Arama sonuçlarınız

1. FDoğanay

MOTOKARAVANDA KLİMA

Bir yerde 9,0O0 BTU klima, yaklaşık 900 watt güç çeker yazıyor. O zaman bizim park kliması :2100 BTU : 210 watt çeker. 210 watt/24V = 8,75 Amp /saat, ya da 210/12= 17,5 Amp/saat çeker. Klima, 400 amper akünün yarısını kullansa, 200/17,5= 11,4 saat çalışabilir demektir. Teorik olarak hesap bu...

2. FDoğanay

MOTOKARAVANDA KLİMA

Teşekkürler ilker72, Yalnız ben bu klima işine kafayı taktım. :smiley: Ben genellikle mayı-haziran ve eylül-ekm gibi tatile çıkarım. Temmuz-Ağustosu yazlıkta geçiririm. Yatak odamda da 9,000 lik bir klimam var. Sıkıntım yok. Ancak olaki bu aylarda da tatile çıkacağım. Klimasız nasıl uyurum...
  3. FDoğanay

MOTOKARAVANDA KLİMA

2: elektrikli tavan kliması. Aracın üstündeki alternatörü, daha güçlüsüyle değiştirmekten mi bahsediyorsunuz? Bu teknik olarak mümkün olabilir mi? Yani takılacak yer bunu müsait mi? Her araca uygulanabilir mi? Aracın bir de göğüs kliması olduğunu düşünelim. Her ikisini aynı anda çalıştırabilir...

4. FDoğanay

Satılık Motokaravan Hakkında Düşünceleriniz

Ağırlık konusunda, izninizle ben fikrimi söyleyeyim. Resimdeki aracın istihap haddi, yani tam yüklü ağırlığı, 2 kişi dahil, 3,500 kg. Açıklama kısmında, mobilyalarda mdf kullandığını yazmış. Mdf en ağır malzemelerdendir. Bir ara mobilya işi yaptığım için biliyorum.Karavanlarda genellikle hafif...
  5. FDoğanay

Panelvan Ve Minibüs Hangisi Alınmalı?

Pardon, ticari yazmıyormuş, eski ruhsatta yazıyormuş. Yenisinde "yük nakli-hususi" yazıyormuş. Fark eder mi bilmiyorum. Bir sorum daha var 1974 de aldığım ve yenilediğim B1 ehliyetim var. Yaşım 71. Türkiye'de Kaç yaşına kadar araç kullanabilirim. Avrupa'da yaş sınırı nedir?

6. FDoğanay

MOTOKARAVANDA KLİMA

Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Peki tavan klimasının çalışma prensibi nedir? Motordan tahrik alamayacağına göre. Evet Triumph, bu konuda deneyimli olduğunuz belli. Bu konuda da yazacaklarınız vardır umarım.

7. FDoğanay

MOTOKARAVANDA KLİMA

Merhabalar, benim uçuk bir sorum olacak. T6 aracın göğüs klimasını, motor çalışmazken, dışarıdan elektrik alarak çalıştırabilir miyiz? Teknik bir konu ama, belki bilen çıkar.
  8. FDoğanay

Teşekkür ederim. Duş konusunda da şimdilik ihtiyacım yok. Deniz kenarlarında duş var. Ama ilerde aracın dışında kullanmak için seyyar bir duş düşünüyorum.
  9. FDoğanay

Kürşad-eym, Panelvan konusunda, trafikteki haklarımız nedir? Benim T6 panelvanım var. Daha önce şirket üzerine kayıtlı idi ve K2 belgesi vardı. Şimdi aracı kendi üstüme aldım. Ruhsatta "ticari - hususi" yazıyor. Trafikte ceza yememek için yasal haklarımız nedir? Yani kantara girecek miyim, ne...

10. FDoğanay

Satılık Motokaravan Hakkında Düşünceleriniz

Fiyatı uygun, kendiniz yapmaya kalkarsanız daha fazla para harcarsınız. Yalnız bazı eksikler var. Onları da tamamlamanız gerecek. En az 5,000 TL daha gözden çıkarı derim. Alırsanız hayırlı olsun. İyi gezmeler.

11. FDoğanay

Kışın, Isıtıcı Olmadan Kamyonet İçinde Sağlıklı Uyunabilir Mi? - (h 100)

Aracı, bağımsız bir yerde ısıtmanın tek yolu Webasto. Gerisi faso fiso. Eğer 220 V elektrik alabileceğiniz bir yer varsa, o zaman, bir tane küçük fanlı ısıtıcı işinizi görecektir. İyi ısınmalar.
  12. FDoğanay

Akovenlİ Karavanlarda Ötv

Daha önce bu konu konuşuldu mu bilemiyorum. Aradım bulamadım. 5 yaşından küçük araçları campervan yaptırınca ötv var. Peki 5 yaşından küçük araca alkovenli kasa yaptırırken de, ötv var mı? Yoksa onlar ayrı bir statüye mi tabi? İnsanlar yeni araca frigofrik kasa yaptırıyorlar. Ya da...

13. FDoğanay

Avrupadaki Motokaravan Üreticilerinin Link Adresleri

https://tr.pinterest.com/pin/652881277202601941/?
  14. FDoğanay

MOTOKARAVANDA KLİMA

Evliyaçelebi2 , gezi planı konusunda size katılıyorum. Zaten ben de sahilleri eylülde geziyorum. Hem sakin oluyor, hem daha serin, hem de daha ekonomik. Eskiler yazın yaylaya çıkarmış. Benim de ilk uğrak yerim, Bergama Kozak yaylası olacak. Artık yorgan, battaniye ne varsa alıcaz yanımıza :)
  15. FDoğanay

MOTOKARAVANDA KLİMA

Süleyman bey, benim bu konularda deneyimim yok. Göğüs kliması, şoför kabinini soğutmak için üretilmiş, yani kapasitesi o kadar diye düşünüyorum. Hem bu klima da motor çalışırken devreye giriyor. Ama araç üstü klimayı 220 ile çalıştırmak söz konusu. Ayrıca göğüs kliması ile, 8-10 m3 panelvanı...

16. FDoğanay

MOTOKARAVANDA KLİMA

Sayın Murat ERDOĞAN, eğer bahsettiğiniz mobil klima, Beko, Arçelik gibi markaların ürünleri ise, dediğiniz gibi bir atık su borusu değil, hava giriş çıkışını sağlayan, yaklaşık 10 cm çapında bir hortum söz konusu. Yani karavana 10 cm çapında bir delik açmak gerekiyor. İkincisi ve daha önemlisi...
  17. FDoğanay

MOTOKARAVANDA KLİMA

Tekrar merhaba, klima konusunu araştırdım. Markalı araç üstü klimalar pahalı. Manisa'da Safkar'ın bayisi ile görüştüm. 3.900 liraya takabileceğini söyledi. Daha ucuza nasıl çözeriz dedim. Toplama malzemeyle yaparsak 1.500 - 2.000 liraya hallederiz dedi. Ancak gaz kaçağı için garanti veremem...
  18. FDoğanay

MOTOKARAVANDA KLİMA

Merhabalar, herkese iyi bayramlar. Foruma Yen'i katıldım, ilk yazımı yazıyorum. Benim de işte kullandığım VW T5 panelvanım var. Artık işi bırakıp karavan hayatıma başladım. İlk denememiz geçen kurban bayramında Muğla ören ve Naz'ı idi. Arabanın arkasına bir yatak atıp düştük yollara. Bu...

19. FDoğanay

Bayramınız Mübarek Olsun

Forum üyelerinin bayramını kutlarım

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65