Arama sonuçlarınız

1. osman

Scout 800b Restorasyon Projem

Öncelikle emeğinize sağlık. Araç üzerinde hangi şanzıman var? Şasi boyamasında nasıl bir astar ve boya kullandınız?

2. osman

1966 model Gaz69, K.Maraş'tan

Sıra geldi makaslarımıza. Biraz genel bilgilendirme yapalım ondan sonra işlemlere geçeriz. Gaz 69 ön ve arka makaslı tip süspansiyondur. Ön makaslar uzunluğu 100 cm (merkezden merkeze) olup 9 yapraktan teşekküldür. Ancak ilave olarak ana yaprağın üstünde bir de yardımcı yaprak vardır. (sadece...
  3. osman

W460 G230 1983 Için Ön Şaft Arıyorum

Malesef mümkün değil. Diff kilidini bulsanız bile bu kilidin karşılığı diferansiyel içinde gömme diş, onu bulmak lazım. Ayrıca aks milinin üzerinde diff kilidinin frezesi olması lazım. Sizinde aks milinde o da yoktur. Biz de Botaş çıkması 300 GD miz için ön ve arka aksı dif kilitli bir araç...

4. osman

1967 Model Tuzla Kasa Jeep Hakkında Bilgiler

Aleyküm selam. Hoş geldiniz. Biz eski üyeyiz de ne oluyor ki. Kimse göremiyor eski resimleri. Onca hazine boşa gitti.
  5. osman

Bugünkü fotoları benim telefon kartının azizliğine uğradığımız için internettten temsili olarak aldım. Fren tablası ve aks milini topladıktan sonra foryamızı toplamalıyız. Gaz69 foryasında 4 tekerde aynıdır. Yalnız 1968 den sonra yapılan değişiklik buradada görülmektedir. Buraya firma kendine...

6. osman

Conta takımındaki karton contayı direksiyon mafsalına tutup aks milii üzerinden geçirerek mafsal milini takıyoruz. Üzerine fren tablasını bağlayacağız ama tabla pas içinde olunca içim elvermedi ve fren tablasının pasını iyice temizleyip astarladıktan sonra sprey boya ile boyadım. Boyalar...

7. osman

1962 Model Jeep Willys Defransiel Lazım

Burada 1-2 tane var ama satarlar mı bilmiyorum. Siz nasıl bir araç arıyorsunuz . Hazır binilecek yoksa projelik mi.
  8. osman

Topladığımız teker tasımızı yerine takmadan önce diferansiyel içindeki yağın dışarı çıkmasını engellemek için arka taraftaki yuvaya aks mili keçesini yerleştirmek gereklidir. Buraya kataloğa göre 32 x 50 x 10 ebadında bir yağ keçesi göstermektedir. Yalnız benim söktüğüm keçenin dışında metal...
  9. osman

Keçelerimizi aslında daha sonra da takabiliriz ancak, bu haliyle elimizin altında istediğimiz gibi hareket ettirme şansımız olduğu için daha kolay takabiliriz. Teker tası ile birleştirdiğimiz direksiyon mafsalımızı ağzı üstü çevirip tezgaha bırakıyoruz. Conta takımı ile birlikte gelen...

10. osman

Direksiyon mafsalının içine su ,çamur, toz girmesini engellemek için iki kademeli bir keçe kullanılmış. İç kısımda bildiğimiz yaylı kauçuk keçe, dışta ise koyun yününden yapılmış keçeden yapılmış bir keçe. Yani harbiden keçe. Bu keçeleri mafsala sabitlemek için, sactan yapılmış içinde...

11. osman

Sayın ince çok teşekkür ederim cevabınız için. Arka aks mili ve diferansiyel gelecek. Ben Ukrayna da bir forumda SSCB zamanından kalma buldum ancak adam Türkiye ye göndermek istemiyor, Ukraynada bir yer olursa gönderirim diyor.
  12. osman

ARACIMIZA UKRAYNA'DAN GELECEK BİR PARÇA İÇİN YARDIMA İHTİYACIM VAR. BU KONUDA BANA YARDIMCI OLABİLECEK UKRAYNA'DA YAŞAYAN BİR TANIDIĞI OLAN ARKADAŞ VAR MI ACABA?? Kusura bakmayın forum kurallarında büyük yazı uygun değil ama önemli ve acil olduğu için büyük harfle yazdım. Teşekkürler.

13. osman

Direksiyon mafsalına M8x12 ebadında 6 civata ile forya mili bağlanmaktadır. Yalnız forya milinde yapmamız gereken bazı işlemler var. Öncelikle foryan milinin iç kısmında aks mlini yataklamak için sarıdan yapılan burcunu yerleştirmeliyiz. Bu burç sarı bir şeritten kesilip yuvarlak hale...
  14. osman

Rulman kapağını direksiyon mafsalında yerinde tutmak için 4 civata ile mafsala bağlanan 8 mm kalınlığında bir kapak kullanılmış yalnız sağ tekerin üst kapağına hareket kolu monte edilmiş biçimde üretilmiştir. Direksiyon kutusundan rot kolu vasıtasıyla gelen hareket bu kola iletilerek direksiyon...
  15. osman

Direksiyon mafsalı alt ve üstteki iki pimle teker tasına monte edilir. Teker tası üzerindeki deliklere sarıdan yapılmış burç yerleştirilir pim alt kısmı bu burcun içine girer ve üs kısmı mafsal tarafında kalır. Ayrıca pim ile tas arasında metal bir pul vardır ve aracın ön kısmındaki tüm ağırlık...

16. osman

W460 240 Gd Motor Degisimi İcin Tavsiye

Biz normalde şehir içinde kullanmadığımız için bir rakam vermek mümkün değil. Biz off road da mt teker ile kullanıyoruz. Ama hangi motoru takarsanız takın, yine de az yakmayacaksınız. Çünkü 2 ton luk bir aracı taşıyacak, o yakıtı öye yada böyle yakacaktır.
  17. osman

Yukarıdaki düzenekte bizim mafsal 1 mm derinde kaldı. Onun için pulumuzu tekrar yerinden çıkarttık ve onunla birlikte rulman satan bir dükkana gidip 0,5-1 mm gibi farklı kalınlıklarda içi dışı bizim pula uyan çelik ayar lanyalarından aldım. 0,5 mm den başlayarak aldığımız lanyaları destek...
  18. osman

Aks mafsalının tas (pivot) içerisindeki eksenel hareketini sınırlamak için 2 tarafına alttaki çizimde 1 numara ile gösterilen metal pullar yerleştirilmiştir. Bunlar takribi 4-5 mm kalınlığında yerine göre iç dış çapı ayarlanmış metal pullardır.Üzerindeki 2 çentik yağlama kanalı olarak...

19. osman

Öncelikle geçen haftadan bir düzeltme yapayım. Orjinal aks mafsalındaki bilyelerin çapını yanlış hatırlamışım. Büyük olan merkez bilyesinin çapı 26,988 mm. Küçük olan diğer 4 bilye ise 9 gruba ayrılmıştır. En küçük grup 25,32-25,34 mm ; en büyük grup ise 25,48-25,50 mm arasında olup her grup...
  20. osman

İki ay olmuş, işlerinin yoğunluğundan elim değmedi. Ön diferansiyeli bitirmiştik ama daha kovanı bitirmek için çok işimiz var. Ön tekerden hem tahrik hem de sağ sol hareketi olduğu için burada çok parça var. İlk başta hatırlarsanız parçaları tek tek dağıtıp gaz yağı ile temizlemiştik...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri