Arama sonuçlarınız

1. myguldo

Arabayla Transilvanya

Rasnov'dayız Ardından, görmeye değer bir mekân olduğunu duyduğumuz Rasnov kalesine doğru tırmanışa geçiyoruz. Ancak dar yol bir süre sonra tıkanıyor ve büyük bir araç kalabalığının tıka basa doldurduğu bir otopark ve şehir parkı girişinin önünde buluyoruz kendimizi. Kaleye çıkan...

2. myguldo

Arabayla Transilvanya

(Braşov - devam) Bu arada şehrin hemen yanında yükselen Tampa Dağı'na teleferikle çıkılabileceğini de öğrendik. Bizim zaman ayıramadığımız bu etkinlik tüm şehri ayaklarınızın altında görme olanağı sunuyormuş. Kiliseye çıkan sokaklardan birisi, Avrupa'nın en dar sokaklarından Halat sokağı...
  3. myguldo

Arabayla Transilvanya

Piata Stafuli'de 19.yy askerleri Casa Stafuli (Tarih müzesi) ve Trompet Kulesi Piyanist Gülsin Onay'ın 12.09 tarihli konser duyurusu Strada Republicii Tarih Müzesi, Sanat Müzesi, Etnoğrafya Müzesi gibi zarif binalara ev sahipliği yapan meydan ve...

4. myguldo

Arabayla Transilvanya

Piata Stafuli'de 19.yy askerleri Casa Stafuli (Tarih müzesi) ve Trompet Kulesi Piyanist Gülsin Onay'ın 12.09 tarihli konser duyurusu Strada Republicii Tarih Müzesi, Sanat Müzesi, Etnoğrafya Müzesi gibi zarif binalara ev sahipliği yapan meydan ve...
  5. myguldo

Arabayla Transilvanya

Kral Carol'un geleceğin kralı yeğeni Ferdinand için yaptırdığı sevimli "minik saray" Pelişor Birçok gizili geçidin bulunduğu, duvarları orijinal Gustav Klimt tabloları ile süslü, oymalı kakmalı ahşap tavanları ve yaldızlı duvarlarıyla hiç de diğer kasvetli kalelere...

6. myguldo

Arabayla Transilvanya

Sinaia Manastırı Şimdi sıra zirveye doğru bir kaç kilometrelik bir tırmanışla ulaşılan Peleş kalesine geldi. Çevresi sevimli binalar, oteller ve ağaçlara dolu virajlı bir yoldan tırmanıp, Kaleye giden son sapağı da dönünce karşınıza otoparklar diziliyor. Ben yine her zamanki gibi acele...

7. myguldo

Arabayla Transilvanya

Devam İstikamet Transilvanya Bükreş’ten Braşov’a Bükreş’i Braşov’a bağlayan yol 180 km.ye yakın. Bükreş’in dış semtlerinden Kuzeye doğru rakım giderek yükseliyor ve coğrafyanın yavaş yavaş değişmesiyle, dağlık ve ormanlık bir manzara çevreye hâkim oluyor. Çoğu zaman yanı başımızda bir...
  8. myguldo

Arabayla Transilvanya

Az önce sorunun düzeldiği haberini aldım. Bu arada, gönendirici yorumunuza çok teşekkür ederim.
  9. myguldo

Arabayla Transilvanya

Transilvanya gezisine devam.... edemiyorum, çünkü artık resim yükleyemiyorum

10. myguldo

Mesajlara Fotoğraf Yüklerken Karşılaşılan Sorunlar

3 gün önce bir gezi yazısına başladım. Birinci gün sorunsuz yükledim yazı ve resimleri. Ancak 2 gündür "Dosya yükle" butonunu kullanarak hiç bir resim yükleyemiyorum: "Dosya işlenemeyecek kadar büyük" diyor. Çok küçük resimler de denedim, yine olmadı. Ayrıca kopyala yapıştırmayla da aynı yanıtı...

11. myguldo

Arabayla Transilvanya

Bükreş hakkında son notlar: 2 milyonluk nüfusuyla aslında çok da büyük sayılamayacak bir şehir olan Bükreş hızla diğer Avrupa kentlerine benzemeye çalışıyor. Trafik kurallarına son derece iyi uyuyorlar; trafik düzgün işliyor; otomobilleri yeni, iyi durumda sayılır (yollar Opel-WV ve Renault...
  12. myguldo

Arabayla Transilvanya

Romanya Ulusal Sanat müzesi Üst katlarda daha yakın dönemlere ait tablolar ve heykeller yer alıyordu. Tekrar yola koyulduk. Cadde üzerindeki insanı kendine hayran bırakan binalar arasında opera olarak kullanılan Roman Anteneum’u ile Ulusal Müze binasını sayabiliriz. Ulusal Müze Caddenin...

13. myguldo

Arabayla Transilvanya

Bükreş Lipscani / eski şehre devam Stavrepelos manastırı Bulvar Urinii dosdoğru Parlamento Binasına giden, dev ağaçlarla kaplı son derece geniş kaldırımları bulunan, Fransız tarzı eski yüksek binaların çevrelediği çok hoş bir yol. Yol boyunca sevimli bir parkın içinde yürüyormuş gibi...
  14. myguldo

Arabayla Transilvanya

Rusçuk’tan BÜKREŞ’e Rusçuk’taki Maison Russe adlı sevimli butik otelimizde sabah erkenden ayaklandık. Yolculuklarda asla yanımızdan ayırmadığımız su ısıtıcı, demlik ve demlik çay poşetleri ile ince belli çay bardaklarımızı ve yeşil - siyah zeytin/peynir/domates/salatalıktan ibaret yolluğumuzu...
  15. myguldo

Arabayla Transilvanya

Çok sağ olun. Biraz farklı da olsa, sonuca ulaştım. Tam vakıf olamasam da , aldığım koordinatları ekleyeceğim.

16. myguldo

Arabayla Transilvanya

Denedim, konum, koordinatlar ve gün ve saat bilgilerini gördüm. Son derece yararlı bir şey. Bundan sonra hep kulanacağım. Çok teşekkür ederim Ancak ses ayarlama işini bilemedim.
  17. myguldo

Arabayla Transilvanya

Hamzabeyli sınır kapısından çıkış yaptık. Arabada Tomtom navigasyon cihazı, cep telefonumuzda SYGIC aplikasyonu (tabi Google ve Yandeks de var) ile sınır kapısında fazla oyalanmadan Bulgaristan'a daldık. Ucuza et satan kasabı görünce, "dönüşte belki bir miktar alabiliriz" düşüncesini kulak...
  18. myguldo

Arabayla Transilvanya

Sizin de teşvik edici güzel yorumunuzdan güç alarak, seyahate giriş yapmayı deneyeceğim.

19. myguldo

Arabayla Transilvanya

Yüreklendirici desteğiniz için teşekkürler. Demek ki düğünden (kilise faslı da dahil) danslı ve yemekli görüntüler koyacağım. Ancak korkarım koordinat yerleştirmeyi bilemiyorum. Harita üzerinde durak ve gezi noktalarını belirttim. Umarım yeterli olur. Aksi halde bana koordinat bulup...
  20. myguldo

Arabayla Transilvanya

Bu yaz Polonya'da yaşayan yeğenim Taylan tatlı bir Polonyalı kızla evlenmeye karar verince, Türkiye'deki aile bireylerine yol göründü. Daha önceki arabalı Avrupa gezilerimizin tadı damağımızdan gitmediğinden, eşimle birlikte bu fırsatın üzerine balıklama atladık tabi. Ailenin geri kalanı uçakla...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri