Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evli kampçının bekar kampçıya bakış açısı başka olur tabiki. İnat etmemekte fayda var. Memlekette arazimi kalmadı? Özgürlüğün sınırı, başkasının sınırında biter.Aile müessesesine saygı duymazsak, yarın aynısının beteri bize de olur.
İşletmeci de haklı. 2 tane bekar içiki içer yada içmez güvenlikçi tutup onu mu takip edecek? Yasal ayrımcılığı örnek gösteren ler;
Eğer kiralık evlerine, LGBTİ kiracı arıyorsalar samimidir.
Konuyu açan , savunan arkadaşlar, fikirler ve adalet zamana ve mekana göre değişkendir...
HF için Güç kaynağı;
2 şıkkınız var
1-Akü
2-Trafolu dc lineer
Switch mod lar parazit yapar ve alıcıyı sağırlaştırır.
İkisi de ağır ve hantaldır. Bilgine.
.
Anten ise rüzgarda zordur. Ben tel anten kullanıyorum. Müstakil eviniz varsa, gergi telleri ile bir kule dahi (gerekirse bir ustaya)...
Maalesef hf-vhf all band cihazlar, ( bobin takımları için yer sorunu yüzünden) büyük kasalı olmadıktan sonra randımanlı olmuyor. Yani sabit kullanacaksanız tamam. Lakin taşıması biraz zordur. İcom başta olmak üzere yaesu ve kenwood un bu tür cihazları var.
Ama hf-vhf yanısıra, uhf ve gHz...
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz diyorum.
Ahmet bey uzun zaman oldu. Görüşemedik.
Bu arada lisans ta almış ve baofeng uv9r ve aselsan ile bir başlangıç yapmışsınız.
Baofeng cihazı nereden aldınız acaba? Memnunmusunuz?
Üşengeçlikmi? Maddi denk gelememezlikmi ? Nasip işte.Bir türlü el cihazımız...
Elinde cihaz olanların, cihaz Bedelini geri alacaklarını da duyurmuşlar.
Konu ile ilgili BTK duyurusu;
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - TED-Kamuoyunu duyurulur
BTK TARAFINDAN "HEİDER PRO5" MARKA PMR TELSİZİN KULLANIMI VE SATIŞI YASAKLANMIŞ OLUP
ELİNDE OLANLARINDA KULLANMAYIP İADE ETMESİ İSTENİYOR.
KONU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ BTK SİTESİNDE MEVCUTTUR.
Mesajınızı yeni gördüm.
Arkadaşın adı var ilanda ama omudur bilemem.İhtimal odur.Çünkü biz genelde birbirimizi çağrı kodu ile tanırız.
İlanını telsizciler.org de görmüştüm sanırım.
Oraya çürük mamül bir kere girer.Sonra çürüğü satan üye siteye giremez.Kimsede 60tl için adını çıkarmaz.
Onun için...
CB için Swr metre
60 tl bence kaçmaz.
Amatörün biri satıyor .
Kapalı gurupta satış ta gördüm.
Dış görünüş fena değil.Ancak sağlammı bilemem.
İlgilenirseniz
0536 596 68 91
Size başarılar dilerken;
Araç anteni nin ayar çubuğunu ilk önce, en kısa durumdan başlayarak ve gitgide 1-2 cm uzatarak kademeli ayarlamanızı öneriyorum.
Bu arada
Anten bobini sardığınız karkasın içindeki canlı ucu (birde gizli kondansatörede olabilir) karkasın içine kaçırtmayın.
Yani karkas içindeki tel uçlara dikkat.
Neyse özetlersek;
Aynısını az daha ince tel ile 23 turdan az olmanak şartı ile sarıp lehimleyin.
SWR de Ayar tutmaz ise, üstten 1 tur keser ve tekrar lehimlersiniz. anten boyunu ayarlayarak (antenin en ucuna yakın yerde bir boy ayarlaması vardır umarım) swr tutturursunuz.
Zor iş.Ne diyeyim.Sök...
Bobini az ince olan ile tel ile değiştirin.Neticede sarım sayısı artınca karkasta yer kalmaz.
Şase konusunda (burdan gördüğüm)az biraz anlatım yanlışınız var.
Toplamda 18 sarım var.
En Alttan itibaren sırası ile.
-En alt uç şase
-3. Sarım ( karkasın deliğinden canlı uca lehimlenmiş)
-Sonrası...
Bir yukardaki mesajınızdaki avuç içi tuttuğunuz bobinin en üst kısmını vidadan sökün ve en az 5-6 tur bobin daha saracak şekilde lehimleyerek bobin teli eklemesi yapın.
Daha sonra, araç kullanımında SWR ayarı tutmaz ise turları 1er 1er keserek azaltın.
Sanırım araç anteni?
O bir uzatma bobini ve yapacağınız bir şey yok.
Antenin boyu ile birlikte CB frekansına ayarlıdır.
Yağmur sızmaması için çok az hafifçe, slikon (peçete ile)-ergimiş mum-vernik-boya vs..... "malzeme size kalmış" sıvayarak izole edin ve yeniden sağlamca monte ediniz.
Ahmet bey
Kusura bakma, epey yoğundum.Şu sıra mors alma becerimi geliştirmeye uğraşıyordum.
Size sadece şunu söyleyebilirim.
"Havada şenlik var."
Evet, dinleyin ve anlamaya çalışın. Her şey ingilizce tabiki.Dinlersdniz çözersiniz.Kimse özel yetenekli değil.Bir cb ile çok şey yapılır.Sadece...
Hayırlı olsun Ahmet bey.
Cesaret, başarmanın yarısıdır.Ne olacakki?
Mike bozuk yada Anten yok.Kim tutar.
Çıkart rg58 kabloyu pencereden dışarı ve iki ucuna 2.80 m teli lehimle ve bu tellleri de misina ile iki ters yöne direğe, ağaca ne bulursan bağla.
Sonra 2-3 cm her iki uçtan eşit keserek...