Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Bergama Madra Dağı Ve Allianoi - Çaltıkoru Köyü Gezisi.
Allianoi antik kentini su altında bırakan Yortanlı+Çaltıkoru ikiz barajının, Çaltıkoru köyünden görüntüleri.
Eğiller bölgesinden geriye dönüp, Bergama tulum peynirinin anayurdu olan Çaltıkoru köyüne doğru yola koyuluyoruz.
Ben teşekkür ederim Murat arkadaşım.
Madra dağı (ve Yunt dağı), Kozak yaylası ve Kaz dağlarının şöhretinin biraz gölgesinde kalan iki bölge. Bu nedenle, pek fazla bilinmiyorlar.
Madra dağına gezen arkadaşlarımdan bazılarının...
Ürkütler ve Eğiller köylerinden daha ileriye gitmek için tekrar İvrindi anayoluna döndük. Asfalt'ta ilerlerken, ana yolun hemen kenarında ki bayırın merasında otlayan hayvanlar ve bize asıl daha da ilginç gelen, Meşe ağaçlarının bu...
Ürkütler ve Eğiller köyü arasında ki ormanlık bölgede, patika kenarlarından akan ince suların önüne, ineklerin ve diğer küçükbaş hayvanların rahatça su içmelerini sağlamak için toprak ile çevirip, 3'erli, 4'erli minik minik havuzlar...
BİR PEYNİRİN PEŞİNDEN GİTMEK ve DOĞA İLE İÇİÇE OLMAK.
BERGAMA MADRA DAĞI ETEKLERİ:
Efsanevi Bergama koyun tulum peynirinin peşinden giderken, harika bir doğa ile kucaklaştık.
Bergama ilçesi, kuzeyin'de MADRA DAĞI güneyin'de ise YUNT DAĞI arasına kurulmuş ve aşağısından BAKIRÇAY...
Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu
Merhaba arkadaşlar. İsmim Atilla. Aranıza Bergama'dan katılıyorum.
Günü birlik doğa yürüyüşlerini (iş nedeni ile, sadece pazar günü fırsatım oluyor) seviyorum. Siteniz'le, google'da Madra dağı ve Kozak'ta trekking diye arattığım zaman karşılaştım. Gerçi...