Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Çekme Karavanda Amortisörler

Karavanınız hayırlı osun. Güzel tatiller. Ikinci el bir karavan sanıyorum. Deneyimli arkadaṣlar size bilgi vereceklerdir ama böyle bir karavanın önce bir bakımını yaptırsanız iyi olur. Daha baṣka tamir edilecek yerleri de olabilir.

2. Akdeniz45

Tüketim Ekonomisinde Karavan

Siz boṣ aracınızla geziyorsunuz, bazıları aracın içini mobilya doldurarak geziyor. Bana göre ikisi de karavancılık. Italya ve Iskandinavya gezilerimde boṣ araçlarıyla konaklayanlara hep rastlarım. Kırk yılı aṣkın karavancılığımda yıllar önce ṣu neticeye vardım. Karavanda boṣ yer...
  3. Akdeniz45

Deniz yıldızı hikayesi önemli bir ders veriyor. „inatla deneyimlerimizi paylaşmaya devam etmek temel prensip olmalıdır.“ Sözlerinize tamamıyla katılıyorum. Forumun bilgi seviyesi yükseldi. Artık Avrupa’dan kendi deneyimim olmayan bilgilerden istatistiki bilgiler dıṣında sadece kendi...

4. Akdeniz45

Forumda verdiğimiz bilgilere uymayanı eleṣtirme hakkımız yok derken, ifade etmek istediğim elestiriyi kısıtlamak değil üyelerin verdiği karara saygı göstermektir. Zaten verdiğimiz bilgileri uygulamayan üyeleri eletirmeye baṣlarsak forumda soru soranı mumla ararız.:sweatsmile: „Forumda...
  5. Akdeniz45

Karavan almak isteyenlere forumda en çok yapılan önerilerden birisi, önce bir karavan kirala, bir geziye çık, karavanı dene, hakikaten karavan size göre bir araç mı gör, ondan sonra karar ver, tavsiyesidir sanırım. Bu tavsiyeleri duyanlar sonuçta kararlarını verdiler. Bazıları geri dönüṣ...

6. Akdeniz45

Unimog - Karavan

2013 yılında açılan bu konu daha önce sabitlenmiṣ ve belirli bir süre sonra sabitliği kaldırılmıṣ olabilir. Veya gözden kaçtığı için hiç sabitlenmemiṣte olabilir. Konuya en son giriṣ 2018 yılında olmuṣ. Unimog konusu bu günlerde güncel olduğu için konuyu bir süre icin sabitledim. Forumda...

7. Akdeniz45

Israrla yazmamın iki önemli nedeni var. Birincisi: Bir forumda üyeler arasındaki tartıṣma herkese açıktır. Tartıṣma taraflarından birisi: „Zaten düşüncelerimi size doğrudan söylemiş olduğumdan, burada “soyut bir örnek” deyimiyle yapılan bir genellemeyi kişileştirmenin bir anlamı da...
  8. Akdeniz45

Sayın Janberk gezide gecelerini kendisini evinde gibi hissettiǧi karavanında geçirdi. Gezi başlıǧını „ Evimiz Yanımızda Dünya Önümüzde“ yazması çok şey anlatıyor. Sayın Janberk’in bu resmide çok şey ifade ediyor. Profilimde bu durumu anlatmak için „ Otelde misafir karavanda evimizdeyiz“...
  9. Akdeniz45

Forumda kendi karavanlarını yapanların sayısı ikiyüz civarında. Hatta defalarca karavan yapıp satanlar oldu. Forum kendi karavanını yapan, karavan yapanı ilgi ile karaşılayan ve yardımcı olmaya çalışan üyelerle dolu. Şu anda forumda iki karavan yapılıyor. Çekme Karavanımı Yapmaya Başladım...

10. Akdeniz45

Oktoberfest: Dünyayı Büyüleyen Efsane Halk Festivali! Münih, Almanya

Kırk yıldan fazla yaşadıǧım Münih’te Oktoberfest‘e çok gittim. Çalıştıǧım yere 5 dakika yürüş mesafesinde olan bir yerde yapılır. Öǧle saatlerinde arkadaşlarla gider bira içerdik Hatıralarımı tazelediniz, teşekkürler.

11. Akdeniz45

Çok doğru sözler. Forumda karavancılıktan bahsedeceksek, kendi özelimizden baṣlamamız lazım. Bir gezi anısı yazarken beni hep meṣgul eden bir soru olur. Ne kadar özel hayatımı anı kapsamına alacağım? Herkesin karavanda yaṣam tarzı aynı değil.
  12. Akdeniz45

Karavan Dönüsümü

Almanya’dan getireceğiniz aracın Türkiye’de dönüṣüm iṣleri yapıldıktan sonra Almanya’da TÜV’den geçmesi lazım. Aracın karavan ruhsatı alabilmesi için Almanya’da sadece TÜV’ün onayı gerekir. Bunları biliyorsunuzdur. Hiç iṣe baṣlamadan konuyu Almanya’da TÜV’le konuṣmanızda fayda var. TÜV görevi...

13. Akdeniz45

Evi̇mi̇z Yanimizda Dünya Önümüzde 2023 Gezi̇ Planimiz

Çok güzel arṣivlemiṣsiniz. Böylece gezilerinizi hep cebinizde/telefonda taṣıyorsunuz. Istediğiniz zaman gezi hatıralarına göz atmanız mümkün. Böylece yıllar sonra bile gezi hatıraları hep güncel kalıyor. Google Maps kartını forumda paylaṣmak mümkün. Fakat Google’deki resimleri sadece Google...
  14. Akdeniz45

Evi̇mi̇z Yanimizda Dünya Önümüzde 2023 Gezi̇ Planimiz

Böyle bir geziyi gerçekleṣtirmek büyük bir baṣarı. Tebrikler. Anıları okurken haritadan bulunduğunuz yeri görebilmek çok güzel. Merakla devamını bekliyorum. Gezi anılarımı ṣimdiye kadar Google Maps kartında topladım. Bu anıları telefonla izleyebilmeyi Google zorlaṣtırdı (bende android telefon...
  15. Akdeniz45

İkiyüzlü Motokaravan

Aracınızı bir karavan nasılsa öyle yapmanızı tavsiye ederim. Önemli olan aracın karavana benzemesi veya benzememesi değil bence. Önemli olan çevreye saygılı olarak karavanı kullanmak. Tentenin önemli bir faydası yağmurlu havada karavandan inip ıslanmadan tentenin altına gidebilmek. Tente sol...

16. Akdeniz45

Yugun 2023, Güçlü Kampervan Ile Uzun Soluklu Maceralar...

Benzer bir aracı 14 yıl kullandım. Mazot yetiṣtirmezsiniz. Bugünkü mazot fiyatlarında hiç tavsiye etmem.
  17. Akdeniz45

Gezenbilir Üyeleri Karavanist Fuarında Buluşuyor!

Münih’teki fuarı 4-5 defa gezdim. Fuarda güzel bir atmosfer oluyor ve hiç aklımıza gelmeyen yenilikleri görebiliyoruz. Bence her karavancının en az bir defa bir fuarı gezmesi gerekir. Geçen yıl olan fuarı Alman Karavan Forumunda duyurmuṣtum. Bir kaç hafta önceden tekrar orada duyurabilirim...
  18. Akdeniz45

Bu Kazada Motokaravancının Suçu Neydi?

Bu videoda bir motokaravanın kazadan sonraki durumunu gösteriyor. Felaket! Bir TIR duran motokaravana arkadan çarpmıṣ. Karavanı kullanan kazada hayatını kaybetmiṣ, eṣi ağır yaralı hastaneye kaldırılmıṣ. Hallo Niedersachsen: Tödlicher Unfall auf A1: Lkw fährt auf Wohnmobil auf | ARD Mediathek

19. Akdeniz45

Haklısınız. Sizin yaptığınız karavanın, terasın ve terasta olanların ağırlığını taṣıyabilmesi sandviç yapı ile mümkün olmaz sanırım. Avrupa’da üretimi etkileyen önemli faktorlar arasında iklim, emisyon değerlerini düṣürmek, çekme karavanlar genellikle kampingte kalacak düṣüncesi var...
  20. Akdeniz45

Çekici araç 3.5 tonun altında ise çekme karavan için ayrıca otoban ücreti hesaplanmıyor. Alp tünellerinde ve geçitlerde durum farklı olabilir. Bu linkte Avrupa‘daki durum açıklanıyor. Italya gibi ücret giṣelerde ödeniyorsa yanlıṣ yapacak bir durum yok. Giṣede gereken ücreti istiyorlar. Maut &...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,893
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
gulo1969

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri