Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşın önerdiği servislerin hepsi iyi,hangi usta ile iletişiminiz tutarsa onun ile devam edin.Bu tür araçlarda sürekli aynı servise gitmek artıdır.
Arıza şanstır meselesine gelince, keçe örneğinden gidersek standart alınıp keçeleri değiştirilmeyen Jeep görmedim çünkü bu parçanın kullanım...
Yapılı uygun fiyatlı ZJ bulursa elbette alınır.Sizin araç satılık ilanında mevcut,temiz ve bakımlı ise eder,kolay kolayda alanı normal ve bir üstü kullanımda üzmez.Extreme lastik seviyesinde offroad için ZJ'de bir takım daha iyileştirilmeler yapılması şart,sonrasında da XJ'ye göre maliyet biraz...
-97 üzerinde konfor 92-96 model aralığından en önemli farkı daha modern iç mekanıdır.Donanım ve konfor olarak çok farkı yoktur.O yüzden takılmayın derim çünkü 97-2001 arası XJ'ler ucuz değil,fazladan para vermeye değer mi kendinize sorun.
- Çift sıra dediğimiz çöl radyatörü ve ekstra...
Çok yazdık çizdik bu forumda araç alacaklara hatta araç önerdiğim de oldu ama yok radyosu yok,yok konsolunda şu var diye çoğu gül gibi araçları beğendiremiyoruz insanımıza.
Neyse keçeleri eğer önceki sahibi değiştirmediyse normaldir ömürlü parçalardır bunlar,bilyalar da çok büyük ihtimal...
1-Eğer araç temizse büyük masraf açmaz sizin kullandığınız yerlerde ama risk var tabi +5000 TL gibi bir bütçe de mevcut olsun.
2-Ön yargılı alıcılar yüzünden,ekonomiye bağlı piyasa.Eğer ekonomi iyi ise olsun bir deneyim diyenlerin sayısı nispeten artıyor.Haliyle aracı satmak daha kolay oluyor...
XJ bakarsan diğer konuda dediğim gibi tavsiyelerim var,biliyorsun o araçları. ZJ olarak 229618493 ilan numaralı araç ile ilgilenin derim,direk tanımıyorum sahibini ama duyduğum kadarı ile temiz bir araç.Diğer markalarda da aynısı sorunlar var,karar verdiyseniz Amerikan'a değiştirmeyin normaldir...
Çok tutmuyor fiyatları o işlemlerin,satarken artı etkisi oluyor.Otomatik şanzıman revizyonu sanki çok pahalı birşeymiş gibi algılanıyor alıcı tarafından,arazi şanzımanı ile birlikte normal yenileme ücreti 2500 TL geçmez ki haliyle artı oluyor.Genelde bu araçları alanlar eskiden bunları...
Ben :) Eksik araç satmayı sevmiyorum kozmetik eksiklikleri bile yaptırırım varsın boyalı desinler ama benden de öte kişilerde tanıdım,satarken aracın deposunu bile doldurup öyle teslim ediyor.
Ama şu var son zamanlarda pişman olmaya başlamadım değil aynen sizin gibi soranlar artmaya başladı...
O tür donanımlı araçların genelde yapılmıştır bu bakımları.Kimse dağın başında kalmak istemez.Hep siz ustanın yanında bozulacak kabul ediyorsunuz veya sorun çıkınca yaptırırım diye düşünüyorsunuz sanırım.Ama öyle olmuyor bu işler,gezide veriyor arızayı ve her gezinin de kabusa dönmemesi için o...
Motor kolay kolay arıza vermez Jeepler'de. O tüm yağların değişimi,filtre,antifiriz,aks keçeleri klasik bakımı 1000 TL civarı tutuyor.Paranın değeri yok gözünüzde 5-10 bini büyütmeyin.Tabi bir de şu var araba baktırmaktan ustaları zengin edenlerde var 35 araç baktırıp karar verenlerle...
Aşırı dökük değilse araç,öyle bir usta mevcut değil sadece fikir verir size araç ile alakalı.Usta aracı yorumlarken satış fiyatını da göz önüne alır ki normali de budur yani size derki bu fiyata göre bu araç iyi gibi.Ekmek-köfte ilişkisi kısacası.
Çıkarta bilir mi,eğer bu kmye kadar ağır...
Peki ne alacaksınız ? Hazır masraf yapılmışını aldınız veya ettiğiniz masraf ile 30-35 bin TL tutar en fazla, bu fiyat aralığında,bu araçların işini yapabilecek araç yok ki piyasada? Kaldı ki o kadar masraf açtı diyelim,sonrası yok en az 150 bin km sorunsuz binersiniz.
Bugün eli yüzü düzgün...
Jeep ile bir defa muhatap olmuş çoğu kişi anlar inan bana. Jeep araçları süpriz değildir örneğin ben X masrafını yaptım arkadaşım dedi ki ben yapmadım dedim ki yapacaksın paranı hazırla ve yaptı.Youtube'da binlerce Jeep ile alakalı kendim yap videoları var,Amerikan forumları var...
Ben farklı birşey mi söyledim? Değiştiririm ben dediniz tamam değiştirin,değiştirmemi diyorum?
Size bunun maliyetini ve bu parayı daha sonra geri alamayacağını anlatıyorum.Bunları biliyor musunuz diyorum? Kendinizin yaptığı masrafları çok fazla tutabilecek böyle bir risk var diyorum.Vs vs vs vs...
O kadar da demedim tabi bunların iki tık üstü benim kastettiğim.Öyle aracı zaten ustaya gerek yok,araçtan biraz anlayan herkes farkeder. Üstad,son olarak şunu diyeyim tecrübe edince ne demek istediğimi anlarsın,Jeep kullanan herkes benim ne demek istediğimi anladı emin olun.Anlatmak zor çünkü...
Ben de biliyorum çoğu aracı ama çok net tavsiyelerden kaçınıyorum.Yanlış anlaşılıyor.Niye böyle oluyor sen gereksiz yere masraf etmek ister misin aracına? Aracın alt yapısında 10 bin TL yatırım var bunu görüyorsun bu masrafı etmemiş Jeep alırsam ben de edeceğim niye edilmişi varken onu almayayım...
Peki sen kendini ustanın yerine koy,bunları bunları söyleyebilir misin? Ustanın diyecekleri var diyemeyecekleri var? Elbette bunları bilir ama tam olarak ne zaman bu masrafların olacağını bilmediği ayrıca ticari ve insani sebeplerden dolayı söyleyemez. Yukarıda da aynısını dedim zaten,yazdığıma...