Arama sonuçlarınız

1. osman

1962 Model Jeep Willys Defransiel Lazım

Hangi araç için istediğinizi de belirtirmisiniz. Ben de şanzıman ve diff var.

2. osman

1966 model Gaz69, K.Maraş'tan

Malesef. herşey hesapladığımız gibi olmamış. Takviye kolunu ileriye itip devreye aldığımızda aşağıdaki gibi dişlilerin birbirni tam karşılamadığını gördüm. Bu böyle olmaması lazım. Bizim çıkış mili üzerindeki dişliler biraz önde kalıyor. Bu böylemiydi değilmiydi derken şanzımanı dağıtmadan...
  3. osman

Mke Den Alınma Defender Için Tescil (plaka Ruhsat ) Işlemi Yardım

Araç çekme belgeli ise ne gibi bir yasal borcu oluşuyor ki. Çekme belgeli araçta vergi işlemiyor diye biliyorum. Benim de bir aracım var trafikten çekilmiş. Bana masraf çıkartmayın şimdi.

4. osman

Geçen hafta siteye foto yüklerken hata vermesi nedeniyle konumuz yarım kalmıştı. Hafta içinde bu problem hallolmuş. Bu arada sitedeki eski fotolar kayıptı hepimizin bildiği gibi. Geçen hafta bu kayıp fotoların yeniden yüklendiğini gördüm ve çok sevindim. Bu sitede bilgi almak için o kadar çok...
  5. osman

Sanırım bugün sitede bir problem var. Zira hiçbir fotoğrafı yükleyemiyorum. Daha önce yüklediğim fotoları bile yüklerken şu şekilde bir mesaj çıkıyor. Yüklenen dosya, sunucunun işleyemeyeceği kadar büyük. Bu problemin nasıl çözüleceği hakkında bir fikri olan var mı? Yardımcı olabilecek ?

6. osman

Vallahi kebap ve ortam superdi. Hele bir kuzu ciğer vardı ki sormayın gitsin. Neyse biz konumuza dönelim. Aslında burada böyle anlatmak bayağı karışık oluyor. Daha iyi anlaşılması için yedek parça kataloğundaki parça yerleşim çizimini buraya koymaya çalıştım ama PDF dosyası olunca içinden...

7. osman

lkjdslşkjfşlkjlkdjsf
  8. osman

Toplama işlemimize en son dağıttığımız yerden başlayıp sondan başa doğru gitmeliyiz. Öncelikle arazi kollarının üzerinde takılı olduğu ön şaft çıkış tarafını toplayacağız. Çift sıra bilyeli rulmanımızı yuvasına çakıyoruz. Bu parçanın üzerinde iki kolun hareketini içeri ileten miller vardır...

9. osman

Her şeyi dağıttık ama toplamadan önce elden geçmesi gerekenleri kontrol ediyoruz. Öncelikle rulmanlar değişecek tabi bu sefer parça kataloğuna bakmaya gerek yok çünkü geçen hafta dediğim gibi orta ve çıkış milinin yatakları ve ön şaft çıkış flanşının yatağı orjinal sovyet rulmanı olduğu için...

10. osman

Dişliyi dışarı aldık almasına da ortada bir tuhaflık vardı. Çizimde sizinde görebileceğiniz gibi ana milin her iki tarafında bilyeli rulman olmalı ama bizim parçamızda arka bilyeli, ön ise konik rulmandı. Bu iş teknik olarak sıkıntılı çünkü bilyeli rulmanlar çok yüksek radyal yük taşırken...
  11. osman

Takibi 3-4 yıl önce arazai şanzımanının tüm keçelerini değiştirip ,el freni mekanizmasının bakımlarını yapıp bitirmiştik. Yalnız üst kapağı açtığımızda ana giriş dişlisinde bir dişin kırık olduğunu görmüştüm. Bu şanzıman bildiğiniz gibi bana Gazrover den gelmişti. Gazrover in sahibi Nurullah...

12. osman

Toyatanin Devi

Elinize sağlık. Çok güzel bir çalışma. Sizi çok iyi anlıyorum, çünkü benim de başımda aynı bela var, yalnız benimki neredeyse 5 senedir sürüyor ama halen sizin geldiğiniz aşamaya gelemedim. Bilgi edinmek için soruyorum ,şasede kumlama astar boya gibi işlemleri daha detaylı bilgi verebilir...
  13. osman

İş yoğunluğundan elim değmedi. Makaslarda son işimiz makas burçları idi. Gaz69 da kauçuktan yapılmış iki parçalı bir burç kullanılmıştır. İçinde metal bir zarf yok tur ,direk mil üzerine takılır. Makas burcumuzun ebatları aşağıdaki çizimdeki gibidir. Makas genişliğimiz 45 mm ama makas...
  14. osman

,

15. osman

Ahh bir bitirebilsem, o zaman kahveyi beraber içerdik.
  16. osman

5 ileri mercedes jeep sanzumanı hem agır hem seri sanzuman ikisi bir arada.

Ferhat Bey, O şanzıman satıldı o zaman. Sanırım yine bir CJ ye gitmişti. Şanzımann sahibi necmettin bey epeydir görünmüyor sitede. Malesef bu eski fotoların kaybolmasından sonra çoğu arkadaş siteden soğudu. Eğer alsaydınız arazi şanzımanını nasıl akuple edecektiniz? Bu konuda bir fikriniz...
  17. osman

Sabır ve iyi dilek temennileriniz için teşekkür ediyorum. Yalnız sabır bende de bitiyor. 4 sene oldu daha çok iş var. Bazen bir civata yada parça için aylarca beklediğim oluyor. Ukraynadaki diferansiyeli getirtebilmek için öpmediğim kıç kalmadı (Aman yanlış anlamayın,mecazi anlamda dedim) ama...

18. osman

Cj5 Diferansiyel

Ercan Bey, Bende aradığınız şekilde willys arka diferansiyel var. Frenler konusunda haklısınız. O sebepten biz de kampanaları ve fren tablasını değiştirmiştik. Aşağıda foto var ,fazla net değil ama arasanız daha detaylı bilgi verebilirim. 0543 5569818.
  19. osman

Bakım klavuzunda makaslar için 6 ayda bir sökülüp dağıtılıp gazyağı ile temizlendikten sonra içerisinde grafit olan gres ile yaprakların yağlanıp tekrar toplanmasını önermektedir. Grafit bildiğimiz kurşun kalem içerisindeki maddedir ve sürüldüğü yüzeyde kayganlık verici özelliği vardır. Tabi bu...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri