Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hevesinizi kursağınızda bırakmak istemem ama sonu hüsrana varacak bir yola girmek üzeresiniz.
20 yaşında bir karavan size sadece dert sunar. Derseniz ki elimiz yatkın bakım onarımını yaparız ona da söylenecek söz "yıpratıcıdır" Zevk değil dert sahibi olursunuz.
Kendi imkanlarınızla işe...
Tipik bir “Bürokrat” bakış açısı sergilediğinizi fark ediyorum!
Bürokratik görevde bulundunuz mu merak ettim sadece.
Şöyle yapalım siz önce benim ne demek istediğimi belirtiğim hususları inceleyerek anlamaya çalışın aksi takdirde bu konu gereksiz uzayacak.
Konuyu doğru anlayabilmek için önce...
Neyse ki ortak noktada buluştuk hemfikir olduk. Tabi bu arada yazdıklarımın bir çoğunun da dikkatinizden kaçtığını da fark ettim.
Yukarıda çok detaylı aktardığım gibi bu işin omurgası Trafik Kanununu dayanak alarak Yönetmelik yayınlayan tüm bakanlıklar Kanunun 3. Maddesinde yapılan değişikliği...
Hukuka bakışınız çok ilginç, tıpkı yargıtay başkanının Anayasa mahkemesinin kararını yok saydığı gibi siz de kanunu yok sayıp tescilin KANUNİ olduğunu söylüyorsunuz.
Yönetmelikte yer alan tanım kanunda yok ama siz bunu Kanuni kabul ediyorsunuz tıpkı "idare" gibi.
Dolayısıyla HAKLISINIZ.
Bu...
Size Trafik Kanununun 3 maddesini, Trafik Yönetmeliğinin 3 maddesini dikkatli incelemenizi öneririm. Daha sonra Sanayi Bakanlığı Araç tadil ve tip onay yönetmeliğini ve bu yönetmeliğin eklerini incelemenizi, aynı sekilde Adalet bakanlığı araç tescil yönetmeliğini incelemenizi öneririm. Sistem...
Teşhis doğru yapılmadığında tedavisi palyatif oluyor. Sorun Trafik Yönetmeliğinin 3.maddesi 14.fıkrada. özel amaçlı taşıtların içinde gösterilen motorlu karavan SA taşıtın bu fıkradan çıkarılması kanun gereğidir. Kanunun 3. Maddesinde SA taşıt "Kamp taşıtı" olarak tanımlıdır.
Trafik...
Evet dediğiniz gibi tescil ediliyor, benim motorlu karavanım (SA) da dediğiniz gibi tescilli. Sıkıntı büyük zira Trafik Yönetmeliği 3.madde 14 ve 19 fıkrasını incelerseniz Trafik Kanununun 3. Maddesine aykırı olduğunu görürsünüz. Bakanlıklar arası koordinasyonsuzluk söz konusu. İçişleri...
DİKKATİNİZE; Forumda bir paylaşım yaptığınızda yada cevap yazdığınızda "HATA" mesajı aldığınızda tekrar cevap sekmesine tıklamayın. Sistemde sorun var. Tekrarların nedeni bu. Hata mesajı aldığınızda sayfadan çıkın tekrar girin Hata mesajı aldığınız gönderinizin aslında yayına girdiğini...
"Yasa'dan ne anladığınıza bağlı herşey" cümlesiyle başlayıp bol bol ahkam kestiğimi fark ettiren cevabınızdan tereciye tere sattığımı anlamış oldum.
Hem profesyonel uzun yolcu hem de bilirkişi olarak konuya ışık tutan açıklamalarınız sorusuna cevap arayan arkadaşın çok işine yarayacak...
Yasa’dan ne anladığınıza bağlı her şey!
Mesela her yıl yayınlanan Trafik Ceza Rehberini hiç incelediniz mi?
40 sayfalık bir listedir ve Trafik Kanununda cezaya tabi haller madde madde sıralanmıştır.
Neşelenmek isterseniz boş vaktinizde göz atın farkında olmadan yaptığınız trafik hatalarının...
Enselenmediğiniz sürece cinayet işlemenin cezası yoktur! Ülkede denetimler yüzeysel yapılıyor olsa da umulmadık anda yakalandığınızda muhtelif cezalar mevcut.
En basitinden Araç bağlanır vs vs.
Mobil ofis vb bir tadilat söz konusu olamaz yönetmelikte araç tanımları mevcut. Özel amaçlı taşıt...
Sistemsel sorundan kaynaklı otomatik mesaj kopyalama söz konusu, forum yönetimine yaptığım uyarıya istinaden düzeltildiği mesajı aldım. Umarım tekrarlar son bulmuştur
Bu Cümlelerinizden konuya girersek yöntem olarak yanlış yol seçtiğinizi belirteyim.
Kafanızda çözüp kağıda döktüğünüz planı fiiliyata geçirdiğinizde büyük bir hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz yüksektir.
Deneme yanılma metodu pahalı bir yöntemdir. Size şiddetle tavsiyemdir mutlaka sezon dışı...
Bu Cümlelerinizden konuya girersek yöntem olarak yanlış yol seçtiğinizi belirteyim.
Kafanızda çözüp kağıda döktüğünüz planı fiiliyata geçirdiğinizde büyük bir hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz yüksektir.
Deneme yanılma metodu pahalı bir yöntemdir. Size şiddetle tavsiyemdir mutlaka sezon dışı...