Arama sonuçlarınız

1. osman

1966 model Gaz69, K.Maraş'tan

Kumlamacı ile konuştum parçaları kumlatmak için nasıl yapacağımız hakkında bilgi aldık. O şasinin parçalanmamış halde komple durduğunu zannediyordu ben tüm parçaları dağıttım deyince küçük parçaları yapamayacağını söyledi. Kompresörden gelen hava basıncı çok yüksek olduğu için gelen havanın...

2. osman

Şasiyi çevirince sağ arka şasinin alt ve üst parçasını birbirine bağlayan puntaların arka amortisor bağlantı yerinden makas bağlantı noktasına kadar boşandığını, araya zaman içerisinde çamur girdiğini gördük. Önce araya spatula ve tel fırça yardımıyla biriken pislikleri temizledim. Sonra tekrar...
  3. osman

Burayı böyle bırakmak elbette mümkün değil hele ki bunca emekten sonra. Burayı tamir etmek için basamağın desteğini bir noktadan ince jilet taşı ile kesip çıkardık. Sonra kırık olan şasinin sacını düzgün bir şekilde kesip çıkardık, bağlantı puntalarından kurtardık. Sonra şasinin üzerine...

4. osman

En son boya cila demiştik tabi öyle hemen hoop diye olmuyor bu iş. Biraz daha tırmalamamız gerekmiş. Alt tarafı boya işi için önce bir kumlama, sonra epoksi astar , sonra akrilik boya ile boyama işlemi var kafamda. Öncelikle şasiyi ele aldık kumlamaya göndermeden önce sağında solunda elden...
  5. osman

Aslında mekanizma tekniği açısından iki paralel koldaki mesafeler eşit şekilde hareket edip direksiyonun her iki yönünde de ya değer, ya da değmez olması gerekir ki; gözümüzden kaçan tekerleklerin 5 dereceyi aşan caster açısını unutuyoruz. Bizim paralel sitemimizi bozan şey bu açı. Tabi Ruslar...

6. osman

Yine aradan bir 8 ay daha geçirmişiz, vallahi zaman gerçekten su gibi akıyor. Sanırım bende alışkanllık yaptı bu 7-8 ayda bir selam vermek, yoksa yorgunluk belirtisi mi bilemiyorum.:weary: En son direksiyon kutusunu bitirince mekanik işimiz bitti diye düşünmüştük ki, yine yanılmışız. Çünkü...

7. osman

GAZ Arıyorum.

Nurulllah Bey, Resimleri burada da bekliyoruz.
  8. osman

CJ Şanzımanı ve Diferansiyeli Çeşitleri ile Genel Anlatımı

Ayna mahrutiyi taktınız mı , aracın motoru üstten bujili Godevil olsa gerek, çekiş durumu nasıl?
  9. osman

CJ Şanzımanı ve Diferansiyeli Çeşitleri ile Genel Anlatımı

eşit olmalı, yoksa devir farkı nedeniyle bir yerleri kırar.

10. osman

Olanlar şimdilik bunlar. Toplu bir şey halen yok. 5,5 senedir durmadan dağıttık. İnşallah yakında toplamaya başlarız. Anlayacagınız şimdilik heyecan yapacak bir şey yok.;)

11. osman

Başım üzerinde yeriniz var Yaşar Bey. Hayırlısıyla bir bitirelim İnşaallah. İnanın o koltuga oturmayı bende özlemişim. En son 10 sene önce oturmuşum o koltuğa. Bu özlemi gidermek için bu hafta Ankara ya yolum düştüğünde oradaki arkadaşın Gaz69 u ile biraz gezdim. :sweatsmile: Darısı bizimkine.
  12. osman

Başım üzerinde yeriniz var Yaşar Bey. Hayırlısıyla bir bitirelim İnşaallah. İnanın o koltuga oturmayı bende özlemişim. En son 10 sene önce oturmuşum o koltuğa. Bu özlemi gidermek için bu hafta Ankara ya yolum düştüğünde oradaki arkadaşın Gaz69 u ile biraz gezdim. :sweatsmile: Darısı bizimkine.

13. osman

14. osman

Tekrar Merhaba, Aradan yine 7 ay gibi bir zaman geçmiş. İşler güçler derken çok elimiz değmedi aracımıza, ama yie de boş durmadık.Aracımızın mekanik olarak en son direksiyon kutusu kalmıştı elimize almadığımız. Direksiyon kutusunu aracın üzerinden komple alıp depoya koymuştuk. Direksiyon...
  15. osman

Willys Tuzla Ile Ilgili Merak Ettiklerim

Sadece CJ 6 için olmamakla beraber amerikan üretimlerinde motor kaputunun altında göğüste bir etikette Toledo-Ohaio ibaresi olan bir etiket var diye biliyorum. Tuzla üretimlerinde göğüste sağtaraf torpido yerinin üzerinde bir metal etiketle V harfi işareti olanlar Tuzla olması lazım. (Bu V...

16. osman

1962 Model Jeep Willys Defransiel Lazım

Bende arka var. 38/9 ayna mahruti.
  17. osman

Willys Tuzla Ile Ilgili Merak Ettiklerim

Evet Motorunuz F134 Hurricane orjinal jeep motoru. Aracınız uzun şasi , yan taraftaki ilave yerlerine bakılırsa orjinal CJ6 ya benziyor. Sonradan uzatılmamış sanırım. 1956 senesinden sonra üretime başlanmıştır. CJ3B dediğiniz model yüksek ve köşeli kaputlu olan bundan bir önceki kasadır...
  18. osman

Pedalın iç çapı ile burcun dışını ölçtük aynı idi. Bu burç buraya olabilirdi ama malesef boyu kısa geldi. Burcun birini pedal içine yerleştirdik. Geri kalan boşluğu ölçtük ve o boyda fazladan bir burcu kestik ve diğer taraftan pedalın içine yerleştirdik. Burcumuz orjinal gibi oldu, tek...

19. osman

Yanlış hatırlamıyorsam pedallara geçmişte biraz değinmiştik. Bugün fren pedalının burcunu ele alalım. Konu bütünlüğü sağlanması için kısa bir hatırlatma yapalım. Fren ve pedal burçları aynı mil üzerinde çalışır ve bu mil şasinin içerisine geçirilmiş iki burç üzerinde yataklanmıştır. Şasinin...
  20. osman

Willys 1954 Cj 3b Toplama

uyar hocam da hangi modeli. sanırım eskiler uyuyor. yenilerin göbek deliği küçük. Ben kendi aracımda kullanıyorum.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri