Arama sonuçlarınız

1. farazicosmos

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

Ben kısaca özet geçeyim. Örnekte 850 nm tork gücünden bahsettim bu tork maksimum değer ve bunu araç düşük devirde vermeli dedim yani bu birinci vites gücü. Örnek veriyorum 1500 3000 devir diyorsa araç verileri bu aralıkta tam güç alınır ama yüksek devir ise motor bağırır vs o devire bağıran...

2. farazicosmos

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

Konuya özet geçmek istiyorum. Aracınızın ağırlığının karavan %90'ını geçmemeli ve ideal kabul edilen oran %70. Sıra geldi tork konusuna 1 nm tork 10 kg çeker buda 350 nm tork gücü olan araç 3500 kg çeker anlamına gelir. Tabiki bu veri düz yol için geçerli ve bu ağırlığa aracın ağırlığı da...
  3. farazicosmos

Altın Fiyatları Düşerken Para Kazanmak Mümkün Mü?

detaylı yazınız için çok teşekkür ederim. Ben otomobil örneği vermek istiyorum. 2019 yılında 330 bine alınan bir otomobil 2020 yılında 400 bindi. O dönemde 400 bin vergi vardı vergiyi düşersek 806 gram altın ediyordu. Şimdi vergiyi geri çektiler. Neyse 806 gram altın şuan itibariyle...

4. farazicosmos

Altın Fiyatları Düşerken Para Kazanmak Mümkün Mü?

Ben bu konuda profesyonel değilim ama izlediğim bir çok ekonomist son 10 yıldır ons fiyatı 1 dolar düşüyor 1 dolar artıyor şeklindeydi. Lakin bu grafik %100 doğru dahi olsa hiperenflasyon karşısında paramız yine eriyor. Bu sebeple ev araba arsa yurtdışında ev vs gibi harcamalar yapana çok denk...
  5. farazicosmos

İzotonik Ve Elektrolit Içecekleri Nedir ? | 2 Tane Elektrolit Içeceği Tarifi Ve 4 Farklı Alternatif

Video: https://www.youtube.com/watch?v=5KwEBnsuiZY&t=6s Herkese merhaba, kamp yapanlar ve doğa yürüyüşü yapanlar bu konuya profesyoneller gibi önem göstermiyor ve halk dilinde sıcak çarpması diye adlandırılan ama terlerken mineral kaybetme olayını maalesef ki herkes göz ardı ediyor veya...

6. farazicosmos

Off Road Aracı Ülkemizi Için Sizce Gerekli Mi ?

uzun uzun ve detaylı yazınız için çok teşekkür ederim.

7. farazicosmos

Dün bu konuda saatlerce araştırma yaptım. Araştırmamı paylaşıyorum. Hatta bir youtube da bu konuda soru sorana yanıt vermiştim yanıtı olduğu gibi paylaşıp peşine yeni yorumlarımı eklicem. Araçlar genelde 2 ye ayrılır binek otomobil ve suv yada pikap diye. Bu araçların hepsi 4x4...
  8. farazicosmos

uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. Yazınızın başında yakıttan çevreden bahsettiniz. Şuan günümüzde elektrikli arabalar bu konuda ön plana çıkmakta. Aracın egsoz gazı yok ve çevreyi kirletmiyor. Bir çok müstakil ev sahibi garajlarının çatısını güneş paneli kaplatarak enerjiyi güneşten...
  9. farazicosmos

Herkese merhaba, ülkemiz coğrafyasını ve civar ülkelerin coğrafyasını ele alarak cevap vermenizi istiyorum. Para sorununu da lütfen cevap verirken göz ardı edelim. Kamp, piknik, karavan çekme, köye gitme ve doğa gezileri için sizce off road türü araç gerekir mi ? Yoksa fabrika çıkışlı...

10. farazicosmos

Karavan Çekecek Araç Alırken Yaptığım Araştırmaları Sizlere Paylaşmak Istedim.

bu bilgiye mercedes almanya sitesinde araç özelleştirmesi yaparken çeki demiri ekletme opsiyonunu tıkladığımda ulaşmıştım. halen çeki demiri ekletince soğutma sisteminden bahsediyorlar mı bilmiyorum ama bir kaç sene önce bu veri vardı. ek olarak gerçek verilere üretici ülkenin sitesinden bakmak...

11. farazicosmos

Bir veriden bahsetmek istiyorum. Bu ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. Geçmişte okumuştum. O yüzden bahsedicem. Belki birisinin işine yarar diye. Avrupa birliği güvenlik dolayısıyla aile otomobillerinde minimum 250 nm tork olması gerektiğini ortalama değerin 320 nm tork olduğunu ve...
  12. farazicosmos

2 araçta şehir kullanımı için tasarlanan araçlar. Bir ara bende kodiaq almayı planlamıştım ve off road kabiliyetinin sıfır oluşundan ötürü vazgeçmiştim. Doğal olarak asffalttan çıkıp köy yolu piknik için patika yol çamurlu yol yayla yolu gibi yollara sapmamız gerekiyor. Araçlarda hafif değil...

13. farazicosmos

Maalesef ki, olayı karmaşıklaştırmak gerekiyor. İnsanlarımız bilgisiz olduğu için araç üreticilerinin verdiği rakamlara inanıp yola çıkıyorlar ve yolda tonla sorun yaşıyorlar. Düm düz kaymak gibi yolda dahi araç üreticisinin verdiği yakıt değerleri tutturulamazken, araç şu kadar kg çeker...
  14. farazicosmos

bu bilgide önemli bir bilgi ama araştırdığım araç 2500-4500 dev/dak aralığında veriyor. gönül ister ki 1500 3000 devir aralığında versin ama böyle bir araca denk gelemedim. Bu konuyu atlamışım. Bunu da notlarıma ekliyorum. Bilgi için teşekkür ederim.
  15. farazicosmos

Ben ilk yazımda towcar sitesine de değinmiştim. Maalesef ki towcar sitesi tek başına yeterli değil. Benim ilk yazdığım gibi profesyonel bir araştırma yapmak gereklidir. Çoğunlukla üreticiler ve markalarla iş birliği yapan firmalar düz yolu referans alırlar. Ama ülkemiz düz değildir. Örneğin...

16. farazicosmos

Deprem Çantası, Doğal Afet Çantası Ve Acil Durumlar Için Gerekenler

Herkese merhaba, deprem konusu çok önemsenmeyen bir konuydu ve bende dün itibariyle 4 başlık altında bilgilerimi videolandırdım. Umarım videolarım işinize yarar. Videoyu izlerseniz video ile ilgili yorumlarınızı video altına yaparsanız sevinirim. Video...
  17. farazicosmos

kullanım klavuzu çok genel geçer bilgiler vermiş. Motor gücünün deniz seviyesinden yukarı çıktıkça düştüğü evet bir gerçek ama bu olay turbolu araçlarda geçerli değil. kısaca paylaşacağım video konuyu çok daha iyi anlatacaktır. Video: https://www.youtube.com/watch?v=O16Dj2aQ8Rw
  18. farazicosmos

Almak istediğim aracın kullanım kitapcığında 3500 kg yazıyor. Ama bu değer yakıt değerleri gibi düm düz kaymak gibi yollar hesaplanarak ortaya çıkan değerler. Hatta firmanın fabrikası ile iletişime geçince gerçek verileri söylüyorlar. Alacağım araç 2745 kg ağırlığında. Fizik kuralları gereği...

19. farazicosmos

Herkese merhaba, insanların genellikle düştüğü hatalara ve araştırmalarım sonucu ulaştığım verilere değinmek istiyorum İnsanlar önce beğendiği aracı sıfır veya ikinci el alıyorlar yada mevcut araçları varken peşine karavan almaya yöneliyorlar. Genellikle ihtiyacı doğrultusunda alınan...
  20. farazicosmos

Şehirde Sırt Çantası Taşımak

Avm ler çok garip yerler. Havalimanı gibi kendilerince para kazanmak adına kurallar koyuyorlar. Örneğin sarhoş giremez deniyor içki şişesi varsa ama içeride içki satılıyor. Bıçak çakı multitools ve daha kesici olan kurban bıçakları bile satılıyor. Al her şeyi içeride yaparsın. İlle bir katliam...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri