Arama sonuçlarınız

1. Legendary7801

Nissan D21 1986 Araç Yenileme

Olumlu yorumlarınız için teşekkür ederim. Elimden geldiğince ilerlemeleri eklemeye devam edeceğim. Bu arada 50lt lik kompresör projemin de resmini eklemek istedim:

2. Legendary7801

Okulların başlamasıyla proje baya yavaşlamış oldu sadece hafta sonları çalışabiliyoruz. Kupanın astar ve boya işi bitti elektriğiyle uğraşıyorum kasanın da taban sacında çürümeler başlamıştı bu kadar yapmışken sacını da değiştirelim dedik kasa ile uğraşıyoruz Bu arada aracı kendimiz...
  3. Legendary7801

Bugun aracın kupasını koyduk direksiyon, debriyaj, fren ve kalorifer sistemi gibi aksamların montajını yaptık yarın da ufaktan elektrik işine başlamayı planlıyorum. Bu arada kupa takozlarını yüksek takozlarla değiştirdik haliyle biraz yükselmiş oldu. Motor kısmına yaptığımız ses yalıtımı da...

4. Legendary7801

Ekleyemediğim taban sacı ile ilgili birkaç resim: Bu arada aracın dış rengi ve aksesuarlar (tepe sisleri kasa barları vs) hakkında kararsızlık içerisindeyim fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
  5. Legendary7801

Çürük işlerini bitirdikten sonra aracın kupasını söküp ters çevirdik alttan da kaynak attık ve 5 kat zift üzerine ısıtılıp eritilmiş ziftli membran boşluklara dayson onların da üzerine 2 kat zift atıldı Daha sonra kasa da söküldü ve şase de çürüme olmadığı için herhangibir tadilat...

6. Legendary7801

Merhabalar. Uzun süredir aklımda olan projeye bu yazın başında ancak başlayabildim. Aracım nissan d21 1986 (navaranın ilk kasası) 4x4 2.4 düz dizel motora sahip. Aracımın elektrik sistemi berbattı birkeresinde arazide araç kısadevre sonucu alev aldı yangın söndürme tüpü olmasa yanıp...

7. Legendary7801

Dizel Devir Saati

Yanıtınız için teşekkürler. Siz sanırım bu araçları tanıyorsunuz d21 parça satışı yapıyor musunuz?
  8. Legendary7801

Dizel Devir Saati

Hocam dediğinizi deneyeceğim göstergemi dışarıda test ettim gösterge sağlam inşallah sadece kablo kopuktur. bende birde 1992 d21 göstergesi var şu an arabaya o göstergeyi bağladım fakat onda devir göstergesi yerine normal saat koymuşlar üzerindeki 1986 göstergedeki devir saatini söküp 1992 ye...
  9. Legendary7801

Dizel Devir Saati

Mazot pompasında herhangibir kablo bağlantısı bulamadım ama bulduğum en yakın bağlantı mazot pompasının bağlantığı yerdin az altındaydı. Yabancı forumda bulduğum müşirin motor üzerindeki resimini buldum resimde kablo çıkan müşirin hemen üzerindeki yuvarlak kısım mazot pompası buyrun resim:

10. Legendary7801

Dizel Devir Saati

Yabancı forumlarda da araştırmam sonucu onun devir müşiri olduğunu buldum eğer sd33 patrolu olanlar varsa sd25 için olan devir müşirinden bulabilirlerse devir saati takabilirler şimdi nereye bağlandığını bulmaya çalışıyorum bağlantısı hakkında bilgisi olan var

11. Legendary7801

Dizel Devir Saati

Şimdi baktım motorun kayışlarının arkasında mazot pompasının bağlantı noktasının az altında 2 adet kablo çıkan bir müşir var fakat kabloları berbat durumda heryeri soyulmuş muhtemelen kopmuştur da aradığım müşir bu mu? Birde alternatörün hemen altında şarj lambasına giden kablonun yanından çıkan...
  12. Legendary7801

Dizel Devir Saati

İlginiz için teşekkürler bende sd33 lerde hazır uç bulunmadığını okudum fakat onların orjinalden devir göstergesi de yoktu bugun güzelce aracı incelemeyi düşünüyorum inşallah bulabilirim marş motoru tarafına falan da bakayım hep şanzıman üzerine ve mazot pompası tarafına bakıyordum

13. Legendary7801

Dizel Devir Saati

Hocam alternatörde 3 çıkış var 1i direk aküyü şarj etmek için olan uç diğer 2 si konjektöre gidiyor konjektöre giden bir uç da akü lambasının eksi ucuna gidiyor diyotları alternatörün içerisinde bulunuyor hangi ucu kullanmalıyım
  14. Legendary7801

Dizel Devir Saati

Herkese iyi forumlar. Aracım Nissan D21 1986 aracın orjinalinde devir saati bulunmakta fakat bu devir saati çalışmıyor elektrik sistemi çok oynanmış bütün tesisatı baştan çekeceğim fakat bu devir saatinin müşirini bir türlü bulamadım baktım alternatörden alır falan diyorlar nasıl oluyor o motor...
  15. Legendary7801

Nissan Arazi Aracına Benzeyen Bir Modeli ?

Ynt: Nissan Arazi Aracına Benzeyen Bir Modeli ? Hocam aynı araçtan bende de var. Az olmasının sebebi bu araçtan türkiyeye 150 tane girmiş olması (duyduğum kadarıyla) bir inşaat firması getirtmiş hepsıni de bu yüzden hepsinde de telsiz bağlantı delikleri vardır göğüsde. Aracın motoru 2.4 SD25...

16. Legendary7801

SD25 ve Patrol 160 Servis Kitapçıkları

Ynt: Sd25 Ve Patrol 160 Servis Kitapçıkları Hocam sd tipi motorlarda gaz teli pompaya değil gaz kelebeğine bağlı gaza basınca daha fazla hava giriyor ve pompa da ona göre daha fazla mazot veriyor. Turbo takarsak sürekli fazla hava verir ve sürekli tam gazda çalışır kontrol edemeyiz zaten...
  17. Legendary7801

Ynt: Sd25 Ve Patrol 160 Servis Kitapçıkları Eğer 3590 dolar istiyorlarsa fazla değmez bu motor için onun yerine yine düz dizel 3.000cc daha yeni bir motor takılabilir. Siz arabanın parçalarını nereden buluyorsunuz ben biraz zorlanıyorum da mesela şimdi difransiyel lazım bildiğiniz biryer varmı...
  18. Legendary7801

Ynt: Sd25 Ve Patrol 160 Servis Kitapçıkları Yanıtın için teşekkür ederim bunu bildiğim iyi oldu motorun biryeri mi arızalı diye düşünüp duruyordum. Turbo takdırmayı düşündünüz mü magurus pompası uyar diyorlar magurus pompası ile turbo takarsak acaba gözle görülür bir değişme olabilir mi hiç...

19. Legendary7801

Ynt: Sd25 Ve Patrol 160 Servis Kitapçıkları Siz sd25 mi kullanıyorsunuz? Eğer kullanıyorsanız çekişi düşük mü? Benim 1986 d21 aracım var çekiş gerçekden çok düşük çoğu bayırda 2. videsde gidiyorum 2.4 motor için bana biraz düşük gibi geldi de 1.3 multijet albea ile 120 ile çıkılan bayırı boş...
  20. Legendary7801

Nissan 1986 D21 4x4 Kullanan Varmı?

Bu araçdan kullanan varmı sd25 motorlu olanından

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033