aciksozlu. Malını satmaya çalışmıyor. Ben 1 Mayıs'ta sipariş verdim temmuz sonu teslim alacağım. Sanırım şimdi sipariş verseniz bile Ekim kasımdan önce alamayacaksınız. Ne kadar erken sipariş verirseniz o kadar erken teslim alırsınız. Sipariş verdiğim günden 1 gün önce aradığımda temmuz 15...

7. H

35000 TL. Fakat benim maliyeti düşük ufak tefek ekstralarim var. Daha doğru bilgiyi firmadan öğrenebilirsiniz.
  8. H

Hayırlı olsun şimdiden. Bende yeni model olan Bombe'yi sipariş ettim Ender Bey'e. Sadece buradaki yorumlara güvenerek. Bir insan hakkında bir tane mi kötü yorum olmaz. Güle güle kullanın.
  9. H

Haklısınız. Bu kadar can sıkmaya gerek yok. Esas mühim olan güvenlik. Alt yapı taşıdığınız kiloya uygun mu? Stabilizatör var mı? ATC var mı? Frenli mi? Çekici araç bu karavanı çekmeye ve durdurmaya uygun mu vs vs? Birde naçizane fikrim standart donanımda 750 kg alti olsun yeter. Öyle bir...

10. H

Yüzde 10'una kadar aşılmasında herhangi bir cezai yaptırım yok değil bu durumda. 500 TL. Bu da demek oluyor ki 1 kg bile fazla olması mümkün değil.

11. H

Teşekkürler bilgi için. Yüzde 10'a kadar ceza yazilmadigini nereden öğrendiniz? Ben çok araştırdım ama bu bilgiye güvenilir bir kaynaktan ulaşamadım. Bu bilgi doğruysa 825 kg'a kadar ceza olmaz, hata payını da dusersek 800 diyelim. Bu hesaplara göre 700 kg alti tüm karavanlar ileride de sorun...
  12. H

4 kişilik bir ailenin webasto , güneş paneli ve akü eklendikten sonra 750 kg alti kalacak uygun bir fiyatli sıfır güvenilir firmaya ait karavan bilmiyorum. Benim sipariş ettiğim karavan 700 kg olacak. Webasto + güneş paneli 100 kg + 20 kg da karavanda her daim kalacak kişisel eşyalar mutfak...

13. H

Teşekkür ederim bilgilendirme için. Zamanla yazarım sasinin mevcut durumunu. Genel olarak haklısınız ama elektrik için en azından bir akü, kişisel eşyalar bile +100 kg demek. Bunu düşünerek tercih etmeli karavanin şasi kapasitesini.
  14. H

Fakat bu değerlerin artısı eksisi nedir, bunu degerlendirebilecek yeti de değilim. Sasinin pütürlü epoksi olması iyi midir, dayanıklı mıdır tecrübem yok. Ben galvanizli şasi nedir onu da bilmem. Fakat Ender Bey'in pütürlü epoksi denilen elastik yapıdaki malzemenin araba camurluklarinda...
  15. H

Ender Bey'in kendisine sordum bunları. Midi, Bombe ve Maksi için; Şasi yük kapasitesi ve dingil 1 ton. Dingil alko marka. Şasi galvanizli degil fakat pütürlü epoksi denilen yeni nesil elastik bir malzeme. Arabaların camurluklarinda yıllarca sorunsuz kullanılan bir malzeme olduğunu söyledi...

16. H

Bombe siparişini verirken ben sasiyi sormuştum. Şasi yük kapasitesinin 1 ton olduğunu söylemişti Ender Bey. Diğerlerini bilmiyorum.
  17. H

Yasal prosedürler her durumda sorun evet, peki ya güvenlik? 750 kg'a kadar müsade eden alt yapı ile 1 ton taşımak emniyetsiz. Ben bunu kastetmiştim.
  18. H

Evet ama yarın karavanı elden çıkarmak istediğinizde alacak kişi için bunları yapamayacak olmak bir eleme sebebi olur. Naçizane fikrim. Ben olsam 700 kg ağırlığındaki karavanı 750 kg taşıma kapasitesi olan bir alt yapı ile almazdım. İyi bayramlar...

19. H

Karavan Tost Makinesi...

Yücel Bey, Bir tane bundan almayı düşünüyorum karavana. Ocakta bununla tost yaparken çok fazla tüp tüketiyor mu? Kolay oluyor mu?
  20. H

Pek bu işleri bildiğimden demiyorum. Buralarda tecrübelilerden okuduklarima dayanarak yazıyorum. Karavan 700 kg. Tente , güneş paneli , webasto , su ısıtıcı + mutfak malzemeleri ve kişisel eşyalar birleşince 200 kg yapar. 900-1000 kg arasına çıkar. Riskli değil mi? 1 ton olsa daha iyi olmaz mıydı?

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,043
Kayıtlı Üye Sayımız
166,789
Kaydolan Son Üyemiz
tirpit

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri