Arama sonuçlarınız

1. theta

Karavan Halı Kaplama Tekniği

Kenarların bozulmasını önlemek için overlok işi kaldı bir tek. İyi bir yer biliyorsanız söyleyin ;)

2. theta

Kaplamanın bitmiş halinin fotoğrafları aşağıda; nasıl olmuş ama :)
  3. theta

Şablonu parça parça yapmak işi çok kolaylaştırıyor. Çünkü özellikle küçük alanlarda karton düşündüğünüzden daha az esnediğinden tek parçadan çıkarmanız neredeyse imkansız. Küçük parçalar halinde yapıp bantla birleştirirseniz kolayca dışarı alabiliyorsunuz. Parçaları birbirine bantlamanın...

4. theta

Aracın içindeki halı kaplanacak boşluk küçük olduğundan halıyı tek parça yapmaya karar verdik. Birkaç küçük ipucu: 1. Mümkünse yönsüz (desenleri her iki yönde de aynı olan) halılardan kullanın. bu sayede kesim sırasında daha kolay optimizasyon yapabilirsiniz. Babamın karavanında 4m lik halı...
  5. theta

Hem bizim hem de babamın karavanına halı kaplamaya karar verdik. Bizimkini daha önce kapladığımızdan eski halıları şablon olarak kullanıp kestik yenilerini. Ancak babamın Hymercamp 46 sının eski halıları epeyce hırpalanmış ve çok parçalı olduğundan onları şablon olarak kullanmak mümkün...

6. theta

Desülfatör Kullanan ya da Yapan Var mı?

Ben şarj ederken ölçüyorum hep; bir de tam şarj edip deşarj ederken ölçeyim bakalım ne çıkacak...

7. theta

Hüseyin Bey, evet, cihaz imax b6. Şarj edilen kapasite ekranının sağ altında görünüyor. 5A ile şarj ettim, pek düşük değildi şarj akımı yani. Fotoğrafını çekmiştim tamamladığunda, 497 dakikada 55694 birim olarak gösteriyor alet... Ama deşarjda 21W lık ampülle yapılan testte 18Ah gibi desek bile...
  8. theta

Sorma, benim de moralim bozudu. Akü kapasitesi 65Ah, şarj için 55Ah den fazla rapor etti Imax şarj aleti. Bu güç fazlası nereye gitti acep :/
  9. theta

10 saat, yeniden 10.5V (yük altında). Şarja bağladım yine aküyü...

10. theta

6.5 saat 12.08V

11. theta

4 saat sonra 12.49V
  12. theta

Desülfatörden haberler: Aküyü yeniden şarj ettim. Kapasitenin ulaştığı değer %85 :) Ferhat Hocam, 21W lık bir ampulü aküye bağlayıp voltajı ölçüyorum aralıklarla. ilk bağladığımda yük altında 13.0V ölçtüm, 15dk sonra 12.8V. Ne kadar süre ile ölçmeliyim akü sağlığını teyit etmek için?

13. theta

Nasıl yapılması gerektiği konusunda yeterli bilgim yok; hazır aldım o yüzden. Ancak bildiğim kadarıyla özel bir ölçme aleti ya da teorisine hakim olmak gerekiyor.
  14. theta

Gezenbilirde eski resimler görünmediğinden yine ekliyorum son revizyon şemayı. Aşağıdaki şemaya göre yapın ve bobinleri satın alın. Diyot "fast recovery" tipi olacak, 6A, 100V. Devre çalışıyor sorunsuzca... .
  15. theta

Desülfatörden haberler :) Desülfatör devresi hep bağlı şekilde balkonda duruyor akü. Dün akşam ölçtüğümde 10.5V a düşmüştü yine. Merakla dijital şarj aletini bağladım. Bu akşam geldiğimde şarj aleti şarjı kesmişti. Kapasitenin ulaştığı değer %66 :) Gördüğüm kadarıyla mucizeler yaratmasa da işe...

16. theta

Aydınlatmanın Ledlerle Değiştirilmesi; Dikkat, Önemli Bir Püf Noktası Içerir :)

Hüseyin Bey, sabit akım sağlayan bir devre takmadan dirençleri çıkartmanız doğru değil zaten...
  17. theta

Ferhat Hocam' ın hesaplaması na göre avantajımız %14' e düştü, ama yine de standart dirençli tipe göre kardayız ;) Şu meşhur fıkradaki gibi, "otobüsün arkasından koşacağına taksinin arkasından koşup daha fazla kazansaydın ya!" gibi oldu :D Levent Bey, dirençlerin sökülmesini kastediyorsanız...
  18. theta

Levent Bey, 12V led şeridini doğrudan kullandığınızda çalışmasında sorun olmuyor pek. Ama ledleri korumak için eklenen dirençler boşuna güç tüketiyor ve voltajdaki dalgalanmalar nedeniyle ledlerin parlaklığı çok değişiyor. Dirençleri sökmeden önde yaptığım denemede aynı boydaki led şeridi 1...

19. theta

Vaay çalışmanın baş danışmanı Ferhat Hocam da beğendiyse olmuş demektir :) Ergun Bey, Aliexpress ten aldım ben devreyi. 10W lık diye geçiyor, ledlerin boyunu uzattikça çekeceği güç artacağından, daha fazla ışık gerekiyorsa bir devre daha koymanız gerek...
  20. theta

Aslında floresan lambalarla ledlerin birim enerji başına verdikleri ışık genel kanının aksine birbirlerinden çok farklı değil. Ama ledlerin çoook uzun lamba ömürleri ve nerdeyse her ebat ve şekilde bulunmaları gerçekten iyiki icat edilmiş dedirtiyor bana da :)

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

SON KONULAR

Geri